Szia
Nem kétlem, hogy nagy perec lesz, de nem a közvetlen hatástól fog csökkeni a profit jelentősen, hanem pl. a nehezebb finanszírozástól.
Az pedig hogy mennyit ér a bank és mennyi az árfolyam egy másik kérdés.
Szia
Nem kétlem, hogy nagy perec lesz, de nem a közvetlen hatástól fog csökkeni a profit jelentősen, hanem pl. a nehezebb finanszírozástól.
Az pedig hogy mennyit ér a bank és mennyi az árfolyam egy másik kérdés.
Tudod...: legszebb öröm a káröröm, mert nincs benne irigység. :ĐĐ
tévedsz, ebből baromi nagy perec lesz sztm is.
Rosszúl gondolod!
Pont így lehet több. Ki lehet venni az eredménytartalékot a hitel mögül és még mindig jobban jár a bank, mintha elárvereztetné a házat.
Egyébként pedig aki ki tudja fizetni az max 1-2 % a többi vesz fel a banktól forinthitelt.
Az OTP össz devizahitele 950 milliárd forint amiből teljes visszafizetés esetén 200 milliárdot bukhat.
Ebből max 20milliárdos bukta lehet a reális, nem több. Az pedig a bank árfolyamában pár 10 ft-ot jelent.
Az a baj pepe hogy az OTP bank azaz tokeattetellel működik ezért ha rosszul alakulnak a dolgok gyorsan tud majd esni. Ha igaz pl hogy mindenki visszafizetheti a CHF hitelét 180on akkor évekig(!!!) nem lesz profitja. Miért ne eshetne akar 1200ig ismét?
Már 2009 tavaszán írták, hogy a következő kört az államok hitelválsága fogja okozni. És lám bejött. Az a lényeg, hogy legyen volatilitás.
Tudod az a baj a tőzsdézéssel, hogy kevés köze van a realitáshoz, ezért várok tavasszal ismét rally-t.
na azért a mostani válság 2 "kicsit" mélyebb mint volt anno 2008-ban és a gyógyulás is hosszabb ideig fog tartani Đ
Igen, van benne 1 természetes mozgás, nyilván már 5millió felett van.
1 bibi van a recessziós storyval, az EU vezetése nem fogja engedni. Az embereknek élni kell valamiből, ez lesz az inspiráció a kormányok számára. A MOL ígyis úgyis nyereséges lesz és fizetni fogja az osztalékot, lehet így is látni a jövőt.
Minden csak nézőpont kérdése. Viktornak sem a rinyálós (shortoljunk mindent) vonalat kellene támogatni, hanem jól működő alulárazott cégekbe befektetni.
tudod ezzel a szöveggel az a gond, hogy folyamatosan csökkent és csökken a nyitott short állományok száma 2009-től ĐĐĐ
Szerintem még a 2011 HUF-os Otis Nyilasi jóslat is túl optimista. 2008 bebizonyította, hogy mindig van lejjebb. És az ősz még csak most kezdődik.
Az OTP-re gondoltam, mikor írtam, hogy sokkal rosszabb helyzetbe már nem kerülhet.
"Azt álmodtam, hogy az OTP elkezdi venni magát és beszop@tj@ a shortra spekulálókat."
Háááát.....van benn valami, de ezt alacsonyabb árfolyamon érdemes tennie. Pl. világgazdasági bizalmi mélypont, a recesszió hivatalos közlésének után. Szóval te már a 2012-2013-at látod :-)
"Lássuk be a magyar lakosság nem pörgött fel és nem heverte ki a válság hatásait, ergo nincs nagyon már hova visszaesni."
de van, de van, de van :-) Adójóváírások, műszakpótlékok, rokkantnyugdíjak további betervezett kurtítása, a nemzetközi fiskális megszorítás, adóemelések miatt a multik nem bővítenek, munkaerőleépítés>>fogyasztás csökkentés.
A most pedzegetett deviza-hitelkiváltás esetén meg ugye véglegesen lehetne likvidálni a devizahiteleket, ami miatt nem sújtaná többé az adósokat az árfolyamemelkedés (és politikailag se lehetne a Fideszbe belekötni ellenzéki oldalról, hogy nem kínált lehetőségeket a dev.hiteleseknek). Így a FIDESZ végre rég dédelgetett álmát valóra válthatja: kamatot csökkenthet (legalább is 2008 őszén ezt hangoztatta): exportbevétel növekedése, államkötvény kamatteher csökkenés, hitel/gazdaság vélelmezett felpörgetése. Mellékhatás: HUF gyengülés, importár, nyersanyagár emelkedése>>infláció>>fogyasztás csökkenés.
Úgyhogy van lejjebb.
"Bár mikor bemegyek az Árkádba és 20 percet kell sorakoznom a KFC előtt, hogy kapjak egy longer menüt, nem igazán érzem a válság hatásait :D"
Errefelé kevésbé is érzed.
Volt pár hónapja egy remek cikk a portfolio.hu-n. Aminek a lényege, hogy az egy főre eső GDP növekedés vásárlóerő-paritáson számítva lényegében csak Budapesen/Pest megyében volt az elmúlt 15 év alatt (minimálisan, de magasabb most mint Csehországban.). Tehát Bp és környékén a középosztály "meg van" még ha van is nyavalygás. Én bátyám fizetésének a hatszorosát keresem, pedig csak 120 KM-re lakik tőlem keletre (Persze az ő hibája is hogy vegetál). A többi régió stagnált vagy visszaesett. Az a sok EU-s támogatás, politikusi "igyekezet" csak a középső régiót -és annak lakosságát - fejlesztette valamelyest. A többi régió vegetált az elmúlt 15 évben. Minden uniós, politikai propaganda üres szemfényvesztés volt, 7 éve vagyunk tagok, de az EU-s átlagfizetéseknek a nyomában sem vagyunk (pedig emlékszem az igéretre, hogy 7 évre lesz szükség az EU-s bérek eléréséhez). Csak az Ikszünk kell nekik igényeink nem.
Azt álmodtam, hogy az OTP elkezdi venni magát és beszop@tj@ a shortra spekulálókat.
Szerintem az OTP nem kerülhet már rosszabb helyzetbe, max. akkor, ha tényleg nem akarnak majd forrást nyújtani neki. Lássuk be a magyar lakosság nem pörgött fel és nem heverte ki a válság hatásait, ergo nincs nagyon már hova visszaesni. eddig is alig volt hitelezés, ezután sem fog pörögni.
Bár mikor bemegyek az Árkádba és 20 percet kell sorakoznom a KFC előtt, hogy kapjak egy longer menüt, nem igazán érzem a válság hatásait :D
Mondjuk gondolom, ha befektető vagy akkor annak örülsz ha kapsz reálhozamot, nem hogyha fizetsz. Nyilván ha gazdaságpolitikus lenne, akkor annak örülne ha alcsony a reálkamat, de mivel befektető, így ebből a szemszögből kell néznie mindent.
Egyébként a kormányoknak komoly ráhatása van arra hogy mennyi reálkamatot kell fizetni.