Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

RFV

Re: Csak gondolkodom

#413451 hAliG Előzmény: #413444

Csak egy kis egyszerű elmélkedés, ha az van, amit írsz:

Oti is érdekelt az RFV-ben ugye. Részvényt tart, neki az emelkedés a jó. Erre kölcsön ad 30ezer db-ot, hogy valaki azzal shortolja és csessze szét az árfolyamot?! Megérné nekik?

Én biztos nem adnék kölcsön részvényesként egy darabot sem, hogy azzal valaki "bezúzósdit" játszadozzon, befektetői bizalmat rengessen...

Szerk:

hacsak nem akarnék még gyűjteni jó sok rv-t ezt kihasználva.. vagy a baráti kezem..

törölve

#413444 panpeter Előzmény: #413439

Remélem ő vette kölcsön az OTI 30 ezer db-ját, amit egyszer csak vissza kell adni. Csak tartson ki a hangulat, széllel szemben gondolom neki sem megy...

#413439 hAliG Előzmény: #413338

Nem ártana..

SnP, DAX, OTP stb. "száguld" felfelé, ezt meg préselik le...

#413311 Bodzaszedő Előzmény: #413298

Remélem nem a multkori Tuszokmesterünk.Tegnap már a jó öreg záróban lekötés is megjelent megint.Jelentésig azért jó lenne lerendezni ezt az eddig 600-on most már 500-on adó eladót különben megint "hírre eladni" lehet

#413298 Formerplayer Előzmény: #413282

Igazi tuszokmesteri húzás..

250 darabot akkor szoktak venni/adni, amikor legalább 1000 darabos ordere van valakinek,ezzel jelzi a piacnak, hogy van tétele, de nem akarja szétverni/kitépni a piacot. Ha rajta kívül is lenne piaci eladás, ilyenkor a másik a könyvre szokta ráadni a tételét,látva, hogy nincs egyedül

Az, hogy 500-on, forgalom mellett sem adott, sőt be sem állt, ez mutatja, hogy nagyra szívta fel magát a kisbéka, de rögtön nyakon csípték....Sőt az eddigi stabil eladó brokicégnél van a vevő is, így tuszokmesterünk a sötétben vagdalkozhat tovább. Ha akar...

Csak gondolkodom

#413282 Lxrose

Nem nagyon értem ezt a 250 darabos eladót. 8500-on volt a legjobb eladó, ő meg 8350-re állt be. Csak nem azért, mert már azonnal megvettek tőle 13 darabot? 8300-ig eladhatta volna az összeset egyébként. Vagy az az 50 Ft már számít neki a 150 meg nem?

Re: E-Star

#413176 Pedrito Előzmény: #413156

Nem koveted a ceget a kezdetektol...kozeptavu strategiajukban nem szerepel nyugat europai orszag (nezd Meg a tarsasag prezijet a honlapon).hasonlo technologiaju ceg volt a piacon (ETEK), amit megvettek nagyon kedvezo aron...szamomra ez azt is sugallja, hogy ok nem tutdtak bevonni elegendo forrast a mukodesukhoz es/vagy nem kepesek eloallitani a "termeket" megfelelo margin eleresevel. Egy vmit meg erdemes megemliteni, nem hinnem, hogy sok ESCO ceg rendelkezne ilyen managementtel, akik folyamatosan kellemes hirekkel kecsegtetnek a rszv tulajdonosokat, gondolok itt kotveny kibocsatasra (amely ujra felebresztette az elkepzeles nelkuli vezetoket, hogy nemcsak banktol lehet forrashoz jutni).

Re: nincs cím

#413164 exmnbs1 Előzmény: #413163

akkor azt kellett volna kommunikálni, hogy az 1 éves felhatalmazással élni akarnak és a maradék a saját portfolioba kerül

nem pedig sikeres kb 1.5mrd tőkebevonásként tálalni

ha szükségük lesz a pénzre 100 alá mennek szerinted a kv árfolyammal?

Re: nincs cím

#413163 Keresz Előzmény: #413101

Valóban semmi különleges nincs a kötvénypiacon. Az RFV a maradék kötvényeket árulta, amelyből pár darab elfogyott. A másodpiacra kerülő darabokkal az árfolyamot majdnem jegyzés szintre lenyomta. Ha előtte korábban eladom a kötvényeimet 102-103-ért, most olcsóbban visszavehettem volna. Kár, hogy Magyarországon a vállalati kötvénypiacnak nincs még likviditása, mert sokkal biztonságosabb befektetés lehetne, mint a részvénypiac. Akit zavar a részvényárfolyam fel-le mozgása vegyen kötvényt.

Nem értem, miért kell itt a részvénytulajdonosoknak vitázni. A kockázatosabb papírt ő választotta! Van aki jókor száll be, van aki rosszkor. Meg kell tanulni veszteni is! Inkább a céggel kapcsolatos információkat, véleményeket, lehetőségeket osszuk meg egymással, melyből sikeresen kereskedhetünk.

#413160 Lxrose Előzmény: #413113

Ha neked rosszul mennek az anyagi dolgaid és valaki felajánlja, hogy a saját pénzéből beruházva spórol neked pénzt, hogy neked is több maradjon, akkor te nemet mondanál a felajánlott segítségre mondván, hogy most nincs pénzed?

#413157 taresz Előzmény: #413121

EX! megsütött a nap?

Ha Te is kezdesz optimista lenni akkor megfontolom, hogy visszaveszem amit 2 hete eladtam.

#413156 taresz Előzmény: #413119

"Hozz fel légyszi olyan érveket a cég működését illetően, ami cáfolja ezt"

Őszintén szólva érveket nem tudok felhozni amik jelen állapotban valósan megfoghatnák a gépezetet, de kockázatot azt látok benne. Persze ez mindenben van.

"Ha a finanszírozás biztosított--most nagyon úgy tűnik--, akkor a növekedéshez egy recesszió még akár jól is jöhet, hiszen megritkíthatja a versenytársakat az általános tőkehiányon"

Ez egy elég éles versenyhelyzetet teremt. Ha hasonló technológiájú cég is van a piacon akkor vélhetően x áron Ők is képesek lesznek előállítani a terméket nyereséggel. Ha verseny van az nem borítékolható, hogy E-Star nyeri. Főleg ha nyugatabbra is akar terjeszkedni. Ha csak a német piacot szeretnék bevenni ott a nacionalitással is meg kell küzdeni.Ők máshogyan gondolkodnak mint Mi. Nem csak azt nézik mi az olcsóbb, hanem, hogy kitől kapja.

Ezt csak beszélgetésnek szánom. Te így gondolod, Én meg úgy.

#413137 exmnbs1 Előzmény: #413136

tavaly mikor volt RFV pakkom én is tartottam az őszi esésben

kb hasonló a műsor most is a papír kereskedésében mint akkor volt

hétfőhöz egy hétre Labour Day US Opennel utána szvsz jönnek vissza a májusra eladók

#413136 panpeter Előzmény: #413130

Engem nem kell meggyőzni. Vállalati profitok válság előtti szinteken. Gyorsjelentések rendre jobbak a vártnál. Munkaerő és lakáspiac ilyen válság után nyilván lassan tér magához, de ezt eddig is tudta mindenki. Ha hinnék az összeesküvés elméletekben, még azt is el tudnám képzelni, hogy az egész hisztit a "nagy szőrös kéz" csinálta, kierőszakolva a QE3-at és nem mellesleg ronggyá keresni magát a nagy esésen.

Minden estere, én nem adtam el semmit sőt csipegettem a meglévőhöz. Az idő majd eldönti, jól tettem-e.

#413130 exmnbs1 Előzmény: #413129

folyamatosan kiderül, hogy a közölt adatok módosulgatnak mindenhol

a helyzet korántsem volt olyan jó mint azt festegették

szerintem nincs különösebb változás

feleslegesek a katasztrófa scenárók

#413127 exmnbs1 Előzmény: #413123

nem vettem

de bigbroker apokalipszises jóslatait nem hagyhattam szó nélkül

egyébként formerrel egyetértek, nincs itt válság, kevésbé likvid piac van