Regisztráció Elfelejtett jelszó

Bringások

Re: Bringások

#433653 Amatoregy Előzmény: #433582

Lányomnak vettem 1-2 éve bicajt a hervisben. Nem az árak érdekesek, hanem az arányok.

A bicaj kb 46.000 Ft volt. Le volt árazva 37.000-re. Mondtam az eladónak, hogy ma (akkor) bicajt fogok venni a lányomnak kerékpár boltban.

Rá is kédeztem, hogy ez tavalyi modell és van-e még belőle. Azt mondta az az utolsó db, meg a másik fajtából is az az egy van.

Mondtam 32 k a bicaj boltban amit kinéztem, ha annyiért ideadja akkor elviszem (és kártyára fizetek). El ment megkérdezni és amikor visszajött, akkor azt mondta, hogy ok bármelyiket vihetem annyiért..

:D

Próbáld le alkudni...

#433652 _pda_ Előzmény: #433582

hmmm, ez nem könnyű kérdés

az én gépem kintről hozott, nálunk az elérhető csúcs a 3.1 Pro, amiről Te kérdezel, egy sima V fékes akármilyen bringa

HA nem ezt vettem meg volna a felszereltsége miatt, akkor sohasem lett volna X-Fact márkájú bringám

az az érdekes, h mielött megvettem volna, szét gugliztam magam, h erről a gépről bármilyen információt begyűjtsek, h beazonosítsam

SEMMI

az az érzésem, h ezt a gépet a hervis egy saját márkás koncepciógépnek megépítette valamelyik bringás céggel, majd valahogy értékesítésre került

amennyiben a felszereltségét nézzük, az osztrák hervis honlapján található MTB közül a 700-900eur kategóriába tartozik

http://www.hervis.at/SPORTWELTEN/Sportwelt-Rad.sports.html?cms.page=sportwelt.rad

minden shimano rajta, 30-as sorral , a legjobb schwalbe gumik, stb....

voltam már több bringás boltban vele, mert rövidebb stucnit kerestem hozzá, mindenhol az volt a vélemény, h kb féláron vettem

szóval ezért x-fact :))

az a kérdés, h műszakilag mit szeretnél bírtokolni, és erre mennyi pénzt szánsz, számomra ennyi pénzért tökéletes megoldás volt, sőt, több mint amire legmerészebb elképzeléseimben gondoltam

HA most keresnék bringát, nagyon megnézném az alighasznált, jó felszereltségű gépeket, vagy kimondottan bringás boltban keresnék, most mindenhol van kedvezmény

a hervis extreme pro, amugy egy tök átlagos gép, ennyi pénzért jobbat is lehet kapni

azt kell nézni, mi a felszereltség

melyik shimano vátórendszerrel rakták össze, már a fokozatok száma sokat elárult,

mert az acera, alivio, deore, mind más tud

milyen hajtómű

milyen felni, gumi

milyen fék, sima V, bowdenes tárcsa, hidraulikus tárcsa,

milyen pedál, jellemzően a 100k-s bringákat is műanyag pedállal adják

teló, v nem

ez a 100k pont határeset, itt variálják, h teló, vagy bowdenes tárcsafék van rajta

vagy ez, vagy az

a teló milyen, van e előfeszítás, lock

honnan? kormányról v, telóról lock

és közben minden bizb@sszal megy fel az ár :))

próbálj megcsípni valami alkalmi vételt, azzal jársz a legjobban, az a hervises gépet meg feljtsd el

Jahhhhh, és ne felejtsd el, a testméretednek MEGFELELŐ méretű vázzal vegyél kerékpárt!!!!

HA az nem jó méret számodra, sohasem lesz komfortos!

NÉZZ, NÉZZ, VÁRJ, ez pont ua, mint bármilyen járműben kifogni egy jó vételt!

#433582 Hathor Előzmény: #431510

Szia,

úgy emékszem X-fact bringád van. Emlékeztem rá, hogy Hervisben lehet ilyen termékeket kapni és elmentem megnézni ma.

109.900helyett van most Extreme Pro bringájuk 30%kedvezménnyel 76.900ért, de hervis kártáyra még 11FTlejön belőle, így 65K lenne.

Gondolkodom megvegyem-e, de nagy fenntartásom van ezzel a márkával, vettünk görkorit X-factot, nagyon gagyi.

Mit gondolsz, ez elég jó ár érte, megéri? Jó minőség?

#431506 Előzmény: #431500

_pda_: nekem az alap közlekedés céges autó

THX :)

No igen, erre szokták mondani, hogy a "legjobb auto a céges auto benzinkártyával" :)

#431500 _pda_ Előzmény: #431495

nekem az alap közlekedés céges autó, ebben ülök egész nap, (háztól-házig), nem szabadonválasztott

nekem a bringa (jelenleg) csak sport, ha akarnék sem tudnék rajta változtatni a jelenlegi mh-en

egyébként csak 2x görgőztem eddig, mert esett az eső, illetve teszteltem

Sz-V tekertem, beöltöztem, szép idő volt

de ha ennek vége, nincs más alternatíva, ez még mindíg olcsóbb, és kerékpározásszerűbb mint egy szobai ergometer

#431495 Előzmény: #431491

:facepalm: :) Banyek, tipikus esete a túl egyszerű ahhoz, hogy leessennek :) Köszönöm, tényleg nem tudtam.

Így azt már értem, hogy hogyan fogsz ezentúl kerékpározni, már csak azt nem tudom, hogy mivel fogsz addig az utcán közlekedni, amig így kerékpározol :)

#431482 Előzmény: #431019

Mea culpa, de továbbra sem értem - azt írtad, hogy azt teszed el. Azt hittem, a kerékpárra írtad a görgőt. Ebben az esetben viszont (shame on me), mi az a "görgő"? :o [no offense, tényleg nem tudom]

#431245 _pda_ Előzmény: #431211

gondolom gugliztál már eleget, saját tapasztalat híjján én is csak az olvasottokról tudok véleményt formálni

gyakorlatilag 2 modellt találtam, a Respro típusokat és a Totobobo-t

én talán az olcsóbbal próbálkoznék először

a legnagyobb bajom mindkettővel, h a szűrő elhasználódásának mértékét nem lehet kontrolálni

a Respro cucc fentartása is elég költséges, jellemzően 6k körüli betétárakkal, mondjuk legalább van belőle többféle modell.

A Totobobo oldalán lévő teszt, persze magasan jobb eredményeket hozott, mont a Respro, viszont nagyon kicsinek találom a szűrőfelületét, már pedig ez nagyon fontos, hatékonyság, élettartam szempontból.

Itt van pár vélemény Resproval kapcsolatban.

http://www.testbike.hu/velemeny/egyeb-ruhazat/respro-city-maszk#rv

Respro hivatalos:

http://www.respro.com/protection-faqs/#qfilters

Filters:

The filter lifespan is based on the characteristics of the active urban cyclist.

1.Half hour journey to work half hour back

2.A breathing rate of 30 litres of air per minute

3.Pollution levels where the WHO (World Health Organisation) guidelines recommend that the average citizen should wear some form of respiratory protection.

On this basis we recommend that the filter be changed every 69 hours of use in the environment.

legalább valami közelítés, szóval bejárósoknak, napi 1h használattal számolva, kb 2 havonta csere

persze ha többet mész, gyakrabban, ez azért elég ütős

Totobobo-ban nincs aktívszenes verzió, persze melegetik, h például az ammoniát jobban megköti a zeolit, DE nem ez a jellemző komponens

másképp is kell használni, mivel csak a szájat takarja.

BÁR látok az oldalon olyan videot is, amiben az orr is takarva van, szóval most akkor a levágás csak opció?????

http://totobobo.com/demo.html

http://www.kerekparosmaszk.hu/miert-erdemes-idoben-szurot-cserelni

nagyságrendekkel olcsóbb

én talán ezzel próbálkoznék először

#431211 matgab Előzmény: #431031

mostanában én is gondolkodom a maszkon...

Nektek mi a véleményetek róla?

Melyik fajtát próbáltátok, ajánljátok/nem ajánljátok?

#431025 Bendeguz Előzmény: #431019

Tevezzünk már be egy stokis havas bicajozást a Normafához! Van forralt bor, viszünk páleszt, tuti lesz :) Persze csak akkor, ha 5 centinél nem több és jó kemény hideg lesz. Hogy ne csússzon.

#431019 _pda_ Előzmény: #431012

odaírtam, görgő

gondolom azért lesz még jóidő idén :))

10 fokig belefér

Bringások

#431005 _pda_

nahhh, ma jól el...ródott az idő, tegnap ilyenkor még shortban meg pólóban tekertem

letesztelem ma a görgőt a garázsban, jobb híjján