Regisztráció Elfelejtett jelszó

MNYP, avagy visszalépjek, minek?

Re: AB döntés

#415867 NightLord Előzmény: #415859

"Azt szólnám hozzá, hogy azzal , hogy én 10%-ot gyűjtök a jövőben mentesítem az államot kifizetésektől, ezért a jelenben oldják meg úgy, hogy ne kelljen hitelt felvenni, kevesebbet lopjanak akkor talán több marad a kasszában."

Azt azért te is látod remélem, hogy nagyon nagy butaság, amit írsz.

Miből gondolod, hogy ha a kevesebb lopás miatt több maradna a kasszában,az pont téged illet, és pont a miattad keletkezett hiányt foltozza be belőle az állam? Nem gondolod hogy az ily módon keletkező megtakarítás minden adófizetőé, egynelő mértékben, és nem a tied?

Akármennyi megtakarítást ér el az állam hátékonyságnöveléssel, korrupció felszámolással, bármivel, az nem változtat azon a tényen, hogy te kevesebbet fizetsz be a kasszába a többieknél, és ennek bizony következményei vannak.

#415860 NightLord Előzmény: #415847

Szerinted a következő generáció 34%-os befizetésének ának mennyi a diszkontált jelenértéke (mondjuk 30 évre)? És mennyi a mostani generáció 10%-os befizetésének a jövőértéke hasonló időtartamra számolva?

#415859 banyaiz Előzmény: #415850

Ez a választás kb olyan mintha pisztolyt nyomnék a fejedhez, hogy aláírod , vagy az agyvelőd kerül a papíra, Keresztapa. :) Választás , hagyjuk már , röhej. :)

Azt szólnám hozzá, hogy azzal , hogy én 10%-ot gyűjtök a jövőben mentesítem az államot kifizetésektől, ezért a jelenben oldják meg úgy, hogy ne kelljen hitelt felvenni, kevesebbet lopjanak akkor talán több marad a kasszában.

#415856 NightLord Előzmény: #415847

"Ne csináld már, ez kb olyan szabályozás mintha azt mondanák te cigány vagy ezért neked nem jár állami nyugdíj, cserébe 10%-al kevesebb járulékot vonunk le tőled. Ehhez nincs köze az EU-nak? Hát ha kilépünk az Unióból akkor valóban nem lesz köze hozzá. "

Azért nem olyan, mert a cigánytól nem el lett véve az állami nyugdíj, maga mondott le róla azért, hogy megtarthassa a 10%-ot.

#415854 NightLord Előzmény: #415836

A visszalépőknek nem százalékok után fog nyugdíjat fizetni az állam, hanem az akkor éppen (fiatalok esetében 30-40 év múlva) hatályos nyugdíjszámitási törvények alapján, az akkori aktív dolgozók által befizetett járulékok erejéig.

#415850 NightLord Előzmény: #415828

Te döntöttél úgy, hogy neked a 10% többet ér, mint az állami nyugdíjigérvény. Szabad volt a választás, két teljesen egyértelmű opció között. Ha szerinted az állami nygudíjigérvény ér többet, mért nem azt választottad? Ha szerinted a 10% ér többet, akkor valójában mi a problémád?

Egyébként mit szólnál ahhoz, ha az állam azt mondaná, hogy nem veszíted el az állami nyugdíjjogosultságodat, viszont cserébe, mivel a nyugdíjkasszának, és így a költségvetésnek folyamatosan hiánya keletkezik a csökkentett TB befizetésed miatt, az állam egy virtuális számlán nyilvántartaná ezt az összeget, mondjuk minden évben az állampapír kamatokkal felszorozva, és mikor eléred a korhatárt, a neked járó állami nyugdíjból először ezt a tartozási számlát kezdené csökkenteni az állam, és csak akkor jutnál tényleges járadékhoz, mikor az állam felé ily módon felhalmozott tartozásodat "visszafizetted"? Szerinted megérnéd a visszafizetés idejét? Ez is igazságtalan lenne, úgy "EU jogrendileg"?

#415847 banyaiz Előzmény: #415834

Ne csináld már, ez kb olyan szabályozás mintha azt mondanák te cigány vagy ezért neked nem jár állami nyugdíj, cserébe 10%-al kevesebb járulékot vonunk le tőled. Ehhez nincs köze az EU-nak? Hát ha kilépünk az Unióból akkor valóban nem lesz köze hozzá.

Egyébként amit mondasz az akkor állná meg a helyét, ha akik államiban vannak egy gyűjtőszámlán ketyegne nekik a 10%-uk, és csak ezt kaphatnák meg nyugdíjként egy forinttal sem többet. A valóság meg az lesz , hogy a következő generáció 34%-át plusz hitelt fogják megkapni, hogy éhen ne haljanak. Sérül az egyenlő bánásmód, és a tököm tudja még milyen alapelvek, nem vagyok jogász.

#415836 banyaiz Előzmény: #415830

A gond ott van, hogy a visszalépőknek nem 10% után fog az állam nyugdíjat fizetni , hanem 34 után plussz még az a kazal hitel amit a közösség nevében (azaz az én nevemben is majd felvesznek), hogy normális nyugdíjat lehessen kifizetni .

#415834 Előzmény: #415828

"Az derék , tehát ezek szerint én járuljak hozzá a mostani nyugdíjasok nyugdíjához 24%-al, és gyűjtsek magamnak 10%-ból nyugdíjat."

Pontosan. JELENLEG MINDEN MUNKAVÁLLALÓ 25%-ból tartja fenn a mostani nyugdíjasokat, és 10%-ból gyűjtöget nyugdíjat. Ki itt, ki ott.

"Vagyis lefordítva én fizessek másoknak nyugdíjat és magamnak is. Ezt jól kitalálták."

Nem akarlak elkeseríteni, de ha egy picit felnézel, akkor pontosan láthatnád, hogy ez pont fordítva van, mint ahogy írod: TE másoknak is fizetsz és MAGADNAK IS, mig én például CSAK MÁSOKNAK.

Semmiféle normával nincs ütközés, mert hogy mást ne mondjak: A nyugdíj egyáltalán nem állampolgári alapjog, pláne nem EU-s alapjog. Minden látszat ellenére a nyugdíj egy JUTTATÁS, ami nemzeti hatáskör, amihez az EU-nak körülbelül semmi köze nincs. Ennek megfeleleőn semmiféle Alktománnyal, jogrenddel, vagy az emberi jogok chartájával nem ütközhet egy ezzel kapcsolatos szabályozás.

#415833 banyaiz Előzmény: #415828

"Vagyis lefordítva én fizessek másoknak nyugdíjat és magamnak is. Ezt jól kitalálták."

Kiegészítve annyival fizessek másoknak nyugdíjat minden ellentételezés nélkül.

Nem gondolod, hogy ez akkor lenne összhangban különféle normákkal , ha úgy nézne ki fizetek 24%-ot közösbe, és majd a következő generáció nekem fizet 24%-ot. A többiek 34-et fizetnek, nekik pedig 34-et fog fizetni?

#415830 Előzmény: #415796

Re: Banyaiz, Holnor,

Miért, az államiba visszalépőknek nem kell bedobni a 24%-ot a közösbe? De igen. És akkor most tessék már megmutatni nekem, hogy a 24%-ért miféle ellenszolgáltatás jár az állami nyugdíjrendszerben? Mert szerintem semmi.

Ami járni fog, az ugyanúgy a 10% alapján fog járni. Nincs különbség tehát a két eset között. A 24% SENKINEK SEM a mi nyugdíját alapozza meg, hanem a jelenlegi nyugdíjasoknak fizetjük ki. MINDENKI. Ezért nincs ebben különbség. Az állami nyögdíjat ugyanúgy CSAK A 10% alapozza meg, mint a magánpénztárnál. A 24% MINDENKINÉL csont nélküli elvonás, még csak különbség sincs: Pontosan ugyanazon a jogcímen fizet mindenki ugyanannyit. Miért kellene ebben kivételt tenni?

Ti azt választottátok, hogy a 10%-ért a magánpénztárból kértek majd nyögdíjat, mások meg azt, hogy majd az állam ad nekik valamit a 10%-ért.

Hol van ezzel a gond?

#415828 banyaiz Előzmény: #415789

"24%-ot azért kell bedobnod a közösbe, mert abból kapnak a nyugdíjasok nyugdíjat."

Az derék , tehát ezek szerint én járuljak hozzá a mostani nyugdíjasok nyugdíjához 24%-al, és gyűjtsek magamnak 10%-ból nyugdíjat. Más polgártársak pedig 34%-al járuljanak hozzá a mostaniak nyugdíjához, és az ő nyugdíjukhoz majd 34%-al járul hozzá a következő generáció.

Vagyis lefordítva én fizessek másoknak nyugdíjat és magamnak is. Ezt jól kitalálták.

Kár, hogy minden létező normával ütközik, alkotmánytól, az EU jogrendig. Nem nincs fogalmam róla mi az az EU jogrend, gondolom egyszerű eszemmel arról szólhat, hogy vannak bizonyos törvények amiket be kell tartani még forradalmároknak is (hiába támadnak olyan kényszerképzeteik, hogy azért mert 2/3-ot kaptak egy országban már ők az Atyaúristenek és azt csinálnak amit megálmodtak), ha egyszerű rövid távú politikai érdekeikkel ellenkezik akkor is. Lásd manyup témája.

#415801 NightLord Előzmény: #415796

Miért szerinted hova kerül az állami pillérben lévők befizetett 24%-a? Na? Eltaláltad, odadják a mostani nyugdíjasoknak, az utolso fillérig.

#415796 holnor Előzmény: #415789

ezzel nm is lenne gond. de az állami pillérbe visszatérők 24%-át miért nm dobják uígy a közösbe? ők miért jogosultak cserébe az állami nyugdíjra?

#415794 picirigo Előzmény: #415789

Kitörlöm a kedvenceim közül ezt a totyikot...jobban idegesít mint az OTP mozgása!!!

#415789 NightLord Előzmény: #415758

24%-ot azért kell bedobnod a közösbe, mert abból kapnak a nyugdíjasok nyugdíjat. Ebben a társadalomban (nem csak ebben, sok másikban is) neked ez kötelességed, akár tetszik, akár nem. Miért ne lenne ez összhangban az "EU jogrenddel"? Tudod te egyébként hogy mi az az "EU jogrend" ?

#415758 banyaiz Előzmény: #415696

Az én szemszögemből az úgy néz ki, hogy arra kényszerítettek ha maradni akarok 24%-ot dobjak be a közösbe, önzetlenül nyugdíjszolgáltatás nélkül. Ez szerinted összhangban van az Alkotmánnyal EU-s jogrenddel? Meglepne, ha így lenne. Amúgy mindegy mi az én véleményem majd EU egyszer vagy így vagy úgy pontot tesz az ügy végére, aztán annyi.

#415696 NightLord Előzmény: #415647

A 24% elvonásért cserébe megtarthatsz 10%-ot magadnak. Ez a biznisz. Hogy ez többet, vagy kevesebbet ér, mint az állami nyugdíjigérvény 34% elvonásért cserébe, azt neked kellett eldöntened amikor döntöttél a maradás/visszalépés kérdésében.