Regisztráció Elfelejtett jelszó

Márpedig a pápának igazsága van!

Re: a pápa ezúttal megmondta a tutit

#412117 Ricsi Előzmény: #412111

Jah, kicsi kapuk voltak szándékosan, hogy a megmálházott tevék csak térdre ereszkedve tudjanak bejutni a városba. Ennek nyilván védelmi okai voltak, hogy lovassal se tudjanak bevágtatni.

#412111 banyaiz Előzmény: #412108

Ezt igen, azt nem, hogy a tű foka az egy kapu volt, amit írtál. Ez teljesen új volt nekem.:)

#412108 Ricsi Előzmény: #412094

Nem ismered?

Odament a gazdag, hogy ő mindenben tökéletes, Jézus azt mondta neki, add el mindened, és kövess. Nem tette meg, mert a pénz volt az Istene. Eddig ismerted a sztorit, hiszen te hivatkoztál rá. És a következő mondat a tű foka. Idemásolom, Lukács 18-ból, ha te már arról beszéltél:)

20.

A parancsolatokat tudod: Ne paráználkodjál; ne ölj; ne lopj; hamis tanubizonyságot ne tégy; tiszteld atyádat és anyádat.

21.

Az pedig monda: Mindezeket ifjúságomtól fogva megtartottam.

22.

Jézus ezeket hallván, monda néki: Még egy fogyatkozás van benned: Add el mindenedet, a mid van, és oszd el a szegényeknek, és kincsed lesz mennyországban; és jer, kövess engem.

23.

Az pedig ezeket hallván, igen megszomorodék; mert igen gazdag vala.

24.

És mikor látta Jézus, hogy az igen megszomorodék, monda: Mily nehezen mennek be az Isten országába, a kiknek gazdagságuk van!

25.

Mert könnyebb a tevének a tű fokán átmenni, hogynem a gazdagnak az Isten országába bejutni.

#412094 banyaiz Előzmény: #411977

Jó dolgok ezek, biztos nagy lelki béke lehet valamiben hinni, nekem ehhez még sokat kellene fejlődnöm, nehéz vmi olyat találni amiben az ember fenntartás nélkül hihet. Ez a tűfokos történet , hogy is van ezt nem ismerem?

#412028 Ricsi Előzmény: #412025

Csak a pontosság kedvéért, a tű foka egy kapu neve volt jeruzsálemben, ne varrótűre gondolj.

#412025 Longshort Voilattila Előzmény: #411786

Az valahogy úgy van, hogy a gazdagnak nehezebb bejutni a menyországba mint a tevének átjutni a tű fokán.

Relatív, mekkora a teve és mekkora a tű foka. De aki evangélizál, annak nagyobb tevékben és kisebb fokokban kell gondolkodnia, de még ez sem teljesen igaz így, ez is relatív. Pl. gazdag családba születik stb.

#411977 Ricsi Előzmény: #411929

Én máshogy látom.

A keresztény vallás nem a földi életre akar eredetileg koncentrálni. Persze van hozadéka, de ez hosszú történet. Én tudom, mennyit változott az életem, amióta keresztény vagyok.

Nekem is mondták, miért nem adom el a motoromat, és adom a szegényeknek. Ha ezt tenném, akkor meg tudnék etetni mondjuk 1 hónapig 20 embert. Ha viszont járok vele evangélizálni, és legalább 21 ember élete ettől megváltozik, akkor máris nyerő üzletben vettem részt.

A mi "egyházunknak" van gyülekezete Gyöngyöspatán. Ebbe a gyülibe cigányok járnak. Azóta nem isznak, nem lopnak, tiszták, rendezettek, senkinek semmi bajuk velük. Ha ezeknek adtam volna kaját, azzal nem változna meg semmi, így viszont megváltozott. Sok embernek lett ott jobb az élete. És most nem dicsekszem, ne érts félre.

#411929 banyaiz Előzmény: #411848

Elfogadom, de valahogy kívülállóként, és homályos biblia ismeretekkel úgy tudnám elképzelni a dolgot, hogy amíg egy éhező ember is van a földön addig egy egyházi személy sem jár Bmw-vel stb, és igen aszkéta életmódot folytat, különben elég visszás a számomra, de ez csak egyéni vélemény.

Trendman: Azért írtam ezt, mert kb olyan ez nekem mint amikor azt hallom ne ölj, szeress felebarátod stb, aztán közben keresztes háborúk. Kb ilyen ez a gazdaság szolgálja az embert, közben pompa, és csillogás, szegények nyomora mellett. Némi ellentmondás, persze csak nekem, és nem állítom igazam van, csak ez volt az érzésem.

Én csak ennek a szép gon…

#411860 TrendMan

Én csak ennek a szép gondolatnak a helyességéről nyilatkoztam.

Sem nem állitottam azt, hogy a pápa jó ember, sem azt, hogy a püspökei majd a mennybe mennek.

Azt pedig különösen nem, hogy az egyházat kell ajnározni.

Alapvetően az adott gondolat tartalma a lényeges, nem pedig különféle egyházi személyek feddhetetlensége.

Vajon miért került mégis ez utóbbi a középpontba itt?

#411848 Ricsi Előzmény: #411786

Így van, ezt írtam. Neki gond volt, mert többre becsülte a pénzét Istennél. De Pl Salamon volt a leggazdagabb ember, mégsem volt gondja, mert Isten előrébb volt. Szóval ebből a lukácsi idézetből nem lehet következtetést levonni.

Mert pont ugyanott le van írva, más meg a szüleit becsülte többre. Mégsem tanítja az egyház, hogy akinek szülei vannak, azoknak nehéz bejutnia a mennybe.

#411786 banyaiz Előzmény: #411784

Lukács evangéliuma? Nem tudom pontosan idézni, de arról ír a gazdagnak nehéz bejutnia a mennyek országába mert többre becsüli a vagyonát Istennél. De persze sok magyarázata lehet, nem vagyok szakértő a témában, nem akarok okoskodni.

#411784 Ricsi Előzmény: #411783

Aki ilyet prédikál, annak semmi köze a kereszténységhez. Jézus Krisztus sosem mondott olyat, hogy oszd szét mindenedet. Illetve 1 embernek mondta, de neki a vagyona volt a mindene. Nem a pénz volt a probléma, hanem a pénzhez való hozzáállás.

A Jézus korabeli jeruzsálemi templom hihetetlenül gazdag volt, őt ez mégsem zavarta, és soha nem akarta szétosztogatni.

#411783 banyaiz Előzmény: #411778

Mire gondolsz?

Én arra gondoltam, hogy kissé zavaró a számomra mikor azt látom, hogy egy püspök Bmw-vel közlekedik, miközben arról prédikál vasárnaponként, hogy azé a mennyek országa aki szétosztja a vagyonát a nincstelenek között. Komoly vagyon van az egyházon belül, ez nem baj, csak kissé ellentmondásos a számomra.

#411773 banyaiz Előzmény: #411768

Jó gondolat, akkor először a vatikáni bank ossza szét a vagyonát a szegények között, kezdésnek nem rossz. :)

a pápa ezúttal megmondta a tutit

#411768 TrendMan

A pápának igaza van abban, hogy a gazdaságnak kellene szolgálnia az embert és nem fordítva.

Márpedig, ha a gazdaságban egyedül a profit szempont érvényesül, akkor ez egy kifordított világ, amely csak egyetlen beszükült gondolkodásmódot enged érvényesülni.

Aki pedig beszűkül, az előbb-útóbb önmaga vagy mások ellen fordul - tehát ezt az állapotot jobb lenne elkerülni.

http://www.origo.hu/nagyvilag/20110818-a-papa-madridi-latogatasa.html