Hali!
Hirtelen nagy forgalom de kicsi emelkedés? :)
Valaki belenyúlt 17 000 Db-al
Hali!
Hirtelen nagy forgalom de kicsi emelkedés? :)
Valaki belenyúlt 17 000 Db-al
Úgy érted, amit a bankok nyújtanak a cégnek? Mert én arról írtam.
hó 3. péntek van ma, ráadásul negyedév vége.
Lxrose: a hitelek összegét, lejáratát tudjuk, benne volt pl. a kötvénytájékoztatóban. a most fennálló hitelek refinanszírozását a menedzsment is szeretné megoldani, elég régóta folynak a tárgyalások. a további ref. igény majd később derül ki.
17000 180-on
A kötvények évek múlva járnak le, a hitelekről meg nem tudunk sokat, így azt sem, hogy meg kell-e újítani őket és hogy mekkora összegről van szó igazából.
a hiteleket, kötvényeket kell, és rossz környezetben ez nehézséget jelentHET. finanszírozási kockázat, ezt eddig is tudtuk, nm értem, miért akadtok fenn rajta.
tőkeáttét: vállalati pénzügyekből alapfogalom.
A tőkeemelést nem kell refinanszírozni, a kötvényt pedig még egy pár évig nem, csak a kamatját, amit meg működésből lehet fedezni.
Én még sose hallottam így, hogy a saját meg az idegen tőke aránya tőkeáttét lenne. Mert hogy ők ezzel nem a többszörösét bukhatják, mint egy 5-szörös OTP vételen te.
meg a cégeknél: a tőkeáttét az idegen és a saját tőke aránya.
nm a kamatfizetést kérdőjelezte meg xmann, hanm a refinanszírozást. a kettő teljesen más.
Kit érdekelnek a hazai bankok.A lóvé már a zsebben.Közben a piros csík megérkezett
Tőkeáttét a határidős BUX-ban, vagy a DT-ben van. A befektetések nagy része kötvény és a tőkeemelés során befolyt pénz, kevés része van hazai bankoktól. A társaság a lengyel piacra is támaszkodhat, ha újabb tőkét akar bevonni. A kötvényekhez szükséges hozam nagy része kitermelhető a működésből, ehhez nem nagyon kellenek újabb hitelek.
Igen súlyos hangulatban sikerült az utolsó kötvénykibocsátási szakaszban is több mint 1 milliárdot összeszedni 3 nap alatt. Ezt a Genesis nem biztos hogy meg tudná tenni. Bőven nyereséges a vállalat, nem lesz problémája a hitelek visszafizetésével, ha a megfelelő ütemben halad a terjeszkedés, építkezés. Idáig nagyobb baj nem történt, ami pár embernek nem tetszett, azok a csúszások.
nem gondolom hogy rosszul gondolom. A cég kötvénykibocsátásból és banki hitelekből fektet be hosszú távra, jelentős tőkeáttétel mellett. Ez tök jó, ha a hiteleket mindig meg lehet újítani. Mivel azonban a hazai bankok nem lesznek túl jó állapotban és a kötvénypiacról sem lesz könnyű pénzt bevonniuk, ezért rossz klímában könnyen bajba, akár nagy bajba is kerülhetnek. ne legyen igazam!
Igen, most az a kérdés, hogy mitől piramis? Mert kellően bulváros? A felére egyébként már majdnem leesett pár napja. A nagy cégeknek egyébként sok hitele van. Csak az nem mindegy, hogy azért, hogy gyorsabb legyen a fejlődése, de egyébként ez nem létkérdés, vagy azért, mert a mindennapi működésük lenne veszélyben anélkül.
Isten ments, hogy kételkedjek, annál is inkább, mert hinni szeretnék abban, hogy úgy lesz, ahogy Te mondod. A kételyem csupán az, hogy aki még mindig öntögeti, eszébe nincs venni, az ennyire alulinformált a közeljövőt illetően?
Ne haragudj, de hülyeséget írtál, látszik, hogy nem nagyon ismered a részleteket...
Csak a hitelt nem a párnájuk alá vették fel hanem finansziroznak is belőle valamit ami pénzt hoz. Nem igy gondolod?
Csak a hitelt nem a párnájuk alá vették fel hanem finansziroznak is belőle valamit ami pénzt hoz? Nem igy gondolod?
Ezzel a papírral, céggel csak egy baj van: egy hatalmas hitelpiramis. Zseniálisan felépítve és elsaleselve. Fantasztikus munka. Sajnos most ismét hitelválság van és a hite piramisok ilyenkor könnyen összedőlnek, simán leeshet a felére vagy az alá is a többi kispapirral együtt.