Regisztráció Elfelejtett jelszó

BUX 1112

Valahol a Svájci hegyek …

#411822 Longshort Voilattila

Valahol a Svájci hegyek között egy tengerszemre épült villában:

-Apu kezdődik! Apuu! (esik a tőzsde)

-Fiam, tudod mikor kezdődik!? Amikor mi akarjuk! :D

Jó reggelt, és szerencsés napot mindenkinek!

Szerintem réssel szakadunk, más ötlet?

Re: nincs cím

#411723 szotyi Előzmény: #411704

esegeteeeeett??!

annál kicsit húzósabb volt ... és jó volt a szignálod

szerk: bocs félreértettem amit írtál....

de a lényeg...... bs rulez!

#411712 Alexander Előzmény: #411704

Ezek a beírások nagyon hasznosak szerintem, a múltkor is tökéletesen jelezted előre. A mostani beírásodat sajnos nem láttam :(

Lehet hogy neked is kellene egy blogot inditanod, Bearish slingshot, ahogy Margaretta várja cimmel ;)

#411705 Bluebalu Előzmény: #411702

ez nem rossz ötlet, igazad van, igazából csak hétfőn bántam h nem dobtam nullában...

Nahát, a múltkor is így …

#411704 Margaretta

Nahát, a múltkor is így volt: írtam bearish slingshot készülődik. Aztán esegetett 2-3 napot, már megbántam, hogy beariseztem és beszakadt, mint állat.

Most is így volt. A harmadik napon beírtam, hogy elbujdoklok a bearisemmel együtt, ma beszakadt.

Ezután már én is jobban bízok a bearish slingshotban.

A végén meg eldobod null…

#411702 Ricsi

A végén meg eldobod nullában? Ha már kiülted, akkor határozd el, hogy megtartod mondjuk 22K-ig. Mert a tőzsde fel és le sorozata. Most messze a 22K, pár nap alatt pedig ott is lehetünk. Szóval ne dobd nullában.

Én eladnék belőle 2-t. Azzal nem vesztessz sokat, ha elindul felfelé. Aztán ha leesik 1000 pontot, megint kettőt, és tennék 4 vételt +400 pontra. Ha megint esik 1000 pontot, akkor megint eladok kettőt, és 6 vételt tennék az utolsó eladás +400 pontra. És így tovább. Aztán lesz, ami lesz.

#411701 Bluebalu Előzmény: #411695

hát hihetetlen nüanszokon múlik sokszor, mintha direkt a te pozid, életszitud ellen menne, pont hétfőn nem tudtam itt lenni és nem ragtam be eladásra mert nem gondoltam h elmegy addig ha két részletben megy el hétfő-kedden addig már jó vagyok...de te is tulajdonképpen ezt írod...pont ezért nehéz zárni gondolkodtzam h beteszek stoppot 17400-re kicsapta volna simán és utánna meg elindult fel...na ezt szeretném elkerülni...19250-ről van 10 konti 19290 lennék nullán most megint elgondolkoztam h esetleg raknék rá stoppot lefele hova lenne érdemes szerintetek?

#411697 Very Mary Előzmény: #411676

vitatkoznék...vissza lehet nyerni...idő és megfontoltság (önkontroll?) kérdése...mint a pókerben...ha tiltre kerülsz véged...de ha átgondolod talpra állhatsz

#411696 Bluebalu Előzmény: #411677

114.000 a mai nappal...átgondolom...fosok h beszakad, de nem tudom elképzelni h decemberben ne legyen 19290 felett a hati...bár rettenet para minden...megpróbálok valamit kiokoskodni

#411695 Alexander Előzmény: #411677

Leírok valamit, balféknek fogtok tartani, de legyen tanúlság... Korábban irtam 22300körül hogy zártam a longomat, és ez igy is volt, akkor kezdett esni... Már bukóban zártam, nagy nehezen....

Másnap volt egyetlen emelkedő nap 21880ra be szerettem volna tenni egy eladási poziciót, 45db kontira, csak nem figyeltem, és a netboonban vételi pozició maradt bent. Természetesen azonnal teljesült, mert 21840körül volt az árfolyam. Persze jött utána a felismerés... Nem baj, gondoltam, zárom 21930-on. 21910ig ment fel...

Kiszámoltam hogy ha a hati 0-ra megy, akkor is még marad valamennyi pénzem, hogy esetlegesen ott bevásároljak.. -ezzel nyugtattam magam gondolatban, de valahogy a nyugalom mégsem simogatta a lelkemet... Nem adtam el, mert akkor szavazták meg az adóságplafont, illetve rendesen túlestük a többi piacot, emelkedést vártam. Volt az a hétvége amikor leminősitették az Usát, elgondolkoztam hogy vajon megéri tartani tovább? 19200nál kiszórtam... 1.3M bukóval... Azóta egy része visszajött, most pozi nélkül néztem végig. Elképzelhető hogy csak akkor lépek be, amikor törjük a 17.100-at. Akkor is csak szigorú stopkísérettel. Megtanultam, hogy egyedül nem tőzsdézek többet, csakis két barátommal. Ez a két barátom pedig a trend és a stop.

#411694 Very Mary Előzmény: #411692

szerintem az a két év nem szerencsétlenkedés volt hanem tanulás...idő kell...kinek-kinek mennyi az változó...hogy megfelelően dörzsölt és óvatos legyen az ember...egy idő után több jó döntést kell tudni hozni mint rosszat...ha ez nem megy akkor még időben ki kell szállni - de legalábbis partvonalra állni egy darabig és megóvni a tőkét az újrakezdéshez

#411692 BudFox Előzmény: #411676

kicsit módosítanék...én két évi szerencsétlenkedést visszanyertem ez alatt 2.5 hónap alatt...és meg is fejeltem már széphaszonnal

a lényeg hogy mindenre fel legyél készülve mielőtt trédelsz.

#411691 Copfos Előzmény: #411677

Egyetértek, a rossz pozi mindig nyomasztani fog. Ha lezárod megnyugszol. 10 konti meg nem a világ. Ma az egyik kolléga mondja, hogy otp és bux longja van. Mondom neki, hogy nem szerencsés párosítás.

Lásd a főnök stratégiáját!

A tegnapi aljon zárt. N…

#411688 Fornit

A tegnapi aljon zárt.

Nem gondoltam volna ilyen usa mellett...

kt meg minimális.

#411686 Very Mary Előzmény: #411664

úgy legyen..."hobbi" ez csak nekem egyenlőre...de ilyenkor könnyű azt gondolni, hogy mekkora pénzt kerestem volna...aztán ha itt lennék lehet rezegnék mint a nyárfalevél :-D

úgyhogy inkább ha ráérek próbálkozok, minden aprót elteszek...ha banki kamat min 2-3xosán vagyok évvégén, nekem már jó...

szerk.: és persze rendületlenül olvaslak benneteket... :-P

#411677 Alexander Előzmény: #411662

Szerintem ne ragaszkodj olyanhoz, ami már most nagyon éget. Mennyi bukód is van 10kontin? Annyi biztos nincs, ami megér egy szivinfarktust, vagy egy decemberi kifutásig tartó depressziót! -még 300konti buktája sem érné meg szerintem. 2hét múlva ha tényleg elindul lefele, mit fogsz érezni? Jó lett volna 16000-en zárni... Nem azt hogy még 800as otp-ig van... Persze nem akarlak lebeszélni ha ragaszkodsz hozzájuk, csak én ugy gondolom hogy ezáltal egyúttal a lelki stresszhez ragaszkodsz. Ha zárod a longodat, akkor ezzel a lelki békédet veszed meg. -tapasztalatból írom sajnos....

#411676 Longshort Voilattila Előzmény: #411672

Csak még valamit: Régebben ruletteztem, meg minden szerencsejáték stb, és volt egy szlogen ami a mostani tőzsdére is igaz és vigyázat ezért az ellenkező pozikkal, óvatosan!

-Nyerni lehet, Bukni kötelező, De visszanyerni lehetetlen!!