Azt a szép pluszt vissza is adták...
A shortolással szerintem manapság az a baj, hogy egyrészt az automata rendszerekben már el is indíthatják az esést, másrészt fenn is tarthatják. Amikor a short ügyletek csak trendeket lovagolnak meg és kisimítanak (azaz méreteiben töredékei a valós folyamatoknak), akkor nincs velük semmi baj. De amikor már lényegesen magasabbak, mint a tényleges folyamatok értéke, akkor már ezek irányítanak és nem a valós piaci folyamatok.
A shortolások szabályait kellene megváltoztatni, például maximalizálni mind a mennyiségüket, mind az abban lévő értéket mondjuk az adott termék teljes (m)értékéhez képest.
úgylátszik az 1130 -at nem engedik elesni..mert a futuresok vastag pluszban vannak már most.
Nem, max betiltják a shortolást, de az meg sosem jött be eddig. A shortosok csak tetézik az esést, de alapvetően nem ők azok akik beindítják és fenntartják.
Amúgy meg a shortos a legjobb vevő, mert neki semmi sem drága! :)
Az amúgy nem lehetséges, hogy egyre többen shortolni akarnának és azokat majd egyszer megszívatják? Már csak a miheztartás végett?
ez a nap is bekerül a könyvekbe :D, eszméletlen egy hét eddig...
Kis mohó :-)
short tekintetben nem csalódunk benned:-)) gondoltuk, hogy erre gondolsz, egyébként most én is. még van lefele hely.
szerintem a mai futi záró 1099 lesz.
kíváncsi vagyok tudnak-e 7 perc alatt 7%ot produkálni:-)
1130 letörve
Eléggé xar lehet most nekik. A felelősség nagy, érdekcsoportok fenyegetik őket.. maffia!!! is:-), kell a testesőrség:-D
Ma Obama-Berni találkozó van, holnapig kiagyalnak valamit :)
Kissherceg: Ennyi jut eszembe erről:
"Hivatalos vagyok oda én is, nem mennék ha százszor üzennék is..." :DD
nem hiszem, de szeptember végéig party lehet... :)
az 1330 az támasz , nem ? ha harmadszor is kitart akkor jó...ha nem akkor tovább lefele.
Ázsia meg lehúzza igy van..tehát az egész világ esik tovább..
most ott vagyunk mint záráskor kb...tehát gap nélkül nyitnánk ki.. aztán lehet holnap majd agyalni hogy mi legyen...de szerintem full short pakk rá, és kész. .-))
őszre meg már annyire tiszta lesz a piac, mint még soha :)
1100 alá tolnák örülnék, mert holnap lenne a fájdalmas piactisztítás euban...
ázsia sztm lehúzza majd a futikat.