Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

RFV

Re: E-Star

#412930 VadSpeki Előzmény: #412925

Igen, mindkét oldal szépen alakul.

Bár a 8400 Ft-os vevő a 666 db-jával elég ördöginek tűnik. :-)

Egyébként, ha spekiznek vele, lehet nem számít annyira a könyv!

Lehet csak pufferelik egyik, vagy másik oldalról. Az ilyen 1000-2000 db-os napi forgalom nem tetszik nekem, mert így könnyebb manipulálni az árfolyamot és csak a végén tudjuk meg, hogy mire ment ki a játék. Mint legutóbb, amikor nem olyan nagy forgalmakkal felvitték 8000 Ft-ról 9300 Ft-ig (még a múlt héten) ás zutty vissza 8000 Ft-ig, most meg ismét 8500 Ft körül van. Ez mi más, ha nem speki??

Üdv.!

#412927 Lxrose Előzmény: #412924

Szerintem egy szerződéskötésnek nem feltétlenül kell a fűtési szezon kezdete elé esnie, főleg, hogy egy beruházás 1-2 évig is eltart. A papírt bármikor aláírhatják, a munka kezdése és befejezése kérdéses csak, illetve hogy mikor hoz pénzt.

#412925 Lxrose Előzmény: #412911

A vételi oldal is szépen alakul. Aki eladott ma, valószínűleg ott áll pár száz forinttal lejjebb, vagyis ők sem a profitrealizálás miatt döntöttek az eladás mellett és nem biztosak abban, hogy jelentős esés után tudnák visszavenni a papírokat. Bár az is lehet, hogy csak erődemonstráció folyik mindkét oldalon.

Én a határidős játék miatt nem aggódok, eladják és vesznek megint ezen az áron, aztán majd a következő lejáratkor visszajön belőle.

#412924 VadSpeki Előzmény: #412919

Ige, biztos átkötik majd. De azért nem jók ezek a határidős átkötögetések. Azért a pénz sem végtelen mennyiségű, gondolom egyik cégnél sem. Plusz mégis csak veszteség-szagú az átkötögetés, főleg, ha a mostani árfolyamnál 20-25 %-kal drágábban történt a határidős kötés.

Egyébként meg is találtam a hírt róla:

http://www.bet.hu/newkibdata/107255701/E_Star_saj_t_r_szv_ny_hat_rid_s__tk_t_s_2011.06.10.pdf

Szeptemberi lejáratú.

Meglátjuk, mi lesz. A stabilabb gazdasági környezet elég jó lenne. Mert így szerintem távoliak még a 15 k-s célárfolyamok. Nyilván, ha jönnek új projektek, akkor megindulhat az árfolyam is. Viszont már augusztus vége van, eddig minden évben ez volt az E-Star hónapja, a legjobb időszaka projektek szempontjából.

Szóval szerintem, ha nem jön hír új projektről szeptember közepéig-végéig, a fűtési szezon kezdetéig, akkor legközelebb már csak jövő évben jöhetnek projektek, addig meg ki tudja, hova csorog le az árfolyam jó hírek hiányában, és a borús nemzetközi hangulat esetleges fennmaradtával.

#412923 Lxrose Előzmény: #412903

Igazából a technikai elemzés nem jósol, csak segít dönteni, hogy hol adjál el, vagy hol vedd vissza, hogy nagyobb valószínűség szerint hosszabb távon jól gyere ki belőle. Ezért nem is értem, hogy miért mondják néha, hogy bejött az elemzése valakinek, hiszen egy támasz vagy ellenállásszint csak egy akadály és nem mágnes. Azonkívül medvepiacon is vannak ellenállások, amelyek megtorpanthatják a kezdődő emelkedést, nem kell feltétlenül long beszállót keresni ilyenkor, de látni kell felfelé is a szinteket, mert a medve akkor lesz bika, ha letör egy-egy ellenállást. Hosszú távon egyébként sincs medve trend 2009 tavasza óta itt.

#412922 Hathor Előzmény: #412903

Mivel egy helyben áll így nem sok mindent csinál, nincs benne setup, nem mozdul az érfolyam, mit vetítsen előre? Amikor setupot látni benne, akkor kell lépni. Ennyi.

#412919 kelvin Előzmény: #412911

A határidőt majd átkötik, pénz van finanszírozása megoldott.

Az hogy nem veszik nagy tételben a nagyok az azért van, mert pl itt drágának tartják a jelenlegi helyzetben. Hozzáteszem, ha a cég megint új projektet tud behozni akkor ismét emelkedhet komolyabban az árfolyam és talán jönnek újak is. Addig kétséges. Kellene egy stabilabb gazdasági környezet a sokak által várt 15k-s árfolyamhoz. Ez most egyenlőre messzinek látszik, de 10 éves távlatban gondolkodva venni fogom én is idővel.

Elírtam valamit, pontosí…

#412914 VadSpeki

Elírtam valamit, pontosítok:

Határidős átkötéseik 120 000 db mennyiségnek felelnek meg (nem pedig 12 000 db-nak, csak véletlen lemaradt egy nulla)

#412911 VadSpeki Előzmény: #412728

Ahogy sejtettem tegnap, egyre több eladó jön be 8600 Ft környékén...

Az a baj, hogy elég kicsi a forgalma ma is. Visszaveszem időben, emiatt ne fájjon a fejed!

Ha elromlik a nemzetközi hangulat, akkor nem is olyan nagy mennyiségekkel 8000 Ft környékére visszamehet szerintem.

Meglátjuk mi lesz, egy a baj,hogy medvepiac van, és ahogy kelvin is írta, a kicsik mozgatják a papírt (plusz illikvid). Ezért ugyanúgy lehet az árfolyam 9k-n is, mint akár 6k-n, ha tovább jön a globális para...

Ha meg annyira szuper a papír, akkor miért nem veszik nagy tételben, blokkokban a nagybüfik?

Csak kérdés. llyen árfolyamszinteken ideje lenne!

Egyébként a Céget továbbra is jónak tartom, bár kicsit izgulok a szeptemberi határidős átkötéseik (12 000 db-os mennyiségre) miatt, amit 11 000 Ft-os szinteken tettek meg ha jól emlékszem. Szóval ez nem lehet kockázat, hogy ezen bukik majd a Cég, ha itt marad az árfolyam??? Emiatt aggódok azért...

Mit gondoltok erről?

#412910 kelvin Előzmény: #412908

Szó mi szó nekem sokszor segített a ki és beszállóknál! De mondjuk nem a Starban hanem likvidebb papíroknál illetve hatinál is

#412908 panpeter Előzmény: #412904

Ez nagyon jó kifejezés rá. Én is elolvasom általában, de ennyi. Aki ért hozzá és sikerrel alkalmazza, annak meg Grat.

#412904 kelvin Előzmény: #412903

Hát igen nincs egy szent grálja a piacnak, ez is csak jóslás, amibe mindent bele lehet magyarázni.

Néha azért kapaszkodónak jó.

#412903 panpeter Előzmény: #412899

Ez a jó a TA-ben. Ha az árfolyam nem megy sehova, hirtelen nem mutat semmit. Ha elindul valamerre, akkor bezzeg tudja, hogy miért pont arra. Akkor most a chart rajzolja az árfolyamot, vagy az árfolyam a chartot (tyúk-tojás)? Pont ilyenkor lenne jó ha megmutatná az irányt.

#412902 kelvin Előzmény: #412899

Az a gond hogy még így is hogy A kategóriás illikvid maradt. A nagyok nem vesznek csak befektetési céllal a kicsik mozgatják. A nagy eladók valószínű azok akik anno jegyeztek 2750-en és nem szálltak ki mint én hüle 5k-n, de előre senki nem tudhatta max sejtette.

#412899 Hathor Előzmény: #412897

semmitmondó a chartja, talán azért.

Én semmi setupot nem látok benne, még a phylaxiának is izgalmasabb a chartja jelenleg.

#412897 hAliG Előzmény: #412728

Az a szar, hogy lefelé estünk mint a kő, ahogy pl.OTP is, de most, hogy OTP izmozik, ez egy helyben toporog :S

#412728 Lxrose Előzmény: #412547

2 500-as pakk, és a vevők is eltünnek, szóval lefelé ugyancsak nem kell sok forgalom. Csak nehogy ne kapj majd papírt 7000-en vagy alatta, aztán meg megint a Concorde legyen a hibás, hogy eladtad, de már többért tudnád csak visszavenni!

#412676 Bodzaszedő Előzmény: #412609

A 8000 körüli érték a 100 millió USD kapitalizáció miatt is fontos.Ha külföldi komoly befektetőket akar a cég akkor minimum ezt a szintet tartania kell.Ha nem lett volna tőkeemelés,már alulról súrolná azt az összeget