már igy -is -úgyis olyan rossz helyzetben vagyunk..én már semmitől sem félek....-)) jöjjön aminek jönnie kell..
már igy -is -úgyis olyan rossz helyzetben vagyunk..én már semmitől sem félek....-)) jöjjön aminek jönnie kell..
Szerintem ez még nem volt beárazva, de ha be is volt, a további leminősítés gondolata még nyitott, mint ahogy nyomnak is le egyfolytában mindenkit, aki egyszer bele esik a spirálba.
Szerintem sokan nem merték gondolni, pont úgy, ahogy az adósság plafon kérdését, hogy megbukik a szavazáson.
én is így gondolom ez már be volt árazva
Nem hinnem, h. erre borulna minden. Ez mar jo par napja teny, h. bekovetkezik. Esetleg ha a tobbi is lep, akkor lehet lavina.
Jó, elqrták, de attól még maradtak a leminősítésnél , és ez a lényeg. (persze ha ezt visszavonják, akkor mindörökre beégtek, tehát nem tehették)
Én nem örülök ennek az egésznek, mint Budfox, és nem azért, mert nem shortban vagyok. Félek, sokkal(!) nagyobbat is szophatunk, mint hogy a tőzsdés pénzünk egy része eltűnik.
Szar ez a világ, de még mindig nem tudnak jobbat...
és mi lenne a megoldás?
sztrájk? tüntetés, lázadás, háború? kik ellen?
gyanítom, ebből nincs kiút, kénytelen a világ népessége ezt elfogadni, hogy a Fed, meg az EKB meg az IMF vagy akármi(ki) más diktál.
néhány évente felcsillan a remény, hogy végre bedől ez a rendszer, de az utolsó pillanatban mindig előállnak egy menekülő úttal. Most is így lesz, lesz pár durva esés a világ tőzsdéin, lehet lesz megint 1200-as otp, meg 320+ euró, 270+ CHF, de aztán eljön a megoldás, otp vissza 6000-ig, chf le 200 ig, euro le 250-ig, aztán kezdődhet elölről a történet.
Akkor tehát mégsem volt hiábavaló nagy shortot indítani 19.550 -es átlag bekerrel....zárásunk után meg is örültem hogy már jó sokat esett az SP, aztán Berlusconi beleköpött a levesbe...
De van igazság HALLELUJA :-))))
mehet tovább a short...még jó sokáig remélem .-))
Ezért fog ez a rendszer globálisan összeomlani .nagyon gyorsan...ezzel az USA leminősítéssel csak még egy lépéssel közelebb kerültünk hozzá :))
Persze ez az USA-ban is így működik, csak ott nem EKB van , hanem FED.
Hát ez egy vicc!
Ki az akinek még mindig nem esik le az, hogy mrpl szól a sztori??
Honnan van az EKB-nak pénze?? Nincs pénze! de teremt, amennyit akar.
És miért teremt pénzt? Hát hogy adjon belőle az összes országnak, akire ráhúzzák, hogy válságban van.
És mit kér cserébe? Hát hogy több pénzt vonjanak el az adott ország lakosságától.
És még mit kér cserébe? Hát kamatot és törlesztést. Azaz a lakosságtól, vállalkozásoktól az állam az erőszakszervezein keresztül beszedett adók által elvonja azok teljesítményének bizonyos százalékát!
Mi a végeredmény?
Az EKB, és azok tulajdonosai (a pénzügyi maffia) a semmiből előteremtett pénz után az adott ország által előállított jövedelem és gazdasági kibocsátás jelentős hányadát ingyen megszerzik!
Mi a lényeg? Minél több hitelt helyezzenek ki (ami nekik nem kerül ugye semmibe) és ezáltal minél nagyobb részét vonják el egy adott állam termelésének!
Ezt hívják uzsora civilizációnak, vagy pénzügyi diktatúrának!
A CNBC beszámolója szerint a hitelminősítőnél még péntek este is a leminősítés hátteréül szolgáló számításokon dolgoztak, miután az a kritika érte őket, hogy elszámolták magukat 2000 milliárd dollárral. Az ügyhöz közel álló források elmondása szerint rendkívüli telefonegyeztetést is összehívtak emiatt. Az amerikai csatorna szerint sokan ezért is vitathatják a hitelminősítő példátlan lépését. Értesülése szerint az S&P már péntek délután tájékoztatta a pénzügyminisztériumot, hogy az illetékes bizottsága Amerika leminősítése mellett döntött. A CNBC beszámolója emlékeztet arra is, hogy a hitelminősítők általában tájékoztatják a szuverén adósokat a közlemény megjelenése előtt. Az amerikai kormány illetékesei azonban egyből úgy reagálta, hogy elszámolta magát az S&P, miután a kormány szerint 2021-re nem 87%-os lesz az amerikai adósságráta, hanem csak 79% (a teljes bruttó adósságráta egyébként most érte el a GDP 100%-át).
Ez "kellemes", kicsit sem gerjesztheti tovább a pánikot... :-(
http://www.portfolio.hu/gazdasag/leminositette_az_usa-t_az_s_p.153442.html
Egy fokozattal rontotta az USA adósságának besorolását a Standard and Poor's hitelminősítő, AAA-ról az új besorolás AA+. A kilátások ráadásul negatívak.
http://www.portfolio.hu/gazdasag/megtette_a_nagy_bejelentest_az_olasz_miniszterelnok.153438.html
short tilalom lóg a levegőben??
SP -ben és Nasdaq ban azért csak összejött az esés.
A CNN most a fő időben tárgyalta, egy elemzővel a mostani piacot.
a volatilitásról kérdezték, meg hogy mit jelentett hogy ma akkorákat ugráltak..
a forgalom is nagyon nagy volt..stb..
mutatták Berlusconi -t....
hát majd kiderül mi lesz ebből..remélem még lesz lefele kör a jövő héten.
Micsoda nap volt náluk is, volt vola rendesen. Plusszos nyitás,6 előtt -2,xx% on álltak, és visszajöttek. Meglepődtem.
szép nap volt, megint lemaradtam az izgis részekről... :( talán így a vége felé kárpótolni fognak :D
de milyen jól elhiszik a népek :D
ez is csak 3 napig fog tartani szerintem...
indul az eu-s penznyomda
sztem f@szsagot csinalnak, persze ok tudjak :D