Regisztráció Elfelejtett jelszó

RFV

Re: Hataridos kontraktusok állományának drasztikus csokkenese

#426202 rbbj11 Előzmény: #426196

kezdő fórumozóként nem csoda, hogy nem tudtad, hol voltam eddig :) Én az oldal létrejötte óta itt vagyok veled ellentétben, csak ha nem látom szükségesnek írni, akkor nem töltöm ki tartalmatlan hsz-kel a fórumot.

#426201 Janicroft

Csak hogy kicsit vigasztaljalak, mert ha már ketten vagyunk (de amúgy sokkal többen sajnos) akkor hátha nem érzed magad annyira egyedül a gondoddal: amit írtam azt én se tartottam be, hiába tudtam... Egyszer megvezetett tavaly a nyugdíjpénztári para és annak a lefele körnek eladtam az alján, majd amikor már 9000 körül járt akkor kezdtem el visszaveszegetni, most meg itt ülök benne vastag bukóban, a saját pénzemhez képest túl nagy darabszámmal. Kapzsi voltam, nem kellett volna a csillagos égig várni, hanem 12K fölött eladni, de személy szerint én akkor toltam bele a maradék szabad cash-t amikor bejelentették az EETEK felvásárlást, merthogy az milyen jó már a cég jövője szempontjából. Jó is, csak most az árfolyam nem jó. Mindegy, kivárom én is, szóval kitartás!

#426199 taresz

"írtál egy célárat, és az rendre teljesült lefelé"

Megtisztelő, hogy megemlíted.

Tarts ki most már ha eddig ment.

#426197 panpeter Előzmény: #426191

Ja, és látom még az aranyhoz is értesz...

#426196 panpeter Előzmény: #426191

Jó hogy jöttél. Nem tudom hol voltál eddig, de köszönjük hogy megmondtad a tutit.

#426191 rbbj11 Előzmény: #426185

Inkább eddig volt felelőtlen "műbull". Én pl. mindent figyelmbe véve kb. 6000-t tartom reális értéknek. Nyilván egy medvepiacon negatív mindenki, ezért a valós érték alá várható minden részvény, így rfv talán 3-4000-re. Bullban pedig felfelé értékelik túl, ezért volt 10.000. A 10e feletti értéke, ami volt, egyszerű TA alapján túlhúzás és eufória volt, full lufi.

#426189 rbbj11 Előzmény: #426183

én nem tartom fontosnak a virtuális lehetőségek számait, tőzsdén az számít, hogy adott pillanatnyi időpontban mi van a vonal alatt, értve ez alatt minden bukót+nyerőt+lebegő pozíciót+felmerült költséget. Ha ez a szám plusszos, ráadásul álllampapír éves hozama felett van (vagyis 2007 óta kb. 28-30%), az már vmi. Ezután még le kell vonni a nyereségadót is, és a kockázatért, felvállalt plussz időráfordításért cserébe illik a hozam dupláját hozni, ahhoz, hogy azt mondjuk, megérte. Ha mindent összeadsz, akkor e pillantban megvan rfv-n nettó 50% hozamod 2007 óta?

#426185 Sumerologo Előzmény: #426183

Elnézést, a %-okat elbazilikáztam....

Mondandóm helyesen a következő:

.

A jelenlegi nem realizált veszteséget könnyű kiszámolni: -35%

.

Nem hegyeztem ki eléggé a sztoriban azt, hogy az évvekkel ezelőtti parában 1200-ért vett pakkal ki lehetett volna várni a 12000-es árfolyamot. Ez ugyebár +900% lett volna....

.

A mostani - nagyrészt - műparában (legalábbis az RFV-t tekintve műpara) ha nem is 10-szerezés, de véleményem szerint minimum 100%-s növekedés várható a pillanatnyi árfolyamhoz képest. De a 200%-ot sem tartom lehetetlennek belátható időn belül.

.

Én most kivárom...

#426183 Sumerologo Előzmény: #426158

A jelenlegi nem realizált veszteséget könnyű kiszámolni: -35%

Nem hegyeztem ki eléggé a sztoriban azt, hogy az évvekkel ezelőtti parában 1200-ért vett pakkal ki lehetett volna várni a 12000-es árfolyamot. Ez ugyebár +1000% lett volna....

A mostani - nagyrészt - műparában (legalábbis az RFV-t tekintve műpara) ha nem is 10-szerezés, de véleményem szerint minimum 200%-s növekedés várható a pillanatnyi árfolyamhoz képest. De a 300%-ot sem tartom lehetetlennek belátható időn belül.

Én most kivárom...

#426180 taresz

Pedig azt írtad, hogy miattam mennek szarul a dolgok. Nem írtam mostanában, de sajnos úgy látom nem javult.:(

#426179 Janicroft

Mondjuk attól függetlenül hogy teljesen együtt érzek veled, ahogy írod is: előbb kellett volna gondolkodni. Főleg ha olyan helyzetben vagy most emiatt hogy a borgyűjteményedet kell esetlegesen eladnod (ez a kisebbik rossz) illetve nem tudod hogy fogod fizetni a nagymamádnak az idősotthont. Legközelebb próbáld meg kicsit diverzifikálni a portfóliódat, egyrészt a részvénypiac mellett tegyél pénzt biztonságosabb instrumentumokba, ezek igaz nem hoznak közel sem annyit mint a legjobb részvényed, de legalább azt a keveset biztosan hozzák. A részvénypiacon mozgatott pénzedet pedig ne egy részvénybe tedd, mert túl nagy lesz a függőség és a kockázat. De ha 2-3 évet ki tudsz húzni, akkor én is csak biztatni tudlak, most már várd ki a végét. Én a pakkom 70%-át 9000 és 12200 Ft közöt vettem, a másik 30% meg mostanában fordul bukóba, de el nem adok egy darabot sem. Most jön egy nagy para, a görögök biztos csődbe mennek hivatalosan is, majd szépen levernek mindent a 2008-as szintek közelébe, aztán majd visszamászunk egy idő után. A cég jó, tehát a részvényárfolyam előbb-utóbb ismét a helyén lesz, sajnos attól tartok hogy inkább utóbb, de ne nekem legyen igazam.

#426159 rbbj11 Előzmény: #426039

csak épp a pszichén szokott megbukni az olcsóbb visszavétel. Jellemzően képtelen az ember jó időben, jó áron, ugyanazt a pakkot visszavenni, mint amin nagy bukót realizált.

#426158 rbbj11 Előzmény: #426005

mondjuk az eddigi hasznokkal szembe kéne állítani a jelenlegi lebegő eredményt is, mert csak úgy van értelme bármit kiértékelni. Az pedig elég masszív minusz lehet, ha 10k az átlag.

#426039 taresz Előzmény: #425913

Ezzel azért nem feltétlen értek egyet. 8,2k- nél eladtam, de ha most vennék akkor jobb lenne az átlagáram. Bukta nem akkor van mikor realizálod a buktát, hanem akkor mikor elkeseredsz, eladsz, és a csalódás vagy a félelem miatt ráhagyod. Pszihés oldalról persze más a helyzet. -30%, de csak egy hétig evett a fene.

Formernek még tartozom a kérdéseimmel. Nincs elfelejtve.

#426035 hAliG

Kiüljük, megússzuk közösen!

Jó hétvégét, próbáld valahogy lekapcsolni az agyadat erről!

#426018 hAliG Előzmény: #426005

Záró: 6490

Jól bírta magát E-Starunk ma, nem akarták nagyon lemutyizni, voltak vevők is.

#426005 Sumerologo Előzmény: #425989

Az igaz, hogy "csak" dupla lett volna a haszon, ha tartom. De az idegeim nem feleződtek volna...:)

Az induló pakk db száma egyébként kb. ötöde volt a mostaninak...:)

#425989 Bodzaszedő Előzmény: #425972

Szép sztori.De úgy nyertél végül vele sokat,hogy bevállaltál egy nagy bukót is.Az elején vett 4-5-6k-s pakkot ha tartod,csak max dupla lett volna nem 3-4-szerezés.

#425972 Sumerologo

Kedves Rivotril!

Egy kis adalék, eseteim a papírral:

2008

4 - 5 - 6000-ért vettem, majd (én ökör) eladtam a pánikban 2000 körül -60 %. Szerencsére kis tétellel.

2009 eleje

1200-ért vettem, majd (én ökör) hamarosan eladtam 1800-ért. Örültem, mint majom a farkának. +50 % Szerencsére kis tétellel.

2009 közepe

Az OTP alapkezelője 2750-ért jegyzett. Erre bevásároltam 3000 körül. Magamhoz képest nagy tétellel.

2010 év vége

8 – 9000-ért az összeset eladtam. 3-szorozás. Adó optimalizálás. Örömködés.

2011 év eleje

8000 körül visszavettem mindent.

2011 tavasz

Eladtam majdnem az összeset 11 – 12000 környékén. +45 %.

2011 nyár

Elkezdtem gyűjtögetni 11000-től lefelé.

2011 ősz

Az átlagom most 10000 körül van. Nyakig ülök benne…..néha higítok (ha tudok)…..várok, befektető típus vagyok….

.

.

.

A cég jó.

#425954 panpeter Előzmény: #425911

Egy kis SC igazán jöhetne így hét vége előtt, meghát USA-kok is zöldek.