Köszönet :)
Szerintem itt már kezdem veszegetni...
Köszönet :)
Szerintem itt már kezdem veszegetni...
Napi minimum: 8 090 Ft
Napi maximum: 8 201 Ft
Nyitó: 8 090 Ft
Előző záró: 8 500 Ft
Utolsó kötés: 8 200 Ft, 72 db (-300 Ft, -3.53 %) (2011.08.09 09:08:51)
Összforgalom: 21 kötés, 2 184 db, 17 729 843 Ft
Vétel
Cég Aj. Db Ár
1 1 9 db 8 200 Ft
1 1 10 db 8 120 Ft
1 1 12 db 8 100 Ft
1 1 20 db 8 050 Ft
1 1 30 db 8 015 Ft
Eladás
Ár Db Aj. Cég
8 299 Ft 100 db 1 1
8 300 Ft 100 db 1 1
8 397 Ft 13 db 1 1
8 398 Ft 6 db 1 1
8 450 Ft 27 db 1 1
illetve mi most a reál?
hogy nyitottunk?
tavaly is lemészárolták a hatisokat, a 2008-asról nm is beszélve. a likvidálások teremtik meg a legjobb vételi alkalmakat.
Nagy mutyi ez az egész.. A sok hülye kisbüfit (azaz engem/minket) ráznak ki a gatyánkból a nagy pénzek.
Vagy legalábbis próbálnak. Én nem adom el, még ha TA-n láttam is ezt a lehetőséget. Miért? Mert alapjában véve szerencsétlen típus vagyok, és amikor eladok/veszek mindig akkor fordul.. :D Murphy nem szeret.
Ja, még annyit az irreális kereskedésről, hogy bár amerikát egy hitelminősítő leminősítette a 3 nagyból, de nem bóvliba, csak a legjobbhoz képest eggyel rosszabba, ennek ellenére az amerikai állampapírokat továbbra is veszik, a tőzsdét meg adják ész nélkül.
Fasza! Ők már lehet, hogy nem fognak ebben próbálkozni, mert vagy kedvük nem lesz hozzá, vagy pénzük.
Hatin átkötött bef.hiteles büfiket kényszerzárták tegnap.. és vszínű ma is lesz néhány, azért szakadunk így. (Nem magamtól vagyok ilyen okos, hanem Herceg írta, aztán Pf-en is írták - tegnapi forgalom nagy részét ez tette ki. Az más kérdés, hogy közben néhány büfi is eldobálta)
Szerk:
egyébként lassan ideje lenne már egy korrekciónak a nagy esésben :)
Blokkban eladja, átfutási idő kb 2-3 hét...milyen növekedésre kellene fordítania ennyi időre ezt a pénzt?? Régen rossz ha 2-3 hétre lenne likviditása a cégnek... Raadasul most 50-100 milliókat tol be NAPONTA MEGLEVŐ hataridos pozíciója védelmére!! Az szerinted nem hianyzik a NÖVEKEDÉSHEZ?? Lszi olvassátok el amit ide írnak az emberek es úgy valaszoljatok, pedig nagyon szajbaragosan próbálok fogalmazni. Azon lehet vitatkozni, sikeres lenne- e (szvsz igen)? Hosszan távra én sem támogatnek saját részvény vásárlást.
egyetértek, régen rossz ha magukat vennék növekedésre fordítható pénzből. Szerencsére nem balfék banda :)
Csak saját kútfőből dolgozom, ezért lehet, hogy nem emlékszem pontosan, de az OTP nem 2008 tavaszán, hanem 2009-ben esett 1200 környékére, a saját részvény-vásárlásokat meg jóval feljebb kezdte, 5000 forintnál, vagy talán feljebb.
Mindezt a pénzügyi és hitelválság alatt, egy bank művelte, és valószínűleg azért, mert voltak olyan tartalékai, készpénzvagyon, amelyet nem tudott biztonsággal kihelyezni, ezért úgy döntött, hogy saját részvényt vesz.
Gyökeresen más a helyzet az E-starnál, mert ez egy energetikai cég, amely nem forrásbővében, hanem éppenhogy szűkében van, és semmi különösebb érdeke nem fűződik hozzá, hogy a saját árfolyamát karban tartsa, avagy spekuláljon rá (ahogy azt megtette már rengeteg cég a BÉT-en, többnyire pocsék eredménnyel). Pánikhangulatban egyébként sincsenek szintek, sztorik, fundamentumok, minden esik, mindent eladnak, és azok a cégek, akik egyébként veszik magukat (lásd pl. Rába, Fotex), ugyanúgy zuhannak.
Szerintem meg jo eséllyel eleg lenne... Teganp is az utolsó 1000 db (azaz 8,5 millio Ft, leirni is rossz) vetel több ezer db-os likvidalastol mentette meg mara a piacot.... Raadasul a hataridos átkotesek miatt minden duplazodik... Sajnos így is 500 Ftot esett, uhogy nem kizárt további likvidalas sem... Persze ha emelkedne ma valamennyit akkor jobb lenne a szitu.
Matgabbal reszben egyetértek, h a saját részvény vásárlásnak lehet negatív üzenete is, de szerintem most túlsúlyban lenne a pozitív rész, uhogy inkabb Retek pártján állok. Én inkabb vennék a cég helyett, es mondjuk blokkban eladnam egy nagy befektetőnek, megallitva a likvidálásokat, mint tolnek be a meglevő hataridos poziciokra naponta 50-100 milliókat. Nem jo üzenet azoknak sem a jelenlegi arfolyam, akik most vettek a kibocsátáskor 10 ezer Fton. Nem hiszem h jo az optikaja annak, h sikerult oyan reszvenybe fektetniuk, ami bír ekkorát esni 2 nap alatt.. Legnagyobbat a BETen.. Ez kihathat a következő kibocsátásuk sikeressegere/árára szvsz.
Konkrétan sehonnan, csak általánosságban hoztam fel. Ami történik, semmi köze a realitásokhoz. Érzelmi alapon történik minden. A bizalom hiánya, a pánik irányítja a kereskedést. Illetve most már a birka szellem.
- Adjuk az E-Start!
- Miért
- Nem tudom, mindenki adja.
Valahogy így mehet most. Pedig ha a realitások játszanának szerepet, akkor azt mondanánk, hogy az E-Star profitNÖVEKEDÉSE (!) kismértékben függ az országok GDP-jétől (Lengyelország, Románia, Magyarország és nem az USA), vagy az államadósságtól, viszont nagy mértékben a nyersanyagárak emelkedésétől. Mert az emberek akármennyit keresnek, vagy takarítanak meg, spórolni mindig szeretnének, ha van rá lehetőség és ezt az ölükbe is teszik.
Néhány 10 millió nem lenne elég. Tegnap is több, mint 30000 db. ment el. Bizalomerősítésnek persze jó lehetne szimbólikusan és a forrásokat sem csökkentené jelentős mértékben.
"Nem vagyok felkészülve mentálisan egy komoly bukó realizálására. Ez viszont nagyon nagy hiba."
Rosszul fogod fel. Bár én sem adtam el most a csomagomat, nem azért nem, mert mekkora bukót realizáltam volna, hanem mert én veled ellentétben nem vártam olyan esést a részvényben, ami megérte volna az eladás kockázatát. Ha elhittem volna, hogy 10000-től lényegesen eltávolodik, akkor mindent eladok, bár amilyen gyorsan lejátszódott az egész Pénteken, valószínűleg csak 9200 körül ment volna el az összes, ami aznapra 8% minusz volt már.
Amikor utoljára eladtam az összeset, akkor utána még 20 %-ot emelkedett, páran még emlékezhetnek rá. Aztán persze visszavettem az első nagyobb korrekcióban, és a további eséskor egy részt megtartottam, a többit eladtam. Azóta megint tele vagyok, de erre nem voltam felkészülve, ami most történik.
Szóval az eladásnak is kockázata van, de csak akkor, ha utána nélküled emelkedik a részvény, ekkor lesz a bukó igazából realizálva, és nem akkor, amikor eladtad.
Egy pár hónapja írtam hogy ha lemegy 7000 ft környékére, akkor ha még a másik részvényemből veszteséggel szállok is ki. Szinte biztosan veszek Estart. Na ezt akkor nem gondoltam volna h nem is olyan soká valósággá is válhat. A mai nap után most már úgy néz ki h holnap is esés lesz amerikai tőzsdei hangulatot elnézve.