Nekem 16000-es atlaggal van reszvenyem, ha ala megy veszek. Szerintem sikerulhet, hala a horvatok valasztasi propagandajanak, meg USA "javulo" adatainak.
Nekem 16000-es atlaggal van reszvenyem, ha ala megy veszek. Szerintem sikerulhet, hala a horvatok valasztasi propagandajanak, meg USA "javulo" adatainak.
Úgy látszik az olajembargó és a minuszos futures egyszerre jótékony hatást gyakorolnak az árfolyamra :)
Hát az utolsó mondatnak se füle se farka, de szerintem arra gondol, hogy ha el akarná adni...
Uniós megállapodás a Szíria elleni olajembargó ügyében
2011.08.29. 20:50
Az uniós tagállamok képviselői megállapodásra jutottak hétfőn arról, hogy az EU betiltja az olaj és olajtermékek behozatalát Szíriából - közölték brüsszeli diplomáciai források.
Az EU-országok képviselői már másfél héttel ezelőtt tervbe vették, hogy megtiltják nyersolaj és olajszármazékok, így benzin vásárlását Szíriától, mert a damaszkuszi rezsim továbbra is brutálisan és véresen elnyomja a belső tiltakozásokat. Az elvi politikai célkitűzés után azonban pontos jogi formába kellett önteni a szankciós intézkedéseket. Ezt a feladatot - mondták diplomáciai források - lényegében elvégezték, a tagállamok képviselői között létrejött az egyetértés, bár bizonyos végső szövegezési munka még folyik. Az uniós kormányoktól legkorábban csütörtökig, de inkább péntek-szombatig várható a végső állásfoglalás, és annak nyomán az embargós intézkedés hatályba léptetése.
A lengyelországi Poznanban pénteken és szombaton tartják az EU-külügyminiszterek kötetlen, úgynevezett "gymnichi" találkozóját. Ott hivatalos döntést nem hoznak, de az esemény nyilván alkalmat ad a minisztereknek arra, hogy ebben a kérdésben is véleményt cseréljenek. Statisztikai adatok szerint a szíriai olajexport 95 százaléka irányul az Európai Unióba.
Diplomaták szintén beszámoltak arról, hogy az EU-ban ma még folyik a vita, betiltsák-e az import mellett a szíriai olajszektorba történő beruházásokat is.
Az EU egyébként még a múlt kedden hivatalosan kiterjesztette további érintettekre azokat a szankciókat, amelyek a szíriai rendszer támaszát jelentő magán-, illetve jogi személyeket sújtják. A szankciók tartalma egyfelől a külföldön fellelhető javak befagyasztása, illetve magánszemélyek esetében ezen felül az EU-ba való beutazási tilalom. Érdekesség, hogy a szankciókiterjesztés egy Szírián kívüli állam egyik intézményét, az iráni Iszlám Forradalmi Gárda al-Kudsz nevű elitegységét is érinti. Az iráni forradalmi gárdisták az indoklás szerint műszaki támogatással, felszereléssel segítik a szíriai biztonsági szerveket a tiltakozó megmozdulások elfojtásában. Teherán utóbb visszautasította, hogy az EU összefüggésbe hozta Iránt a szíriai biztonsági szervek fellépésével.
Egyébként a Szíriával szemben az Egyesült Államok által foganatosított szankciós intézkedések kapcsán a Concorde Értékpapír Zrt. másfél hete azt írta: a Mol részvényárfolyamára jelentős hatással lehet, ha az amerikai szankciók az olajkitermelés leállásához vezetnek, a Mol kitermelésének ugyanis 15 százalékát adja a szíriai. A befektetési szolgáltató társaság szerint a Mol a jelenlegi áron továbbra is vonzó, azonban ha az új szankciók azzal járnak, hogy a nagy olajcégeknek fel kell függeszteniük szíriai termelésüket, akkor a Molnak se lesz más választása, hiába adják el ők a teljes szíriai kitermelésüket Szíriában. (MTI)
??????????
Jó a matek!
:D kell az izgalom, de mindent téptek csak ez maradt a béka segge alatt, nem sok ész kellett hozzá, hogy ezt is megveszik látva amerikát. Hát így is lett, szép nap lett a vége.
3x áttéttel bazz... Akkor ez full tőkére kb 9%. 3 ilyen jönne egy évben 3x áttéttel már bőven jó lenne.
Viszont durva hatszámjegyű bukták jöhetnek össze egy stoppnál.
TDT-re még jobb volt, csak későn eszméltem. Hatival voltam elfoglalva. :/
nem mertem belevenni, pedig TA alapon DTre kiváló long lett volna...
Az idős úr nem mondott semmit, már nyitják a shortpoziciókat. Hétfőn lesz itt nagy bumm, lefele.
Fenébe 400-on zárt a rendszer, pedig 500-ra tettem be az eladást
3xos tőkeáttétellet akkor is nettó 500 pont fogva, nem olyan rossz :)
Vásároljuk kérem vásároljuk!
Államnak 25k-t megér ez itt ingyé van!!! :)
vétel 875-ön 16k feletti zárásra spekizve, mai nyerőt kockáztatom maximum ennyi a stoppom
elég korrektül szórják..
Nem tudom, de aki nemrég lecsapta 250-ig, azt szórnám én valamivel...
(stoppom volt ott, tegnapról rámrohadt 915-ös pakkocska, csak reggel a hatival voltam elfoglalva abból jóval több volt.)
Vajon már Viktorék szórják Mollyt?
Üdv!
Mindig szidjuk Egont pedig aki ma megjátszotta az jól járt !A támasza működött és ment felfele rendesen! Én csak 400 pontot fogtam :)