Ácsi! Hol van a portfoliodból a Plotinus és a Nyilasi? Eladtad őket?
Ácsi! Hol van a portfoliodból a Plotinus és a Nyilasi? Eladtad őket?
Ugye macika...:) Miért ne láthatná egy "civil" jól a pénzpiaci folyamatokat.
Én hiszek benne, hogy a jövő John Paulson-jai köztetek vannak.
De hogy On legyek, nekem tetszik ez a Zsidays, rövid érthető blogozás, szubjektív vélemény objektív alapokon stílus.
piacon voltál talán? melyik kofa volt az ĐĐĐ
egyébként ha jól emlékszem halálra ajánlgattad
Tegnap beszélgettem egy üzletemberrel és megköszönte nekem, hogy lebeszéltem a 19000-es (idei) MOL vételről.
majd ha az ötödik válságot is végig tőzsdézte akkor
lehet ember lesz, addig csak "csirke" ĐĐĐ
persze mindenkinek lehet szerencséje
...és jöhet egy alapkezelés :-)) a jó referenciával? csak ne járj úgy, mint Faluvégi Balázs BWM alapja: Jó blog, írások. Gyenge teljesítményű alap.
Max jó kontraindikátor lesz belőle ;-)
Köszi
Kicsit elbénáztam az előzőt, most adtam magamnak egy újabb lehetőséget.
Illetve akár még Nyilasi szintű eredmények is összejöhetnek 2-3 év távlatában és akkor már értéket fog képviselni a topik illetve egy prezentáció alapja lehet befektetők számára (amennyiben az oldal is meglesz és nem moderálnak ki:D)
Jó topic. Remélem kitart a lelkesedés az írásra.
Sikeres írást és tradelést!
Ma jött egy fontos hír amire meg is rántották a Telekomot, most már Én is figyelek a papírra. Nem is az árfolyamnyereség miatt, hanem az esetlegesen visszatérő 70-74ft-os osztalék miatt.
A második gondolatom az volt, hogy folyamatosan csökken a cég bevétele és nem vonzó a fixen fizetendő osztalékadó sem, ezért már el is múlt a kezdeti lelkesedésem.
"Az Európai Bizottság a távközlési vállalatokra kivetett különadó eltörlésére szólította fel a kormányt, a végső szót az ügyben az Európai Bíróság mondhatja ki. Amennyiben a különadó eltörlésére vonatkozó döntés születne, úgy az Erste a jelenlegi 550 forintról 650 forintra emelné a Magyar Telekomra vonatkozó célárát. "
(portfolio)
Sziasztok
Az újratervezett letisztult portfolio vezetés és nyilvántartás illetve egy átgondoltabb kereskedési metódusra való átállás okán új topikot indítok [régi lásd: portfolio].A kedvenc preferált papírjaimra vonatkozó híreket is említés szintjén beemelem az utólagos értékelés megkönnyítésére, az elkövetet hibák hatékonyabb megoldására.
Megújítottam a portfolio statisztikámat, amit heti rendszerességgel vezetve, a jobb átláthatóságot szem előtt tartva fogok publikálni.
Lássuk az első hírt: „Csak a többgyermekesek lakását vásárolja meg az eszközkezelő ”
(napi.hu)
Apró szépségtapasz lehet a bankokat ért negatív hatások kompenzálására. Sajnos a Net jelenlegi 2 milliárdos később 5 milliárdos tőkéje valóban csepp a tengerbe, de a választóknak is prezentálni kell valamit a nagy akarásból :D
„Bérbefagyasztás és kiadáscsökkentés jön 2012-es büdzsében”
(napi.hu)
Ebben semmi újdonság nincs, 2008 óta be vannak fagyasztva a bérek, jelenleg az adórendszer kompenzálása miatt kereshetnek többet egyesek. Nem úgy a nyugdíjasok: „A normál öregségi nyugdíjakat továbbra is a Nyugdíjbiztosítási Alapból fizetik, mértéküket az inflációnak megfelelően, 4,2 százalékkal emelik január 1-jén.”
Ahogyan Zsiday kolléga is taglalta cikkében, borítékolható a recesszió.
Tehát a dolgozóknak nem jár semmi (pedig most gyűjtünk lakásra, szeretnénk gyereket vállalni), talán a leépítések során ki is rúghatnak, de legalább a vegetáló nyugdíjasoknak biztosítják az elvárható emelést.
Kanyarodjunk a tőzsde irányába!
„Most rohanjon OTP-t venni? Itt az új elemzés!”
(napi.hu)
Gyorsan kiemelem, hogy nem szeretnék bérmásoló lenni, havonta1szer a szájízemnek megfelelő helyzetkép ismertetést közéteszek a távlati értékelés megkönnyítésére.
Egy kis helyzetértékelés:
„A Budapesti Értéktőzsdén a tegnapi emelkedés ellenére egyelőre nyoma sincs annak, hogy meg akarna törni a csökkenő trend. A BUX index trendje továbbra is csökkenő, s egyelőre semmiféle jelzés nem érkezett, mi arra utalna, ez a trend meg kívánna törni. A lefelé jövet a 20 200 pontos támasz törése óta olyan masszív és gyors volt, hogy jól körülhatárolható trendcsatorna egyelőre nem alakult ki, arra csak tippelni lehet egyelőre, ennek hol húzódhatnak határai.
A hét elején 14 500 pont környékén elért mélyponttal az index a korábban épített duplacsúcs alakzatból tippelt célárát (ez 14 700 pont körül volt) teljesítette. Nem teljesült viszont még a zuhanásban rajzolt árboczászló alakzat rúdjából számolt célárfolyam, ami 13 000 pont magasságába mutat. Mivel a trend meglétét mindaddig feltételezni kell, amíg a fordulatra bizonyíték nem érkezik, ezért középtávon újabb mélypontok és alacsonyabb csúcsok jellemezhetik majd az index mozgását.
Hogy meddig tart a csökkenés, azt nem lehet megjósolni: pontosan addig, amíg meg nem fordul. Jelenleg a középtávú trendfordulatra utaló jel lehetne az RSI csökkenő trendjének törése, majd egy a jelenleginél jóval magasabb, először 17 000, majd 19 000 pont feletti zárás, ami egyben a trendhez tartozó 50 napos mozgóátlag felfelé törése lenne. Addig azonban medvepiac van, s minden emelkedés medvepiaci rallynak tekinthető. Aki a vételi oldalon próbálkozik, az trenddel szemben végez fenekező horgászatot, ami kifizetődő is lehet, a masszív lejtmenetet ugyanis masszív megpattanások kísérhetik - igaz, erre eddig nem nagyon van példa. Az indexben egyébként egyelőre trendfordító alakzatnak sincs nyoma.
Az OTP részvényeiről hasonló mondható el. A zuhanást ezúttal a 2009 márciusi mélypont és a 2010 tavaszi csúcs közötti távolság 76,4 százalékos Fibonacci-szintje állította meg, innen pattant a részvény. A mostani lejtmenet ereje eddig akkora volt, hogy a Fibonacci-szintek jelentette támaszok (4315, 3580) csak átmenetileg tudták útját állni a medvéknek.
A Molnál is lefelé áll a zászló, akárcsak a BUX-nál. A csökkenő trend alatt csordogál lefelé az árfolyam, csökkenő RSI trend, a trendhez tartozó 50 napos mozgóátlag alatt tanyázunk. Itt is látszik árboczászló, akárcsak a BUX-ban, ez 11 500 forint környékére mutat (nagyjából ez jelenti a 2009 tavaszi kitörési szintet is). Az első fontos ellenállási szint 15 200 magasságában látszik kirajzolódni, felette 17500 és 18000 forint között.
Bármennyire is szeretett volna a Napi Gazdaság Online hasábjain publikáló technikai elemzőgárda pozitív jeleket találni a Richter grafikonján, a jó szándék végül nem győzött, a medve erősebb volt. Pedig volt ok a bizakodásra, a hosszabb távú RSI nyáron kijött csökkenő trendjéből nyáron, s az osztalékfizetés környékén még az 50 napos fölé is sikerült átmenetileg keverednie az árfolyamnak. Azonban magasabb mélypont és a magasabb csúcs kombinációja nem jött össze, a csökkenő trend visszatért és nagyot rúgott. Annyit esett a részvény, hogy első feladatként a fordulat ismételt feltételezéséhez a 31-32 ezer forint közötti ellenállási zónát kéne áttörnie, s igazi emelkedésben csak akkor lehetne reménykedni, ha 36 000 forint felett újabb csúcsot csinálna az árfolyam. Lefelé támasz lehet a korábbi mélypont 29 000 magasságában, illetve a 76,4 százalékos Fibonacci-szint 28 500 forint körül.
A Magyar Telekom esetében a rövidebb távú képet színesítheti a hosszabb távú grafikon, amely az osztalékfizetésekkel korrigálja évente a részvény árfolyamát. Ezen felfedezhető az utóbbi években egy letört csökkenő háromszög alakzat, amelynek célja a sáv alsó részébe mutat, 375 forint magasságában. A rövidebb távú kép szintén negatív, a csökkenő trend szorítja az árfolyamot a 465 forintos támasznak, ennek ki kéne tartania, ha nem akarunk jóval alacsonyabb árfolyamokat látni.”
Lássuk a portfoliomat:
Mint már korábban írtam a Pannunionba fektetett tőkét, a várakozásomat felül múlva még mindig nem kaptam meg. Jelzem így sem rossz a hozamvárakozásom, de kicsit gyorsabb átfutásra számítottam. Nyilván nyáron még a fű sem nő, ezt tudomásul kell venni. Amíg nem szabadul fel a tőke, addig nem tartom számon a kimutatásban és a rajta elért nyereség sem kerül majd beszámításra. Mikor megkapom tőkeemelésként fogom értelmezni.
A le nem kötött játékpénz nagy része részvényekben hever némiképp beragadva, ami betudható a nagy munkahelyi leterheltségnek.
E-star:
beker.:6900ft
FHB:
beker: á. 600ft
OTP:
beker: á. 3961ft
á:átlag
Egyelőre még nem alakítottam ki a publikálás formáját, addig is közzéteszem a beker. árakat. Amit már tudok, hogy hetente 1szer publikálok majd, a pénteki zárók figyelembevételével.