Regisztráció Elfelejtett jelszó

Befektetési alapok

Re: mennyi az annyi?

#419438 lagwagoner Előzmény: #419292

Köszi :-)) Pffff. és honnan veszi a portfolio.hu, hogy ez az alap, ez a teljesítmény hírértékű.

Hol érinti a magyar befektetőket, pláne úgy, hogy nem is közöl hozamot.

Reklámszagú így ez a cikk. Magyar alapokról sosem olvasok hírt. Néha egy-egy összefoglaló.

mennyi az annyi?

#419265 lagwagoner

http://www.portfolio.hu/vallalatok/tovabbi_lejtmenetet_varnak_europaban_a_profi_befektetok.155093.html

"A piac jelenleg olyan, mint egy tehervonat, ami elé lépni nem túl szerencsés" - közölte Philippe Brugere-Trelat, a Franklin Mutual European Fund portfóliómenedzsere, aki mintegy 2,6 milliárd eurót kezel. Az az idei évben alap 90%-kal verte meg teljesítményben a versenytársakat."

És százalékosan mennyi is az alap teljesítménye? Bírom az ilyen alapokról szóló híreket, amiben mindent közölnek csak a lényeget nem: az alap százalékos teljesítményét, működési idejét.

És ez rendszeres a portfolio.hu-nál. Nesze semmi, fogd meg jól hír.

Re: ConPlatina

#410036 lagwagoner Előzmény: #410033

Igen, bár én a "long only" Columbus helyett a Platina DEltát raktam volna bele ami - a többihez hasonlóan - szintén long/short alap, de ez már az én egyéni perverzióm :-)

#410033 xmann Előzmény: #408419

Ebből a szempontból nem rossz a Concorde Hold alapok alapja. Benne van 4 elég jó alap, a Citadella , a vm, a platina pi , meg a Columbus . És ellentétben más alapok alapja strukturatol nincs tobbletkoltsege, azaz nincs rajta semmilyen díj, ingyenes válogatás.

#408419 xmann Előzmény: #408406

Van itt választék láthatóan! Mondjuk ezeknél az alapoknál elég nagy bizalommal kell viseltetni a (nevesített) kezelő befektetési stratégiája/metodológiája iránt, hiszen a hozamok azon fognak alapulni

Citadella kraft

#408404 lagwagoner

Zsiday mester teljesítménye:

Aegonos időkben:

http://www.bamosz.hu/adatok/osszehasonlitas/grf.ind?fund_id=f_HU0000703970&from=1139785200&until=1243807200

Concorde égisze alatt:

http://www.bamosz.hu/adatok/osszehasonlitas/grf.ind?fund_id=f_HU0000707948&from=1246399200&until=1312950060

Összességében meg van a 20%/év kb. (lineáris számítással. Kamatos kamat számítással pedig: kb. 15%), és mind ez vállalható szórással.

Re: VM és Citadella az UC-nél

#408403 lagwagoner Előzmény: #408400

Így van, mint a legtöbb magyar származtatott alapban. A fennmaradó 10%-al spekulálnak tőkeáttétellel. Még A Nyilasi alapban is 80% felett van az állampapír/DKJ kitettség.

Re: VM és Citadella az UC-nél

#408400 ikszf Előzmény: #388994

csak most néztem a cita bemutatkozó szövegét: jellemzően 90% feletti arányban magyar állampapírokat tart.

Re: Aegon Vision/Alfa

#407506 xmann Előzmény: #407374

mostanában jól ment a citadella, de ez sem lesz mindig örökké így, abban is lesznek gyengébb periódusok. ami igazán számít az a hosszabb távú hozam és a kockázat, ebben kell nagyot alkotni

Aegon Vision/Alfa

#407374 lagwagoner

Heim Péter Úr alapjai (Aegon Alfa, Vision) nem nagyon muzsikálnak mostanában, szépen esnek a pánikban, mint ahogy egy passzívan kezelt alap (a 2008-as esést is végig ücsörögte). Két részletben már csökkentettem a Vision kitettségemet és vettem frankó Citadellát, ami hozott is nyáron szépen; ha így haladunk teljesen felszámolom Aegonos kitettségemet.

Valamint úgy látom mások sem elégedettek az alappal, mert nettó eszközértékének kétharmadát kivonták július végén. Nem lesz ez így jó!

Re: Rozsdáskilincsnek

#387315 ikszf Előzmény: #387283

jó tudni, hogy az alapok veszteségét egyáltalán szembe lehet állítani a nyereséggel :)