Júniusra vagy augusztus sztm. Júliban nem lesz nagy esés. oldalazás.
Persze a tavalyi TA alpján :))
Júniusra vagy augusztus sztm. Júliban nem lesz nagy esés. oldalazás.
Persze a tavalyi TA alpján :))
de egyébként Hercegnek és nekem is ez volt kb. az elméletem, ez csak megerősít a dolgokban.. Júli fele érdemes nagy shorokat nyitni (talán)
Buda Cash, Sarkadi..
fellesznek töltve azok a chartok itt updatelve :) csak még mindig nem vettem rá magamat a cikk megírására. :)
ja és egyébként semmi különös nincs egy ilyen felpattanásban.. egy 2-3éves recesszióban általában 3-6 ilyen felpattanás lehet (mondja az elemző)
ezek után figyelmesebb leszek minden beszakadásnál!! :))
Én is.. minden este :) mondtam is Hercegnek :)
Dow 1500 vagy 3000 az teljes K.O. általam nagyrabecsült "öreg iszapszemű"oldalán voltak fenn hosszútávú indexek,ha ilyen mélységbe megyünk az 400ft feletti eurot jelent és olyan káoszt a világban hogy azt most még elképzelni sem nagyon tudjuk...
Hathor ha publikus kitől van az info?
Nem tudom hol lesz a válság alja de cudar dolgok várnak ránk sajnos!
Én már macikkal ámodom :)
Én is ezt a verziót támogatom. 2010ig esés, de a köv bika piac is max a mostani szintekig fog menni, onnan újabb medve, amivel elérjük a végső bessz időszak alját kb 1500as dji jobb esetben 3000. 2018ig van idó :))
Én hallottam ma érdekes dolgokat.
Igazából az volt a lényege, hogy rövidtávon egy lufi van, ami nyár végéig durran, és megyünk a mélységbe, új mélypontokat keresünk, de legalább a jelenlegi aljakat megnézzük.
1-2 éves viszonylatban recesszió, süllyedő gazdaság hasonló felpattanásokkal. Amik lehetnek 50-100%-os emelkedések, mint most, de a piac süllyedni fog alapvetően.
5-10 év: lassú emelkedés.
Ehhez tartom magam.
Itt a medve vagy csak hallucinálok?
Mai nap mi történt????
Mit vártok meddig esünk?
Magyarország valódi válsága csak most kezdődik el (Financial Times)
2009.05.12 10:19
Vége az azonnali krízishelyzetnek Magyarországon - írja Gideon Rachman a Financial Timesban, miután Budapestről hazatérve kedvező hírekről tud beszámolni. Meglátása szerint a jelenlegi félelmek egyre inkább a példátlan gazdasági visszaeséshez és annak összes lehetséges társadalmi-politikai következményéhez kapcsolódnak. A szerző ugyanakkor figyelmeztet: lehet, hogy az ország igazi válsága csak most kezdődik el.
Folyt:
újabb jó hír http://vg.hu/index.php?apps=cikk&cikk=272644&fr=rss
Szó szerint összeomlott Lettország gazdasága - ez még csak a kezdet
2009.05.11 14:57
A piaci konszenzus 16.4% körüli jóslatával szemben 18%-kal zuhant az idei első negyedévben éves összevetésben a lettországi GDP - tette közzé az előzetes adatot a statisztikai hivatal. Tavaly az utolsó negyedévben 10%-os volt a recesszió mértéke. A Danske Bank elemzői szerint a mai adat növeli annak kockázatát, hogy még az eddig gondoltnál is jóval rosszabb kilátásokkal néz szembe idén a lett gazdaság.
A Danske elemzői az eddigieknél is borúlátóbb kilátást azzal magyarázzák, hogy a komoly lett költségvetési hiánycsökkentő lépések még csak ezt követően éreztetik hatásukat a gazdaságban, így a mélyrepülés folytatódhat, sőt fokozódhat is. Eddig 15%-os éves átlagos GDP-hanyatlással kalkuláltak, de a mai adat láttán már jó esélyt adnak egy 20%-nál is nagyobb zuhanásnak. Mindez tovább nehezíti a Nemzetközi Valutaalappal (IMF) kialkudott megállapodás (7%-os GDP-arányos államháztartási hiány vállalása idénre) betarthatóságát.
A lefelé tartó negatív növekedési spirált a költségvetési kiadáscsökkentések csak fokozzák, ami a deficitcél elérhetőségét tovább nehezíti. Kérdés, hogy ebben a helyzetben az IMF szakértői engedékenyebbek lesznek-e a deficitcélt illetően. A lettországi példa (negatív növekedési spirál, emiatt lefaragott büdzsékiadások, még nagyobb recesszió) Magyarországon is megfigyelhető, igaz, jóval visszafogottabb formában. A lettországi IMF-hitel következő részlete folyósításával kapcsolatos tárgyalások alakulása ezért külön figyelemre érdemes a magyar kilátások szempontjából is.
shortosok által pénzelt piaci elemzők, pfúúúúj, tiltsuk be őket is. Irány Guantanamo.... Köszi :)
"The Untied States is mired in the deepest cyclical contraction since at least World War II, and arguably the depression. Falling home prices led us into this crisis, and home prices are still falling. The financial crisis in 2008 has become the economic crisis in 2009, as more than 2 million jobs were lost in just the first quarter, with another 3 to 5 million likely before year end. With the unemployment rate headed over 10%, and maybe up to 12% next year, the default rate on every type of consumer credit – (prime mortgages, Alt-A mortgages, Option Arm mortgages, sub-prime mortgages, home equity lines, credit cards, auto loans, student loans) – is headed much higher. Commercial real estate values are plunging, and corporate default rates are set to soar. Although every bank will 'pass' the government's stress test, some banks will fail the real world stress test, and need billions more in capital. Sooner or later, the Treasury Department will likely have to go hat in hand asking for more money from Congress for some of the banks. For the first time since World War II, the global economy will contract in 2009, so there aren't many places to hide. Although it is welcome to see a few 'green shoots', in this case, those green shoots are unlikely to yield a bountiful harvest in 2010."
Érdekes kis cikk, a javuló makroadatokról...és a válság 'végéről'..