1165,1158,1140,1101
1165,1158,1140,1101
"Mondjuk azért ne felejtsük el Yugoszláviát sem."
Ott azt hitték, hogy sikerül lenyomni a muszlimokat, hogy ne legyen Európában iszlám állam. Mivel nem sikerült és egyre nagyobb volt a felháborodás (ráadásul nem is sikerült kiírtani őket), így véget vetettek neki. De messze, nagyon messze volt az attól, hogy "háború" legyen. Ugyanis - szerintem - jelen környezetben a háború alatt valami olyat értünk, ami a világot érinti. A lokális csetepaték, népírtások sajnos mindennaposak.
"MOndjuk egy észak és dél korea? Az egyik oldal elég el van keseredve nem?"
Dél Koreára gondolsz? Mert észak köszöni szépen jól el van, és pontosan tudják, hogy addig maradhat fenn a rendszer, amig a fenyegetőzésen, és pár déli halászfalu szétlövésén nem mennek túl. Azonkívül, ha ők indítanának támadást, nem hiszem, hogy számottevő támogatásra számíthatnának. Persze Dél Korea el van keseredve egyrészt azért, mert észak még áll, meg ugye, irritálja is, hogy nyúzzák őket, nomeg az, hogy vissza sem csaphatnak, de ők ugyanabban a patthelyzetben vannak: HA ők támadnak, akkor nem nagyon állna melléjük senki sem.
vagy az :-)
de ahogy látom ezt nem úszom meg kis veszteség nélkül...hacsak..nem lesz nagy szerencsém...
hiába...teljesen más stratégia kell most is :
1. Ha kezd emelkedni akkor gyorsan vegyél.
2. Ha látod hogy kifullad az emelkedés, vagy kinnt kis esés kezd lenni azonnal add el.
3. minden nap új lehetőség.
(ugyanez shortban, csak fordítva.)
inkább zárjanak nullában, de holnap reggel a futik legyenek vastag pluszban, és onnan emelkedjenek az égig ;-)
legalább pluszba visszahúzhatnák már őket zárásra...tiszta idegbajt kapok ettől a sok pirostól :DD lol
Ezt tőled hallani... Mintha másik bolygóra keveredtem volna :D
Ezt nem hiszem el mit művelnek ma is....:-))
nemtudnak ezek örülni már semminek sem ? most tudtak volna egy kicsit emelkedni..de nem...adni kell....pfff
Mondjuk azért ne felejtsük el Yugoszláviát sem. Évekig húzódott. Nem beszélve egyéb arab történetekről.
MOndjuk egy észak és dél korea? Az egyik oldal elég el van keseredve nem?
Ja igen..az Octopussy -ban mondta Orlov tábornok James Bond -nak : "visszavágni ? kinek ?"
lehet hogy igazzá válik a történet csak nem az oroszok, és nem Kelet Németországban..és nem is atombombával, hanem "piszkos" bombával...
teleraknak egy teherautót mindenféle nukleáris hulladékkal és azt szórják szét a robbantással.
USA -ban nem véletlenül vizsgálnak minden konténert, anyám-tudja-mit Geiger müller számlálóval...félnek hogy becsempésznek mindenfélét.
"Még egy dolog nagyon érdekes a mcdonalds értékesítései is történelmi csúcsokat döngetnek, és mintha idén a Bmw ami azért nem egy olcsó kategória eladásai is rekordra futottak. Egészen különleges egy válság, egymásnak teljesen ellentmondó adatok tömegei. "
Semmi ellentmondás nincs: A gazdagok gazdagodnak, Kína már eszméletlenül pocsékol, mint mindig a történelmében (értsd, előző négyzer év), a csórók meg csórósodnak, tehát már nem étterembe jár a középosztály, hanem a McJunk-ba. Pontosan az látható, hogy a virtuális középosztály nyíródik ki világszerte. Az, ami a piramisuzsorázás nélkül létre sem jöhetett volna, és amit a Kelet Európaiak kirablása nélkül már húsz éve vissza kellett volna tenni egy sokkal alacsonyabb (élet)színvonalra.
"Szvsz nem az a fő probléma ami most van, hanem inkább az, hogy mi lehet ebből ha kicsúszik az irányítás a kezekből. Ettől lehet inkább félni."
Szerintem pont az látszik, hogy az irányítás kicsúszott a kezükből, most már a farok csóvál.
"háborút a közeljövőben terroristák ellen tudok elképzelni."
Arról már 2001 óta bebizonyosodott, hogy nem lehet: Egyszerűen azért, mert gerillák ellen a reguláris hadviseléssel semmit sem lehet tenni.
"vagy valami olyan országgal ahol sok olaj van, és belső forradalom tör ki. mondjuk Szaúd Arábia, stb..."
Én pont fordítva látom ezt, én csak azt tudom elképzelni, hogy az elkényeztetett arab népség lázadna fel, ha nem lenne már sok olaj és el kellene kezdeni dolgozni... pedig már az öregapjuk sem tette azt. De ebből nem lenne háború az USA-val szemben... képzeljed már el, hogy Szaud Arábia megtámadja az USA-t :LOL:
"a terroristákkal meg az a bajuk hogy nem lehet országhoz kötni őket...már attól félnek hogy atombombát robbantanak valamelyik USA nagyvárosban...nem lesz kinek visszavágni."
Vagyis, nem lesz belőle háború. Erről a gondolatról egyébként nekem mindig az Octopussy egyre inább zseniálisabbá váló mondata ugrik be: "Visszavágni? Ki ellen?" !!
"Igen, de ha ehhez hozzájön még egy kis éghaljati ez meg az"
Hja, ha jön a világvége, akkor jön a világvége, de ebben az esetben ez akkor is elkövetkezne ha a kapitalizmusnál és ennél a rendszernél még álmában sem tudna senki se jobbat mondani.
Nem szándékom szomszádolni, de a pf-es cikk az USA és a hitelminősitők szembenállásáról és az ügyet keretező politikai cirkuszról igen tanulságos:
http://www.portfolio.hu/gazdasag/gyaluljuk_le_a_gaz_hitelminositoket.153915.html
nem furcsa..az emberek igyekeznek fenntartani a jólét és a sikeresség látszatát..önmaguknak is..
a másik, a kereskedőknél iszonyat kedvezményeket lehet elérni..osztrák ismerősöm évente kétévente lecseréli a bmw-jét újra.. miközben cégének egy lizingszerződése van.. nem ismerem a részleteket de nem fizet semmit rá..
Hát ez az , épp itt van a baromi nagy ellentmondások egyike, hogy egy igazán vérre menő válságban nem gondolnám, hogy egy új technikai kütyü beszerzése a tömegek legfőbb gondja. Furcsa egy világ , de ez van. :)
pont ezen gondolkodtam, hogy mennyire válság az (vagy pont hogy mennyire lufi az), amikor egy apple a világ legnagyobb kapitalizációjú vállalata....
Nézd egy igazi gazdasági válság az kb úgy néz ki, hogy emberek tömegeinek kajára nincs pénze, és éhezik mondjuk az Usában a lakosság fele mint pl 29-33-ban. Görögországban nincs ilyen helyzet nemhogy amcsiknál, persze még lehet sok minden. Nagy ellentmondások feszülnek a rendszerben.
hosszhuszár: ilyesmi rémlik nekem is, azért gondolom egy pár db-ot megvettek a német polgárok is, amcsik nem tudom mennyire kedvelik a típust. :)