Regisztráció Elfelejtett jelszó

Bringások

Re: nincs cím

#430359 Hathor Előzmény: #430352

Autós csak azért nem megy fel, mert sok az akadály, és nem férne el egy 80centis padkán. Egyébként az is mindent megtesz. Átmegy a piros lámpán? Átmegy. Visszafordul záróvonalon a dugóban? Igen. Nyomatja a kerozint a dízelből, meg a használt étolajat? Igen, még fekete is az autó segge tőle. Dudál a dugóban, kukás autó mögött? igen

Keresi a legrövidebb kerülőt? igen.

Visszatolat egyirányú utcában ? igen.

Megadja autós társának a jobbkezet? Nem.

Ma vittem gyerekeket isibe, jobb kezet nem adta meg a csákó, kb. 70nel jött, lámpánál utól értem, tükörbe nézett, nem győzött hadonászni, hogy bocsi.. hogy mondtad? halála kikerülése nem rajta múlott..

Gyalogos lelép a járdáról a zebrán, átmegy rajta az autós? át..

vannak példák mindenre..

Folytatva a kocsival beáll záróvonalra, hogy véletlenül se tudjak elmenni mellette. Áll a két kilométeres dugóban nullával, mocival rányomom a dudát, hogy húzzál már le.. anyázik. Nem mindegy neki, ha kettesbe sem tud felkapcsolni?

#430357 Előzmény: #430307

"A Lánchídon sajnos nem szabad az úton közlekedni (valaki szerint már lehet),"

...

"Lánchíd mellett az Erzsébet híd déli járdáján is engedélyezik a kerékpározást, a budai oldalon a Rudas fürdő parkolójánál lehet kerékpárral felhajtani a járdára, Pest felől pedig rámpát alakítanak ki a meglévő néhány lépcső mellett. A kerékpáros - szervezetek korábban kérték, hogy az Erzsébet hídon a buszsávot is használhassák. Ezt a főváros közlekedési szakemberei azonban nem támogatták, az autóbuszok követési sűrűsége és a kikerülési lehetőség hiánya miatt.(MTI)"

#430352 Ibiza Előzmény: #430345

ettől lett autós bringás konfliktus? a járdán nem autóval megyek..remélem sejted..az példa volt és egy eset ha megnézed..a20-25 hozzászólásból csak 1....a többi az gyalogos élmények...a robogós pizzásokkal már több a gondom..pirosnál bemegy sor elejére majd elfelejt elindulni vagy a pajtásával beszélget..rádudálsz néz mint vakegér..mutogat ráadásul büdöset csinál..

akkor mondok még egy autósat..Paulai Ede utca mélygarázsból jövök ki..balra nézek onnan lenne autó..gyalogos semmi fordulok ki.. bringás gyerek vagy ötvennel lámpa nélkül..szembe a forgalommal.nincs táblája bejöhet...nem rajta múlt életben maradt..

ha nem megy át hát nem megy át.. külkerületben lax ha jól tudom..ott mások a viszonyok..,)

#430345 hosszhuszár Előzmény: #430293

ismét igazad van "főnök", Én emlékeztem rosszul már megint, az elnézésedet kérem, remélem megbocsájtasz..))

az engedély megadom!!

:DDDDDD

Ja, konkrétan a kiemelt részre gondoltam, azt hiszem Te írtad, vagy csak photoshop?

sok a pofátlan bringás..párat életveszélyesen megfenyegettem.. száguldoznak a járdán a zebrán a tömegben centizgetik az embereket.. külföldiek nem értik..rettegnek..

Andrássyn ott a bicigliút de a járdán száguldoz..mondtam takaroggyá le gyökért mert elszakítom arcod.. azt csinálták neked a pénzemből akkor használjad maki..

"""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""

((((::!!!!!!!!szűk utcában megyek kocsival bejön szembe..nincs neki tábla..oszt mutogat.. megűztem..!!!!!::)))

"""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""

ez az ha megengednek valamit a parasztnak..rendőri kontroll meg semmi..önkontroll meg minek.. szdszes szabadosság van..

#430343 Ibiza Előzmény: #430340

hát ha az érvelés kimarad..te tudod..

na léptem..már írtam befejeztem..de megszólítotok néha visszanézek..

hunyászkodni a munkahelyeden kell..ez fórum..1 ember egy vélemény..főnök a házigazda..

#430323 Ibiza Előzmény: #430307

nem azt írtam ne menjen a járdán..de ne centizgessen lassabban haladjon és menjen kiszámíthatóan egyenesen ne cikázzon...lehetőleg az úttest felöli oldalon..

minden bringásnak javaslom álljon le 10percre.. oktogon és szondi között..Andrássy a Jókai tér után a híd felé.. vagy lánchíd déli oldal..esetleg dunakorzó..

#430307 Bendeguz Előzmény: #430291

A Lánchídon sajnos nem szabad az úton közlekedni (valaki szerint már lehet), tehát marad a járda. Ha tehetem elkerülöm éppen ezért. Csak magamból tudok kiindulni, de én sosem csengetek rá a totyogó turistákra, mert TUDOM hogy a járdán ők vannak otthon. Lánchídon kívül sehol máshol nem járdázok. Az megint más kérdés, hogy a rakparti bicikliúton idióta módon össze van eresztve gyalogos és bicajos. Na ott a turistáktól is elvárható volna némi odafigyelés, mert eszméletlen bamba csürheként tudnak közlekedni.

Igen, száguldoznak. A turisták ugranak. Tükörtörést még nem láttam, én nem okoztam, de biztos rendszeres. A felelősség vállalása emberfüggő, nem egy autós hajt el károkozás után. Bicajos ne járdázzon, ha kárt okoz térítse meg, egyetértek.

#430293 Ibiza Előzmény: #430282

értelmetlen volt a beírásod..autós kerékpáros konfliktusnak állítod be a témát aminek én lennék a szószólója.. ez felszinesség.. és jópontgyüjtés..

de minek az off..

#430291 Ibiza Előzmény: #430286

akkor is ha van kerékrárútjuk..pl Lánchídon Andrássyn Kőrúton a zebrán halálfélelemben ugrálnak el az emberek a turisták.. ez hol autós kérdés te..."

bonyolult ugye...de segítek "száguldoznak a járdán,.ott a vessző.. "akkor is ha van kerékrárútjuk" ott van az is is..utána jönnek a példák...a zebrán sincs "kerékrátútjuk"... mondhattad volna azt is nem is létezik "kerékrárútjuk"

száguldoznak e vagy nem? ugrálnak a túristák vagy sem? letörik a tükröket (gépjárművek külső visszapillantó tükréről beszélek nem a belsőről vagy az előszobairól..csak mielőtt belekötnél)vagy sem? vállalják a felelősséget vagy elszelelnek? vannak e vagy nincsenek apró vagy súlyosabb kerékpárosok által járdán elkövetett apróbb nagyobb károkozások?

#430289 Bendeguz Előzmény: #430286

Nos, nem fogok azért bocsánatot kérni, mert nem tudsz központozni, de a kérdés tárgytalan.

#430286 Bendeguz Előzmény: #430278

Ne magyarázz semmit, csak válaszolj: van a Lánchídon kerékpárút? Az Andrássyn biztonságos a kerékpárút?

#430282 hosszhuszár Előzmény: #430262

Ez érdekes...:))

Mintha olvastam volna ilyesmit...

Jó pontok?

Ez is érdekes...:))

Ovin már túl vagyok egy ideje....

De ha Te így látod, akkor legyen így, így is, úgy is, mindig igazad van, persze csak szerinted!

#430278 Ibiza Előzmény: #430264

:) zsák a foltját... nem magyarázok el egy tök egyszerű beírást...( töprengés, csak magamnak:végül is az élet alapból nem bonyolult.. egy muslica is uazokat teszi mint egy milliárdos..)

#430264 Bendeguz Előzmény: #430262

Miota van a Lanchidon kerekparut? Az Andrassyt mar matgab leirta, hogy miert eletveszelyes.

#430262 Ibiza Előzmény: #430212

szokás szerint csak jópontokat akarsz gyüjteni.. olvass már vissza..

száguldoznak a járdán, akkor is ha van kerékrárútjuk..pl Lánchídon Andrássyn Kőrúton a zebrán halálfélelemben ugrálnak el az emberek a turisták.. ez hol autós kérdés te...

#430217 Előzmény: #430123

"Én is ezt gondolom...Sztem ha a bringásokat kezdtük volna el szapulni, akkor richtig körömszakadtáig védené a bringás közlekedés előnyeit! :-)"

Ha megfigyeled, akkor szóltam hozzá, amikor azt kezdték el éltetni, hogy a kerékpárosokra nem kell hogy vonatozzanak a szabályok. Ebből a szempontból az, hogy ezek éppen a kerékpárosok voltak, tényleg lényegtelen. Ha éppen az autokkal kapcsolatban írta volna azt, hogy joga van a villamossinen menni, vagy a buszsávon, mert különben lekési a BUX zárót, akkor ugyanúgy kiakadtam volna.

Onnan meg átment a téma abba, hogy "de a kerékpár a nagyvárosi közlekedés megoldása", amely ideológiát én történetesen utálom és destruktívnak tartom, főleg Budapest belvárosa tekintetében. Itt pedig megint egyértelmű, hogy az ERŐSZAKOS KERÉKPÁROSÍTÁS ellenében szólaltam fel, de pont ugyanígy felszólaltam volna, ha valaki ki akarja tiltani a kerékpárokat a belvárosból.

Ezek számomra elvi kérdések és az elvekből kiindulva vitáztam, ebből a szempontból nézve a vita AKTUÁLIS tárgyának tényleg nincs jelentősége. Az elvek meg olyanok, mint szabadság, demokrácia, meg hogy senki sem előrevelóbb a másiknál - és hasonlók :) Az meg ténykérdés, hogy ehhez az emberek többsége nem szokott hozzá, és körömszakadtáig azt keresik, hogy "mi ebben az én érdekem", mert általában csak akkor szoktak elkezdeni egyáltalán vitatkozni, ha valami érdekük van egy kérdésben, tehát meg vannak győződve róla, hogy nekem is van :) Pedig nincs. Akkor ugyanis általában VAGY nem vitázom, VAGY nem az én érdekeimet nézem.

Egyebekben, más forumokon is könnyű megtalálni, mert mindenhol az AT nicket használom :)

#430215 Előzmény: #430102

Gyűlölök vitatkozni. VITÁZNI szeretek, érvelni, gondolkodni, eredményre jutni :)

#430212 hosszhuszár Előzmény: #430204

csuda egy ember vagy kolléga....vezetek egy pár éve, és semmi bajom a bringásokkal...

persze ha úgy vezetnék,, hogy keresem a lehetőséget a kötözködésre, biztos már akadt volna dolgom bringással, motorossal, autóssal is..))