Regisztráció Elfelejtett jelszó

Spade topic

Re: scenáriók

#412151 JP Előzmény: #412122

Kedves Wall Street Hölgyem, engedj meg nekem egy kérdést. Már jó ideje észrevettem , hogy román(iai) előadókat linkeltek be. Ezen mindahányszor eltünődék kissé, hogy ezek a zeneszámok ott magyarországon miként slágeresedtek el: éjszakai szórakozó helyeken , vagy kábel tv-s zenecsatornákról ismertek?

Inna-nak példáúl elég irritáló, vékony hangja van :-) Szerintem elég szecska a román pop-zene, aki hallgat jó parat belőlük, deja vu-je lesz:-)

#412126 Spade Előzmény: #411767

persze nyugodt vagyok :) ilyen scenáriók mint amiket írtam csak a mesékben fordulhatnak elő :)

A svájciak meg majd megoldják vagy nem :). Na igen például az járhatóbb út lenne h dollárt zsákolnának és a sok pént mindjárt Obama kasszájába lapátolnák :)

#411767 JP Előzmény: #411750

Humoros vagy :-)

Értem már. Szerintem nyugi. Ez csak egy szcenárió amit leírtál,s ha rájönnek, hogy van esély rá, akkor majd csinálnak valami megelőzőt. Spec azt javasolnám nekik, hogy euró helyett azonnal a dollárt kezdjék zsákolni. A Te szcenáriód ellen is jó volna, meg az én usd longom is szebben zöldelne :-)

Re: nincs cím

#411763 Wall street Előzmény: #411698

Nem hallottam még , de nem rossz :)

Egyszer meglehet hallgatni :))

Ez viszont sokkal jobb zene :)

Dj Mam's feat Doukali & Soldat Jahman - Hella Decalé

#411750 Spade Előzmény: #411744

nem gurultam be :)

szal ugye a svájci jegybank veszi az eurót a svájci frank ellenében, hogy megakadályozza a frank erősődését, akkor ha az euro közben valamilyen okból megszünik vagy kiderül h a németek nem garantálják az euro átváltását, a svájci jegybank megvett sok eurója nem fog érni semmit...tehát jó sok buksit nyel be svájc a végén...

Magyarul kéne valamit tennie már most hogy megelőzze ezt a helyzetet...mert amit tesznek az kevés ezért f@szok...

#411744 JP Előzmény: #411734

Mizújs Spade, mitől gurultál be a végén? :-)

Persze, hogy nem veri agyon az s&p-t. Az ilyen kirakat-indexeket mindig beállítják a szerint ,hogy az jól mutassék. Ha valamelyik komponens szarakszik, ki vele, van helyére másik amelyik zölden többet villog a tickeren, az óvatlan shortos meg szívhatja.

Bocs, de megfogalmaznád kicsit máskép a 3. pontot, mert nem értettem, onnan, hogy: " elgondolható hogy ha ... " A legvégét azt értettem :-)

scenáriók

#411734 Spade

1. Az euro attól a hittől erős h az euro az a deutsche mark, amint lesz valami utalás arra h ha szétcsúszik az euro zóna akkor a németek nem vállalnak kezességet az euróral globálisan legfeljebb átváltják a német rezidensekét úgy kiszárad az euro ereje mint a sivatagi patak eső után

.

2. Az igaz h jó az amcsiknak a gyenge dollár exportra de mégjobb nekik az alacsony kamat, az meg a legjobb ha a sok külföldi paraszt tolja be a pénzét a nullán kamatozó dollárba, és ilyen alacsony kamaton kikölcsönzik nekik 10 meg 30 évre pár százalékon a világmegtakarítások 30%-t az ám az igazi talált pénz, tehát egy ponton fordulni fog a szentiment a dollár felé az tutira vehető...és ez értelemszerűen nem veri agyon az s&p-t sem...sőt pakolják ott már a kártyákat...

.

3. a CHF meg csak tartalék játékos ebben a játékban, elgondolható hogy ha kijön(ne) h az euro az nem lesz deutsche mark mekkora menekülés lesz CHF-be, deutsche markba még akkor nem tudnak, az SNB meg teleszijja magát jófajta eroval akár 1000 milliárd értékben is és aztán kitörölheti vele a s@ggét és még a havasi hegyi kecskék is azt legelhetik és az ország meg tönkre megy....az SNB meg a svájci kormány is tele van idióta f@sszal...

#411347 JP Előzmény: #411338

Mivel nem egy egyzserü közgazdasági példa napjaink e kérdése , a felelet sem az.

A Svájciak szerintem pedzegetik, hogy az erős frank a külső hatás miatt van, bizonyos, hogy nem akarják széjjel higítani, mert tudják, hogy eygszer vége a hiedelemnek és kiszállnak a spekulánsok, a befekteteők a chf-ből ... ennek utóhatását , úgy néz ki ,hogy nem merik vállalni, egyelőre. De náluk nincsenek is a dolgok annyira a fejük tetejére állva, ígyhát egy következő válsághullám sem tőlük kéne jöjjík. Ezt nem mondhatja el magáról sem USA , sem EU, sem Kína. És az is biztos, hogy a teljes sakktáblát, én nem láthatom átal :-)

#411338 macika Előzmény: #411336

jaj JP megint spekizel a RON-nal? ĐĐ

én a FED-től soha nem hallottam hogy hűde kell az erős zöldhasú . miért is?

A lényeg: a Jüan-t mesterségesen lent tartják.

ha már ha most dollár erősödni kezdene sokat (kína azt azt szeretné) akkor usa gazdasága megsínylene hosszútávon

érted eur dollár tökmindegy mindegyik béna - jüan most a fekete sakk királynő

#411336 JP Előzmény: #411327

Okos voltam én e nélkül is, de ettől most kicsit sajog a fejem :-)

A mitől erősödne egyik vagy másik, kérdésre csak azt tudom felelni, hogy a devizapárok egymással szemben erősödnek vagy gyengülnek (ugyebár ), de egyébként önmagukhoz képest mind a trágyadomb felé tart.

Értem Atticus, köszi a választ is. a Svájci jegybanki döntést nem tudom értékelni semmire és sem amit nem döntöttek , mert nem hinném, hogy a svájci óra pontosabban ketyegne mint valaha, és ezért erősödik a többivel szemben. A CHF-nek most megfelelő időszaka lett és van menekülő befektetési eszközzé lennie. Ez a spekuláció is véget ér majd valamikor, mert minden lufi már eleve lyukas. Tehát, nem hinném, hogy a chf rángatja az eurusd-t, de elképzelhetőnek tartom, hogy sokan segédindikátorként használják.

Az eurusd gyengülést én is a tehnikától várnám (saját víziók alapján ) + amit lentebb írtam ( 2730-as hsz ) A kettő most valahogy együtt van .... még :-)

#411327 macika Előzmény: #411316

JP most nem mindegy ? ĐĐ

két béna versenye az eurusd

ugyan mitől erősödne a szétnyomtatott dollár?

vagy ugyan mitől erősödne a "csőd" euró

egyébként meg

amerika létérdeke a gyenge dollár

euban meg sorozatosan az erős eurót szajkózzak - megvédjük Đ!

ebből legyél okos ĐĐ

#411326 Atticus Előzmény: #411316

puszta technika+amit lentebb részleteztem már+a saját csiribiri kis trükkjeim. Amúgy nem fura hogy 25%-os sp zakót le sem reagált az eurusd. Ha netán 1-ig akarna esni, akkor sp mennyi lesz 150? A svájci jegybank amúgy kifejezetten pofátlan, egy sávos pletyi után előjöttek azzal hogy 2mrd-ot rászánnak a hazai cégek támogatására az erős frankot kompenzálandó, magyarul európa adós része meg pusztuljon meg? hát ehhez kár volt a nyaralásból hazarendelni őket, ezt én is ki tudtam volna rázni a kisujjamból :-) Sokkal fontosabb gondolatom talán a mostani események kapcsán, hogy szerintem ez az esés, nem a "nagybetűs esés".