Regisztráció Elfelejtett jelszó

Hihetetlen termékeladási történetek

Garay téren, épp, hogy m…

#412285 hosszhuszár

Garay téren, épp, hogy megvetettük a lábunkat, kicsit kezdtünk megerősödni...

Minden nyereséget árúba forgattam vissza, olyan szinten, hogy épp annyit vettem csak ki, ami a minimális napi szükségletekre kellett...

így hamar, komoly készlettel rendelkeztünk.

Ebből semmi nem látszott az eladó térben, mert htul volt minden a raktárban.

egyszer csak, betéved, egy öltönyös, diplomata táskás emberke, és nézelődik.

Bennem persze megállt az ütő, hiszen számlám az árú töredékéről sem volt, ( nem adtak).

Kiderült, igen pökhendi emberbe botlottunk. de nem ellenőr olt, hanem vevő...

Nekem érdekes volt, mert ilyen vevővel még nem volt dolgom...

elmondta, német országba viszi ki az árút, de neki nagy mennyiségben kell, nem pitiben...ezt így mondta..

Kinézett, 2-3 féle cikket, mondja ezekből vásárolna be...

Mondom semmi akadálya...

Mondja, de nek sok kell, nem 1-2 darab..mondom, semmi akadálya...

Sorolni kezdete, sárga 100, piros 50, zöld 40, ...

itt már láttam, hogy hozzá értő az ürge, mert jól kérte a kiválasztott színeket, eladás szempontjából...

Az ürge ahogy sorolta a színeket, az eladóim mentek a raktárba, és hozták a kért mennyiséget mindenből...

kicsit meglepődött az ember, láttam rajta hogy zavarban van, hogy amennyit kér, annyit kap...

nem is tudta zsebből kifizetni, el kellett mennie pénzért.....

A végén gratulált, ilyennel még nem találkozott itt, mondta...

Amikor következőleg jött, nem adtam neki árút, kértem, hogy rendelje meg, mert ha akkor elvitte volna a "szokásos" mennyiséget, nem maradt volna a kereskedőimnek.

Re: nincs cím

#412281 hosszhuszár Előzmény: #412278

No meg itt a 16. kerületben laktunk akkor is amikor még itt voltak az oroszok...

Még fiatalka voltam, de már akkor is szerettem a pénzt..

rubelt vettem, 1:1 ben, 1 rubel 1 ft, és repülősöknek adtam tovább 10 ft-ért...

sokat nem tudtam venni, csak amennyit a kiskatonáktól betudtam gyűjteni...

Most, így visszagondolva, ha 2-3 ft-ot is adtam volna 1 rubelért, jobban adták volna, itt senki nem adott többet érte...

Mint később kiderült, többen így csinálták, házakat, ház tömböket vettek meg kint, és adták el azokat...1:17 be...))

#412278 hosszhuszár Előzmény: #410376

Orosz sztorik nekem is vannak..

Voltunk öcsémmel gyerek korunkban az orosz tengerparton nyaralni, nem szülőkkel, ismerősökkel.

odessa, ha jól emlékszem.

Szöleim itthon kereskedők voltak, tudták mi kell az oroszoknak...

Amo szappan, farmer, és neylon zacskó!!4

Ezt kevesen tudták..

nagyon sok fér egy bőröndbe, és 2-3 rubelt kaptunk érte.

hungaroton-os acskók voltak, amikbe régen a nagy bakelit lemezeket csomagolták..

Az öregem ezresével vette meg a lepottyant zacsikat, abba csomagolták a portékát, az itthoni vevőknek is tetszett, nem hogy az oroszoknak....

még még még, ennyi nem elég

#412252 Bendeguz

szuper történetek! főleg az átkosból valók tetszenek. jöhet még!

#412246 RemegoKez Előzmény: #409902

"a régi paraszt vér munkál benne..haszonnak lenni kell.. minden áron."

De hisz benned is az munkál, nem? :-)

"okos paraszt mert beüti gúglibe mi hol aggyák olcsóért"

Naná, én is guglizok az árak után (ha tudok) Senki sem szereti ha hülyének nézik... :-)

#412245 RemegoKez Előzmény: #410090

És hogyan kell viselkedni, hogy tutira ellenőrnek higgyenek? :-) Tudom, vigyek magammal egy pár évvel fiatalabb nőt. :-)

#412241 BudFox Előzmény: #410133

Na még egy történet...ez ugyan nem eladás..hanem vétel. de marha jó :-))

Egyik ismerősömék kinnt voltak Ausztriában..onnan hoztak be autókat..egyszer egy kis Mercedes 190 -est vásároltak az egyik kereskedésben..már ki is fizették a kocsit..a nepper meg rámutat egy másik kocsira hogy nem -e akarják azt is megvenni ?

Egy Citroen volt az...valami BX -ha jól emlékszem...

kereskedő , kicsit törölgeti valami ronggyal az autót..fényesíti:

- Na, és nem vesznek egy másik szép autót is ?

ismerősöm, kicsit gondolkodik..majd gúnyosan a kereskedőnek mondja :

- Köszönjük....jó lesz nekünk ez a XAR MERCEDES IS :-))) :DDD

#410376 BudFox Előzmény: #410118

Anyám mesélte hogy ők is voltak kinnt főiskolás korukban Szovjetúnióban - Jerevánban. Itthon valami szép szalonban vásárolt ruha volt rajta....kinnt meg a csajok az utcán megfogták a ruhája ujját, és húzogatták ? - Ez mennyi ? Ezt mennyiért adja el ? :DD

Anyám egyébként AMO szappant, farmert vitt magával eladni...aztán barkácsgépeket hozott be, meg orosz pezsgőt.

#410133 Ibiza Előzmény: #410125

van sok meg hazai is.. de nem mind publikus meg elég sokat kiad az emberből..

#410128 banyaiz Előzmény: #410118

Apámnak vannak ilyen orosz sztorijai. Volt kint párszor , 80-as években valamilyen gépet akartak behozni szőlőművelésre, őt küldték ki nézze meg használat közben. Felhúzott egy öreg agyonkoptatott farmert, hogy jó lesz az szőlőben. Aki kalauzolta nagyon nézegette , apám nem értette mit néz, a végén kinyögte megvenné a farmert. Apám először azt hitte hülyéskedik, aztán gondolkodott mit mondjon. 110 rubel, áhh annyit nem adok érte, 100 rubel de ez az alja. Ok . Visszaértek a szállásra kifizette a fickó a 100 rubelt. Hogy ez mennyi pénz volt akkor , 2 komplett étkészletet vett belőle még kint ruszkiknál, de azt mondja úgy néztek rá mikor elővette a 100 rubelest a boltban mintha a Marsról jött volna. Másik sztorija Moszkvából ment valahová vidékre vonattal kb 1 nap volt az út. Vitt magával céges logóval tollakat, meg ilyen szóróanyagokat , abból osztogatott vonat személyzetnek, ingyen hozták a teát , szendvicseket a büfében amennyit csak akart. :)

#410125 Ibiza Előzmény: #410122

meg még egy..

volt Magyarországon egy kutyaoltóanyag ami 7 betegségre volt jó.. kivittem egy fogkrémes doboznyit és valami iszonyat pénzt kerestem.. egy tolmács intézte..akkor kezdődött a moszkvai milliomosok mániája..nagyon drágán vettek kutyákat.. sharpei..meg ilyenek..oszt azok korán haltak..

#410122 Ibiza Előzmény: #410118

csak eszembe jutott még egy..szintén szovjet

kellett szereznem levis emblémát..moszkvában egy lakásban.. a fürdőszobából nyílt egy titkos ajtó.. (a csempézett fal fordult el) ott varrták a farmereket..

hiánygazdaság..

ja..meg sárga levist vittek kollégák filctollal lett vörös levis :) jut eszembe..

#410118 Ibiza Előzmény: #410071

gyönyörűek voltak..nem náluk volt a zseton.. el kellett menni egy-egy rokon testvér lakására ..volt,hogy 1,5 órát taxiztunk de bocs a részletek 40évre titkosítva.. csak én szedem elő néha-néha magamnak..ha már titokgazda vagyok :)

#410090 BudFox Előzmény: #409892

26 éve foglalkozunk vendéglátással. mi is messziről kiszúrjuk már az ellenőröket :

Júniusban éppen ott ülünk a kávéházunkban..a hátsó asztalnál...

bejön egy 35-40 éves fickó...kockás rövidujju ingben, rövidnadrágban.

meg egy pár évvel fiatalabb nő normális ruhában..

elsőre bárki azt hihette volna hogy egy pár.

Rögtön átfutott az agyamon : "hmm..ezek elég gyanúsan néznek ki..lehet hogy ellenőrök"

aztán már vette is elő az APEH igazolványát..

:_)) csúcs...2000 vendég közül is kiszúrom ha valaki gyanúsan viselkedik, ellenőr. Nincs olyan "álcaruha" ami elrejtené őket.

#410071 BudFox Előzmény: #409886

csúcs :-)))

Már akkor is nagyban ment a "tőzsde"

olcsón vegyél, drágán adj ..

Azért azokat az orosz "rosszlányokat" megnéztem volna :-) ehh

sok dollár volt náluk ?

#409904 Ibiza Előzmény: #409902

opel eladás

hirdetés fel.. mondja ember jön..céghez jöttek..

megjelent 4 Roma 2nek 50es karja volt..nem nagyon beszéltek.. egy a gazda neki kellett autó..egy meg valami "szakértő".. olajsapka hűtősapka leteker szagol dünnyög..fejet csóvál..

mondja pasi kel neki.. meggyeztünk..

mondom neki.. nézze mielött kifizeti most elmehetünk akármilyen szakemberhez szakszervízbe átnézethetjük de szeretném elkerülni azt a tréfát..,hogy utólag ilyen-olyan hibák voltak milliós értékben és fizessem ki.. mondtam erről ne is álmodozzon senki..respektálta is a pasi.. a nagykarúak szúrósakat néztek..

első héten még vártam hátha de nem volt semmi gond..

egy roma ismerősöm látta az autót egy vásárban felismerte..mondták jó autó.. vonóhoroggal huzattak vele sokat..

#409903 Sumér harcos Előzmény: #409897

pl. étterembe a végefelé mindig 3-an jártak..

Apeh,tisztiorvos...meg mi is....

munkaügyis....

általában a legfurcsább összeállitásokat kérték,amelyeket legjobban méricskélhettek....már bűzlött messziről...

általában táska vmelyiknél volt...amiben a nyomtatványok ott figyeltek.....

amelyik pincér 2-3 évet lehuz egy helyen...már ismerte az adott hely bizonyos időszakaiban megjelenő szinte összes vendégét....látásból mindenképp...

új pofa mindig gyanus volt.......

vhogy ránézett az ember és adta magát....

ugyan a végén már nagyon gusztustalanok voltak,beküldtek 2méter 20 centis 13 éves gyereket szakálban szinte ,cigit venni....na azt már nem lehetett védeni mindenkor ,ha pörgés volt,ki kért személyit ilyentől....aztán kintről lestek ,hogy mi lesz....

#409902 Ibiza Előzmény: #409898

tisztázom nekem nem földrajzi a paraszt..és nem is a földműves..

hanem az a malacka féleség aki a tescoban ósenben hemzseg joggingban törtet előre..

paraszt mert a régi paraszt vér munkál benne..haszonnak lenni kell.. minden áron...ellepnek mindent feltúr összetapicskol..megy keresztül mindenen..okos paraszt mert beüti gúglibe mi hol aggyák olcsóért..