Regisztráció Elfelejtett jelszó

RFV

Re: nincs cím

#406674 holnor Előzmény: #406673

Napi minimum: 8 090 Ft

Napi maximum: 8 201 Ft

Nyitó: 8 090 Ft

Előző záró: 8 500 Ft

Utolsó kötés: 8 200 Ft, 72 db (-300 Ft, -3.53 %) (2011.08.09 09:08:51)

Összforgalom: 21 kötés, 2 184 db, 17 729 843 Ft

Vétel

Cég Aj. Db Ár

1 1 9 db 8 200 Ft

1 1 10 db 8 120 Ft

1 1 12 db 8 100 Ft

1 1 20 db 8 050 Ft

1 1 30 db 8 015 Ft

Eladás

Ár Db Aj. Cég

8 299 Ft 100 db 1 1

8 300 Ft 100 db 1 1

8 397 Ft 13 db 1 1

8 398 Ft 6 db 1 1

8 450 Ft 27 db 1 1

#406667 holnor Előzmény: #406650

tavaly is lemészárolták a hatisokat, a 2008-asról nm is beszélve. a likvidálások teremtik meg a legjobb vételi alkalmakat.

Re: ideje venni?

#406664 hAliG Előzmény: #406656

Nagy mutyi ez az egész.. A sok hülye kisbüfit (azaz engem/minket) ráznak ki a gatyánkból a nagy pénzek.

Vagy legalábbis próbálnak. Én nem adom el, még ha TA-n láttam is ezt a lehetőséget. Miért? Mert alapjában véve szerencsétlen típus vagyok, és amikor eladok/veszek mindig akkor fordul.. :D Murphy nem szeret.

#406656 Lxrose Előzmény: #406621

Ja, még annyit az irreális kereskedésről, hogy bár amerikát egy hitelminősítő leminősítette a 3 nagyból, de nem bóvliba, csak a legjobbhoz képest eggyel rosszabba, ennek ellenére az amerikai állampapírokat továbbra is veszik, a tőzsdét meg adják ész nélkül.

#406650 Lxrose Előzmény: #406646

Fasza! Ők már lehet, hogy nem fognak ebben próbálkozni, mert vagy kedvük nem lesz hozzá, vagy pénzük.

#406646 hAliG Előzmény: #406617

Hatin átkötött bef.hiteles büfiket kényszerzárták tegnap.. és vszínű ma is lesz néhány, azért szakadunk így. (Nem magamtól vagyok ilyen okos, hanem Herceg írta, aztán Pf-en is írták - tegnapi forgalom nagy részét ez tette ki. Az más kérdés, hogy közben néhány büfi is eldobálta)

Szerk:

egyébként lassan ideje lenne már egy korrekciónak a nagy esésben :)

#406645 Muskatli Előzmény: #406637

Blokkban eladja, átfutási idő kb 2-3 hét...milyen növekedésre kellene fordítania ennyi időre ezt a pénzt?? Régen rossz ha 2-3 hétre lenne likviditása a cégnek... Raadasul most 50-100 milliókat tol be NAPONTA MEGLEVŐ hataridos pozíciója védelmére!! Az szerinted nem hianyzik a NÖVEKEDÉSHEZ?? Lszi olvassátok el amit ide írnak az emberek es úgy valaszoljatok, pedig nagyon szajbaragosan próbálok fogalmazni. Azon lehet vitatkozni, sikeres lenne- e (szvsz igen)? Hosszan távra én sem támogatnek saját részvény vásárlást.

#406637 Kissherceg Előzmény: #406632

egyetértek, régen rossz ha magukat vennék növekedésre fordítható pénzből. Szerencsére nem balfék banda :)

#406632 Krumenaker

Csak saját kútfőből dolgozom, ezért lehet, hogy nem emlékszem pontosan, de az OTP nem 2008 tavaszán, hanem 2009-ben esett 1200 környékére, a saját részvény-vásárlásokat meg jóval feljebb kezdte, 5000 forintnál, vagy talán feljebb.

Mindezt a pénzügyi és hitelválság alatt, egy bank művelte, és valószínűleg azért, mert voltak olyan tartalékai, készpénzvagyon, amelyet nem tudott biztonsággal kihelyezni, ezért úgy döntött, hogy saját részvényt vesz.

Gyökeresen más a helyzet az E-starnál, mert ez egy energetikai cég, amely nem forrásbővében, hanem éppenhogy szűkében van, és semmi különösebb érdeke nem fűződik hozzá, hogy a saját árfolyamát karban tartsa, avagy spekuláljon rá (ahogy azt megtette már rengeteg cég a BÉT-en, többnyire pocsék eredménnyel). Pánikhangulatban egyébként sincsenek szintek, sztorik, fundamentumok, minden esik, mindent eladnak, és azok a cégek, akik egyébként veszik magukat (lásd pl. Rába, Fotex), ugyanúgy zuhannak.

#406627 Muskatli Előzmény: #406617

Szerintem meg jo eséllyel eleg lenne... Teganp is az utolsó 1000 db (azaz 8,5 millio Ft, leirni is rossz) vetel több ezer db-os likvidalastol mentette meg mara a piacot.... Raadasul a hataridos átkotesek miatt minden duplazodik... Sajnos így is 500 Ftot esett, uhogy nem kizárt további likvidalas sem... Persze ha emelkedne ma valamennyit akkor jobb lenne a szitu.

Matgabbal reszben egyetértek, h a saját részvény vásárlásnak lehet negatív üzenete is, de szerintem most túlsúlyban lenne a pozitív rész, uhogy inkabb Retek pártján állok. Én inkabb vennék a cég helyett, es mondjuk blokkban eladnam egy nagy befektetőnek, megallitva a likvidálásokat, mint tolnek be a meglevő hataridos poziciokra naponta 50-100 milliókat. Nem jo üzenet azoknak sem a jelenlegi arfolyam, akik most vettek a kibocsátáskor 10 ezer Fton. Nem hiszem h jo az optikaja annak, h sikerult oyan reszvenybe fektetniuk, ami bír ekkorát esni 2 nap alatt.. Legnagyobbat a BETen.. Ez kihathat a következő kibocsátásuk sikeressegere/árára szvsz.

#406621 Lxrose Előzmény: #406589

Konkrétan sehonnan, csak általánosságban hoztam fel. Ami történik, semmi köze a realitásokhoz. Érzelmi alapon történik minden. A bizalom hiánya, a pánik irányítja a kereskedést. Illetve most már a birka szellem.

- Adjuk az E-Start!

- Miért

- Nem tudom, mindenki adja.

Valahogy így mehet most. Pedig ha a realitások játszanának szerepet, akkor azt mondanánk, hogy az E-Star profitNÖVEKEDÉSE (!) kismértékben függ az országok GDP-jétől (Lengyelország, Románia, Magyarország és nem az USA), vagy az államadósságtól, viszont nagy mértékben a nyersanyagárak emelkedésétől. Mert az emberek akármennyit keresnek, vagy takarítanak meg, spórolni mindig szeretnének, ha van rá lehetőség és ezt az ölükbe is teszik.

#406617 Lxrose Előzmény: #406509

Néhány 10 millió nem lenne elég. Tegnap is több, mint 30000 db. ment el. Bizalomerősítésnek persze jó lehetne szimbólikusan és a forrásokat sem csökkentené jelentős mértékben.

#406615 Lxrose Előzmény: #406585

"Nem vagyok felkészülve mentálisan egy komoly bukó realizálására. Ez viszont nagyon nagy hiba."

Rosszul fogod fel. Bár én sem adtam el most a csomagomat, nem azért nem, mert mekkora bukót realizáltam volna, hanem mert én veled ellentétben nem vártam olyan esést a részvényben, ami megérte volna az eladás kockázatát. Ha elhittem volna, hogy 10000-től lényegesen eltávolodik, akkor mindent eladok, bár amilyen gyorsan lejátszódott az egész Pénteken, valószínűleg csak 9200 körül ment volna el az összes, ami aznapra 8% minusz volt már.

Amikor utoljára eladtam az összeset, akkor utána még 20 %-ot emelkedett, páran még emlékezhetnek rá. Aztán persze visszavettem az első nagyobb korrekcióban, és a további eséskor egy részt megtartottam, a többit eladtam. Azóta megint tele vagyok, de erre nem voltam felkészülve, ami most történik.

Szóval az eladásnak is kockázata van, de csak akkor, ha utána nélküled emelkedik a részvény, ekkor lesz a bukó igazából realizálva, és nem akkor, amikor eladtad.

Árfolyam

#406590 Szundi

Egy pár hónapja írtam hogy ha lemegy 7000 ft környékére, akkor ha még a másik részvényemből veszteséggel szállok is ki. Szinte biztosan veszek Estart. Na ezt akkor nem gondoltam volna h nem is olyan soká valósággá is válhat. A mai nap után most már úgy néz ki h holnap is esés lesz amerikai tőzsdei hangulatot elnézve.

#406589 taresz Előzmény: #406513

A hangulat szót nem tudom honnan ragadtad ki, de ez már egy kicsit kinőtte azt. Félelmetes pusztítás megy a tőzsdéken. Nem tudom miért vár bárki is emelkedést jelenleg.