Hát, nekem az tetszik a kopaszban, hogy ha mosolyog, északnak indulnak, beszéd előtt, ha ráncolja a homlokát, délre forognak,..
Mondjatok még 1 embert a világon akinek ekkora hatalom van a kezében..
A pápa sehol sincs, pedig belőle csak 1 van.....
Hát, nekem az tetszik a kopaszban, hogy ha mosolyog, északnak indulnak, beszéd előtt, ha ráncolja a homlokát, délre forognak,..
Mondjatok még 1 embert a világon akinek ekkora hatalom van a kezében..
A pápa sehol sincs, pedig belőle csak 1 van.....
Azért azt hozzáteszem még, hogy miszter Büré sem sima, hanem elsőbbségosztalék részvényt vett, ami nem ugyan az mint a sima rv. Szóval ha fizet osztalékot a cég ő tuti kap. Neki biztos jut.
Joe kisrészvényesként nem veheti biztosra
Én is igen szokatlannak tartom, ilyen hosszú időre bejelenteni egy ilyen vállalást.
Ha megpróbálok a sorok között olvasni, akkor ez azt jelenti, hogy továbbra is a szupergazdagokat részesítik előnyben, mert a kis ember (a közép réteg) nem gondolom, hogy ilyen időkben részvényben forgatja a pénzét.
Mr. Büfé megteheti, hogy pénzecskéje kis százalékával beszáll ide meg oda, de Joe-nak erre nem futja.
Csakúgy, mint az elmúlt 3 évben látott látsztat konjunktúra, ez is a legfelső rétegnek kedvez, a kis ember meg nyomorog tovább, alig van új állás és főleg azok a vállalkozások virágoznak, amelyek a szuper gazdagokbnak állítanak elő termékeket.
Úgy szummáznám, hogy az USA marad a kényszer pályán, amely nem látszik hová vezet.
Még ha egyet igazitok is rajta, továbbra is short .........
:) legyen így, vagy emelhetik az inflációs célt is. Mindent bevetnek.
.
"engem csak az zavar, hogy elég szokatlan ennyi időre ezt bejelenteni,"
A QE-t bejelenteni is szokatlan volt ott azt mondta 6 hóapig vesz x yard pappert, és megtartotta a szavát, pont addig vett és pont annyit, valszeg itt is meg fogja.....persze van benne némi kockázat elszalad az infla vagy hasonló de sztem egy fél évig simán meghamisítják a számokat oszt jólvan, 1 évig meg kb előre lehet látni, így 1.5 évnál járunk máris, a fél év lehet a kockázat :)
Van egy hozamleszorító hatása az biztos, engem csak az zavar, hogy elég szokatlan ennyi időre ezt bejelenteni, mondjuk van egy üzenete ennek is. Részvénypiac talán azért nem értékelte mert most is ennyi a kamat , és szenzációra van kiéhezve. Igaz állampapírokon bőven látszott, többet nyomott mint a leminősítés. .)
"Az egy nagyon komoly vállalás volt, nem is értem , hogy mondhattak ilyet 2 évig marad 0-0,25"
úgy h ez volt a Qe3 :), sok f@sz elemző nem is értette h miért esik a hozam azt mondták h biztos mert menedék papírok, hát nem azért, hanem amit írtam...:)
Az egy nagyon komoly vállalás volt, nem is értem , hogy mondhattak ilyet 2 évig marad 0-0,25. Nagyon hosszú idő. Próbálja lenyugtatni a piacokat, azért csak úgy pszicho alapon nem ártana egy kis QE, ha már erre van rápörögve a nép.
A poén az egészben h Börni már meghúzta nagyrészt a Qe3-t csak kevesen vették észre, ugyanis azt mondta h a FED rate 25 Bp-n marad 2 évig ez azt jelenti h ezerrel lehet zsákolni a 2 éves papírokat a FED kontójára......az meg a hozamgörbén transzferálódik a hosszabb lejáratokra és eljut a részvénypiacra is előbb utóbb....
Szerintem ha itt bejelent egy QE3-at ezekkel a technikai feltételekkel amik vannak most a piacon , rengeteg short pesszimizmus stb, kb olyan emelkedést láttál volna ami még nem volt amióta létezik tőzsde az usában. :)
Érdekes nap nézem mit alkottak eddig... Kb -2% ban is lehettek 16:00 után kicsivel. Majd azzal a lendülettel fel.
Ebben a hangulatban semmit nem zárnék ki, egy dologra azért felhívnám a figyelmed, kb akkora szinteken vannak amcsi határidőkre nyitott short pozik mint Lehmann csőd után 2008 év végén . Ezt valahogy sikerül abba az irányba fordítani, hogy ezeket elkezdjék zárni kb azt fogod látni mint mikor 13xx-ről esett 1070-ig csak ellenkező előjellel. Persze benne van az is össze tudják dönteni az egészet, meglátjuk, lesz rángatózás bőven év végéig.
itt nem lez esés :) nem lennék meglepve, ha berni felbérelt volna pár buy gombot nyomogató embert, a beszéde miatt, hogy ne tűnjön gonosznak :)
lehet hogy még ma kitart a jókedv..de ha hétfőn újra lefelé kezdi venni az irányt..akkor nem fogja meg az 11300 sem..sokkal nagyobbat fogunk esni...
Az a veszélyes a dolgokban, és szerintem ezt a FED is így látja, hogy pszicho alapon hat a gazdaságra ezeknek a QE-nek a kifutása, megnézed tavaly mikor az első kifutott ugyanez volt, rögtön rossz lett a piacon, és a gazdaságban is a hangulat gdp növekedés üteme elkezdett esni stb, persze mert a gazdaság szereplői is teljesen bizonytalanok aztán gondolom amit csak lehet elhalasztanak qe kifutás negyedévében, beruházásokat, beszerzéseket, nem halmoznak fel annyi készletet stb.
És ez egy igen veszélyes móka, ha ez a reflex alakul ki, hogy ha van QE akkor minden ok, de anélkül meghaltunk. :) Szóval valahogy le kellene erről a szerről hozni a népet, de elég nehéz ebben a pszichóban ami a világban van. Biztos fő a feje Berninek, hogy lavírozzon. Ez egy elég ördögi kör így.
Politikus alkat soha nem fogalmaz végletekben.
Egyébként lehet benne egy olyan okoskodás is, hogy október veszélyes hónap, majd akkor kell reményt adni a piacnak.
Szóval lehet , hogy tévedek de ahogy elnézem a világot itt a legnagyobb gond nem a gazdasággal van , hanem a bizalommal. Azt meg elég nehéz helyrerakni, ez a legfőbb szenvedés.
Arra lennék nagyon kíváncsi csak elméletileg, gyakorlatban nem szívesen nézném meg, hogy ha azt mondaná nem lesz semmilyen élénkítés polgártársak, ha törik ha szakad meg fog állni a gazdaság a maga lábán, és kijövünk a gödörből. Szóval ha ezt mondaná meddig lennének képesek leverni a piacot pl 100 pontos sp-ig egy hét alatt vagy ilyesmi? :) Teljesen betegek ezek az emberek csak szélsőségekben képesek gondolkodni. Vsz ebben a világvége hangulatban rendesen benne van az is, hogy a QE2 kifutás előtt komolyan megnyomták a short gombot bizonyos helyeken, azóta eljött a világvége legalábbis az újságokban.
Pl az, hogy van QE3 , vagy nincs nem hinném alapjaiban megváltoztatná a gazdasági folyamatokat , valamennyi ösztönzés biztos, de nem olyan mértékű kérdés mint amit a tőzsde tulajdonít neki, annyi a szabad pénz világban mint a tenger már most is, csak tele van minden feszkóval, ennek egy része egy mesterséges paráztatás vsz.