Regisztráció Elfelejtett jelszó

Dumcsi

2 városi legendát osztok…

#433848 Ricsi

2 városi legendát osztok meg veletek...

1). Nagyanyám házában lakk a nagynéném. A ház 100 éves vályog, semmit nem változott. Spórolnak a gázzal. Pár éve még 2-es fokozattal ment a radiátor, aztán hármassal, most négyessel kell mennie, hogy ugyanolyan meleg legyen.

2). Nálunk 2 éve egyszer nem volt gáz. De csak gáz nem volt, valami sziszegett a rendszerben. Kihívtuk a gázműveket, órát levették, és kb 1 percig iszonyat nyomással engedtek ki valamit a rendszerből (én sem levegőre gondolok, de azért vannak még anyagok, amik keverhetők a gázzal, gondoljatok csak a szagosító anyagra), majd 1 perc múlva visszatették a gázórát, és utána minden működött. Ezt én tapasztaltam, a saját szememmel láttam.

Igaz, városban lakom, szóval ez is városi legenda.

Jah még egy eszembe jutott. 1 vagy 2 éve mutatta a híradó, valamelyik magyar városban olyan szar gázt nyomtak, hogy a modernebb kazánok leálltak, mert érezték, nincs fűtőérték. A régebbiek mentek vele, de az újak leálltak. Híradóban volt, gondolom ez is csak legenda.

Re: nincs cím

#433834 lackok Előzmény: #433818

Városi legenda:

"Ez elképzelhetetlen, hiszen a gáz a levegővel robbanó keveréket alkot. Amit bele lehetne keverni, az az inert anyag (például nitrogén), ami viszont drágább, mint a gáz. Ráadásul a belekeverés is nehéz és költséges lenne, mert a gáz nyomás alatt ér el a fogyasztási helyig, tehát belejuttatni csak nagyobb nyomáson lehetne bármit is"

#433829 Netmaster Előzmény: #433826

Ez hatalmas gázfogyasztást jelent. Ha vannak ilyen méréseid, keresd fel vele az gázszolgáltatót mihamarabb, mert leolvasáskor és fizetéskor baj lesz.

#433826 hosszhuszár Előzmény: #433820

épp ez az!

tekerheti a gázórát, mint az őrült, szegény kazán dolgozik is, de fűtőérték nuku, így felmelegíteni sem tudja a házat éjjel...

#433821 Netmaster Előzmény: #433818

Készüléket, gázfogyasztást ellenőrizted? Ha tényleg így van, akkor egész éjszaka pörögnie kéne a fűtésnek, nem?

#433820 _pda_ Előzmény: #433818

láttad a lajtoskocsit ? :)))) (én igen, OV vezette :DDDD )

gondoltam, h erre akarsz kilyukadni

szóval, ez így, ebben a formában, h finoman fogalmazzak, nem állja meg a helyét

HA igaz is lenne (de az is lehet), mi történik?

jó sokat teker a gázórád, sokat megy a kazán, DE a thermosztát akkor is csak a beállított hőmérséklet eléréskor kapcsolná le az egészet

logice, nem?? ;-)

#433816 _pda_ Előzmény: #433810

szubjektív, ennyi

ha a gáz fűtőértékére akarsz hátulról kilyukadni, azt max a gázórádon veszed észre

a thermosztát egy buta "vasdarab", most attól eltekintve, h elektronikai thermoelem, v bimetál működteti

A mostani fűtésszezonban…

#433810 hosszhuszár

A mostani fűtésszezonban azt vettem észre, hogy éjszaka sokkal hidegebb van a házban, mint nappal, azonos termosztát állás mellett.

Előző szezonban nem így volt, azonos volt a hőmérséklet.

vezetékes gázról beszélek, Pesten.

Nálatok?

Re: micsoda pia,magyar kereskedelemben nincs,sör helyett ajánlják,orosz tradicionális pia

#432770 Ibiza Előzmény: #428872

én is az oroszoknál ittam..lajtoskocsiból adták..1 közös pohárból..talán ingyenes volt..vagy becsületkasszás..

Re: micsoda pia,magyar kereskedelemben nincs,sör helyett ajánlják,orosz tradicionális pia

#428872 Fornit Előzmény: #428397

Lettországban ittam kvaszt, ott van minden bolt polcán, az ilyen szénsavas barna ital volt.

micsoda pia,magyar kereskedelemben nincs,sör helyett ajánlják,orosz tradicionális pia

#428397 Sumér harcos

Orosz kvasz

Hozzávalók: rozsliszt, rozskenyér, mentalevél, cukor, víz.

A rozslisztet leforrázzuk, majd 3-4 órán át kelesztjük. Felforraljuk a vizet, és beleteszünk sütőbe pirított rozskenyér darabokat, mentalevelet, és ízlés szerint cukrot. Szobahőmérsékletre lehűtjük, és hozzáadjuk a rozslisztből készített kovászt. 24 órán keresztül erjesztjük.

#419191 Peta60 Előzmény: #419187

Nekem van. Én Hatvanban tartózkodok,de attól még máshol lehet sz@r a hálózat.

Vodafonos ügyfeleknek va…

#419187 Chaby

Vodafonos ügyfeleknek van térerő a mobilon?

Nem tudok belépni a ker.rendszerbe :S

Kollégák. Nincs valakin…

#418930 hosszhuszár

Kollégák.

Nincs valakinek véletlenül Angliában, Birmingham-ban, ismerőse, rokona, vagy esetleg nem dolgozik valaki ott, vagy a környéken?

Köszönöm!

Re: Svédország

#417244 Princ Előzmény: #417243

És tudsz-e németül? És milyen szinteken ismered ezeket az idegen nyelveket? Legalább ennyit kéne tudnom így elsőre...