Regisztráció Elfelejtett jelszó

USA részvények

Re: nincs cím

#405079 TrendMan Előzmény: #405049

Gazdaságélénkités pénznyomtatással közben elszabadult államadósságok ... és hol van ezek között az áttétel, a kapcsolat, amely eldönti, hogy mennyi pénzt kell nyomtatni ahhoz, hogy biz. elékülést elérjünk a budget viszonylagos kézben tartásával ???????????????????

A kapcsolatot úgy hivják, hogy társadalmi bizalom, amely sok társadalmat megkülönböztet sok más országtól és amelyről Fukuyama a globalizáció kezdetén 1992-ben oly szépen értekezett a könyveiben.

Minndeki olvasson csak utána miről van szó!

#405078 banyaiz Előzmény: #405071

Szépet fogtál akkor daxon, grat.

Tőzsdének mozognia kell. Ami engem aggaszt elég sok a longom, és messziről nézve azért van lefelé is tér bőven, de ilyen heves érzelmeknél nehéz kitalálni mennyire tud kimozdulni. Bizakodom én is abban , hogy egy rendesebb korrekció lesz a történet, és lenyugszik a piac.

Ha recesszió jön akkor sok minden elképzelhető persze nem holnap fog kiderülni.

#405071 Ricsi Előzmény: #405049

Én is ezt gondolom, nincs már eszköz, ha megint minden összeomlana. Az pedig kinek lenne jó? Nem szabad elfelejteni, a tőzsdecápák azon keresnek, ha mozog az árfolyam. Ha most minden beszakad, és ott marad, mert valóban nincs több eszköz, akkor senki nem fog keresni.

off: én shortoltam dax-ot 7240-tól 6 700-ig, azóta long. Igaz, közben zártam, és újranyitottam, így kb 6550 az áram. Nem vagyok ideges, jó lesz az nekem 7K fölött, és szerintem még bőven az idén.

Most jöttem meg hát ez d…

#405053 Fornit

Most jöttem meg hát ez durva. 2008 Decemberében volt utoljára ilyen nap úgy olvastam.

Holnap kiváncsi leszek a hazai pályán történtekre.

#405049 banyaiz Előzmény: #405025

Rendeset zuhantak ma, szabadesés.

Vsz kb makróhelyzet az, hogy ezekkel a pénzcsap megnyitásokkal kijött a világ a recesszióból ami 2008-as pánikban kezdődött, vagy kialakult. Szóval azért nem volt haszontalan.

Viszont ennek az az ára, hogy az államadósságok bizonyos helyeken szépen megnőttek.

Valahogy abban kell az egyensúlyt megtalálni, hogy recesszió se legyen, de a költségvetések se legyenek elengedve, vagyis megszorítás, és élénkítés között egyensúlyt találni, nehéz feladat.

Egy vmi biztos ha most kialakul egy 2008 2.0 , vagyis egy őrületes piaci pánik, annak következménye lesz egy hatalmas recesszió is , ami beláthatatlan következményekkel járna a világgazdaságra most amikor országok ilyen helyzetben vannak. Szóval kb ez a feladat amit meg kellene oldani.

Ez elég nehéz mert könnyű azt mondani szorítsanak meg, csak az küldheti éppen recesszióba Usa gazdaságot, és még rosszabb helyzetet hozhat.

Nem tudom meglépik e QE3-at, de a piac nagyon próbálja kikényszeríteni.

#405044 Atticus Előzmény: #405041

Tévedsz. az én tőkeáttételeim sokkal többet kibírnának ha elengedném őket, mint az átlag büfié. amúgy az 1,10-es eurchf-t épp az imént dupláztam. sp longom meg tartom 1245ről.

#405042 Atticus Előzmény: #405039

fórumokról, ismerősöktől, spekulánsoktól, szakmabeliektől, put/call ratio, szentiment indexek.

#405041 TrendMan Előzmény: #405035

Másképp szoktak okoskodni:

Mindenki a fordultot várja (veled együtt) a nagy pattincsot.

Azaz még nem elég nagy a pesszimizmus.

Akkor pedig még mehet lejjebb is.

#405035 Atticus Előzmény: #405025

2007-ben kettő, 2000-ben vagy 5 olyan kanyar volt amikor a csúcsról hirtelen estünk 3hét alatt 15%-ot, majd vissza újra és újra. Mivel mindenki shortban ül gondolja valaki hogy ilyen kegyes a piac, hogy ezt megengedi. Nem hiszem.

2012?

#405030 TrendMan

Nincs mese, erkölcsi megújulás kell - bár ezt most nehezen tudom elképzelni, hogyan zajlik majd a gyakorlatban.

#405025 Euroman Előzmény: #405022

Teljesen felesleges újabb qexxxx.....az eddigi sem hozott semmilyen eredményt....usa és jónéhány eu ország is a bedőlés szélén....az eddigi megoldások meg csak tűzoltásra voltak jók.

#405023 kelvin Előzmény: #405022

de akkor meg a pénzük értéktelenedik el

Végtelenségig nem lehet nyomtatni. Találjanak ki mást!

A pénzpumpát elzárták (í…

#405016 kelvin

A pénzpumpát elzárták (így robotok sem) ! Gebasz van mindenütt, szállguldás elnapolva!

#405013 Baygas Előzmény: #404995

A robotok is elmentek nyaralni, illetve nyari karbantartast vegeznek rajtuk. Igy nem lettek bekapcsolva.