Regisztráció Elfelejtett jelszó

RFV

Re: ilyet!

#405008 Muskatli Előzmény: #404916

A "régi szép időkben" az RFV egy ilyen amerikai zárás után még emelkedni is tudott.. legalábbis ha jól elmlékszem... Kíváncsi leszek a holnapi napra, egy biztos: tőlem nem fognak kifacsarni egy részvényt sem!!! Úgysincs jobb..

10 000 Ft-on zártunk! Sz…

#404931 VadSpeki

10 000 Ft-on zártunk! Szép volt! Tegnap 10 080 Ft-on. Egyre jobban érződik a külföldi nagybüfi jelenlét szerintem, az utóbbi időben fölkötögetik záróban 10 000 Ft környékére, szerintem ez pozitív!

Biztos sokan kiváncsiak lennének Formerplayer véleményére, hogy mit gondol a közeljövő történéseiről, netán az árfolyam alakulásáról.

Kedves Formerplayer!

Mi a véleményed a mostani árfolyamról, és a közeljövő történéseiről? Beindultál a gyűjtögetéssel? :-) Légy jó! Üdvözletem!!

#404916 Janicroft Előzmény: #404872

Én a mostani hangulatban és körülmények között kezdek örülni annak hogy ennyire nincs mozgás a papírban, mert szerencsére most nem esik a nagyokkal/minden mással együtt.

#404872 Bodzaszedő Előzmény: #404865

Igen,erre "jók" ezek a leöntések.A szerencsésen megkapott kis pakkját már pakolhatja is 100ft-al feljebb ki eladásra.De persze ez is kereskedés.Jelentősen csak a nagyok fogják mozgatni az árat úgyis

#404871 Lxrose Előzmény: #404868

Eszerint csak a 200 darab maradt bent, de jókor jött. Remélem, sosem fogy el a pénze! :-)

ilyet!

#404865 Lxrose

Ezért kellett megvenni a 16 darabot, hogy még megtartani se tudja? Előlem szedte el, én nem adtam volna el ma.

Re: Tegnapi jó hír

#404834 Muskatli Előzmény: #404808

Szerintem meg mindenki folyamatosan spekulál valamilyen szinten. Még az is, aki nem tud róla. Az is akinek van Estarja (emelkedés), meg az is akinek nincsen (csökkenésben érdekelt, h olcsóbban vehessen, legfeljebb a végén mégsem vesz).. De termeszetesen ez nem jelenti feltétlenül azt, h valaki ennek érdekében is készíti el az elemzéseit.

#404808 Előzmény: #404799

Engedjetek meg egy két gondolatot. Természetesen mindenkinek joga van elemezgetni, mint ahogy másnak joga van az elemzést okult gyerekjátéknak tekinteni. Ezt hívják demokráciának, ami baromság, de nincs jobb nála. Különbségek azért lehetnek, nevezetesen , hogy aki nem érdekelt az emelkedésben, az mosolyogva elemezget, akinek benne van a pénze , az talán érthető módon kissé szenvedélyesebben reagál. Aztán vannak , akik bírót játszanak. legtöbbször feleslegesen és fontoskodva, de hát nincs mit tenni , lásd DEMOKRÁCIA.

#404802 VadSpeki Előzmény: #404768

Szia!

Ha megengeded, akkor hosszú írások helyett, mivel nincs időm sokat írogatni, a következő elemzésekkel válaszolnék:

http://ard-lb.kbcequitas.hu/ard/q/201988/index.htm

E-Star technikai elemzés (2011. 07. 29)

Napi:

Ékelődés. Kitört fel az ékből, a 200 napos átlagról elpattant felfelé. A célár 10800 körül még mindig. Az 50 naposba ütközött bele, ez ellenállás.

Forrás: KBC Equitas honlapja

Továbbá Fundamentális elemzés is Célárfolyammal együtt:

Nagy sztorit lát az E-Star-ban a KBC

2011. július 27. 13:18

Frissítve: 2011. július 27. 13:26

A tegnapi záróárhoz képest 42%-kal magasabb, 14 600 forintos fair érték mellett vételi ajánlással kezdte meg az E-Star Alternatív Nyrt. elemzői követését a KBC Securities. A cég elemzője szerint ötszörösére növelheti EBITDA-ját az E-Star 2015-ig, miközben az üzleti modell sajátos felépítésének köszönhetően ellenáll a technológiai és energiapiaci hatásoknak.

Több lábon álló, kiegyensúlyozott üzleti modell

A korábban RFV néven forgó E-Star közintézmények fűtési rendszereit modernizálja és üzemelteti Magyarországon, Romániában és Lengyelországban, valamint elavult és gyenge hatékonyságú önkormányzati távhőrendszereket épít újjá. Az üzleti modell fontos pillére a zöld energiaforrások nemcsak környezettudatos, de gazdaságilag is nyereséges alkalmazása. A vállalat tudatosan törekszik arra, hogy a különféle energiahordozókból a helyileg elérhető legjobb energiamixet használja fel ügyfelei számára.

Szentirmai Péter, a KBC Securities kis- és közepes kapitalizációjú vállalatokra szakosodott elemzője szerint a speciális részpiacot megcélzó E-Star pozíciói meglehetősen erősek, hiszen a helyi távhőszolgáltatás a relatíve kis üzemméret és a hőenergia szállításának korlátai miatt nem elég vonzó a nagy nemzetközi energiaszolgáltatók számára, a kis- és középvállalatok pedig a finanszírozás nehézségei miatt nem veszélyeztetik az E-Star üzletét.

A hosszú távú (15-49 éves) projektek jelentős költségmegtakarítást jelentenek az önkormányzatok számára, az E-Starnak fizetett díj részben erre a megtakarításra alapul, részben viszont fix elemeket is tartalmaz. Ez a struktúra jelentős stabilitást ad az E-Star üzleti modelljének, az energiahordozók és technológiák széles palettája miatt ráadásul a cég ellenálló a különféle energiahordozókat érintő piaci hatásokkal szemben, és nem függ specifikus állami támogatásoktól sem.

Erőteljes növekedés Romániában és Lengyelországban

Az E-Star növekedésének motorját a romániai és a lengyelországi távhőpiac adja, a két ország távhőrendszerei jelentős felújításra szorulnak, miközben lényegesen nagyobb üzemméretet kínálnak, mint a kisebb magyarországi projektek. Románia és Lengyelország együttes részesedése éppen ezért 2015-re elérheti a 75 százalékot az E-Star bevételei között.

A román piac specialitása, hogy a magyarországinál lényegesen magasabb a távhő részaránya a fűtési megoldások között. Az E-Star reményei szerint a felújított és modernizált szolgáltatások minősége pedig még több háztartást csábít vissza a távhőszolgáltatásba. Szentirmai Péter ugyanakkor hangsúlyozza, hogy az első tapasztalatok alapján ez a hatás egyelőre mérsékelt, ezért az alapforgatókönyvükben nem számoltak ilyen bővüléssel.

Az E-Star legnagyobb visszhangot kiváltó lépése a lengyel EETEK csoport közelmúltbeli megvásárlása volt, amely utat nyitott a nagy és stabil környezetet nyújtó lengyel piacra. A felvásárlással megszerzett három lengyel hőszolgáltatási projekt az elemzés szerint 2013-ig 31 százalékkal növeli az E-Star árbevételét, és 22 százalékkal az EBITDA-t. Az átszervezés költségeivel együtt 26 millió euróra rúgó akvizíció fontos hozadéka az új piac mellett, hogy a társaság nagyobb ismertségre tehet szert a lengyel befektetők között, ami a varsói tőzsdei jelenléttel együtt tovább javítja a vállalat későbbi finanszírozási esélyeit.

Több mint 40 százalékkal érhet többet az E-Star

A KBC Securities elemzése az optimizmus mellett kritikusan kezeli az E-Star menedzsmentjének várakozásait, nemcsak a román felhasználóbázis bővülése, hanem az előttünk álló évekre tervezett beruházások terén is. A társaság az EETEK akvizíciója előtt 215 millió euró összértékű beruházást célzott meg 2015-ig, az elemzés viszont csupán 124 millió euróval számol az alapforgatókönyvben. A menedzsment ambiciózus beruházási terveinek a megfelelő finanszírozási források esetleges hiánya szabhat határt, ezért konzervatívabb feltételezésekkel élt modelljében a KBC elemzője.

Mindezek alapján az elemzés középpontjában álló alapforgatókönyv szerint az E-Star részvényeinek fair értéke 14600 forint, ami a keddi záróár alapján 42 százalékos emelkedési potenciált jelent a részvények számára. A fair érték becslésének alapjául szolgáló forgatókönyv mellett két szélsőséges szcenáriót is felvázolt az elemző, apesszimista változatban nem szerepelnek új projektek, a már meglévő üzletek folytatódó készpénztermelése alapján pedig 9800 forintos fair érték adódik a részvényekre, mintegy alsó korlátot adva az elméleti értéknek. Az optimista verzió 17200 forintra értékeli a papírokat.

Túlvállalhatja magát a menedzsment

Nem szabad persze megfeledkezni az általános gazdasági és részvénypiaci tényezőkön túlmutató sajátos kockázatokról sem. Az E-Star részvényeinek likviditása meglehetősen alacsony, ami távol tarthatja a lényeges intézményi szereplőket, miközben a magánnyugdíjpénztárak tetemes részesedésektől váltak meg. A KBC elemzője szerint kockázat, hogy a társaság roppant gyors ütemű nemzetközi terjeszkedést valósít meg, s ez folyamatos csúcsteljesítményt követel meg a menedzsmenttől. Bár a vezetőség elismert szakemberekből áll, ilyen nyomás alatt természetesen a hibázás valószínűsége is emelkedik.

A növekvő külföldi kitettség ráadásul fokozódó devizaárfolyam-kockázatot hordoz magában, elsősorban a forint román lejjel és lengyel zlotyval szembeni árfolyama révén, amit csak részben ellensúlyozhat a devizaszempontból is diverzifikált finanszírozás. A finanszírozás nehézségei lényegesen lassíthatják a projektek bővítését, ha pedig valami hiba csúszik egy-egy projekt irányításába, akkor a költségek a bevételek fölé emelkedhetnek. A speciális árképzés miatt azért erre viszonylag kicsi az esély, de az elvi lehetőséget nem zárja ki a céget elemző Szentirmai Péter sem.

http://www.privatbankar.hu/cikk/befektetes/nagy_sztorit_lat_az_e_star_ban_a_kbc_44102

http://www.tozsdeforum.hu/i/c-40__os_dragulas_johet____vetelre_ajanlja_az_e_start_a_kbc__bovitett_-menu-cimlap-submenu-onearticle-news_id-431630-red-eco.html

Forrás: KBC Equitas honlapja

Továbbá: Ajánlott a profitline.hu elemzéseit is figyelemmel kísérni.

Plusz: A múltkori Erste Bankos elemzés, mely a fundamentumokat említi, a lényege: Az EETEK akvizíció pénzügyi lezárásával (mely már megtörtént) 12 000 Ft-os árfolyam adódik.

Az akvizíció nélkül is 10 000 Ft környékére tehető a részvény fair értéke, az akvizíciós hatással együtt pedig részvényenként plusz 2000 Ft, azaz 12 000 Ft. Az elemzést vissza lehet keresni, nyugodtan le lehet ellenőrizni amit írtam, múltkor a portfolio.hu topicjában volt ez belinkelve, most nem keresem vissza, ha nem gond.

Továbbá a saját fundamentális elemzésem is megerősíti ezt, azaz az akvizíciós hatás eléggé megemeli a céláfolyamot, a részvény fair értékét is. 12 500 Ft közelébe.

Esetleges 1-2 új projekt esetén 14-15 000 Ft-os célárfolyam.

De most már mennem kell, majd máskor még hozok fundás elemzéseket.

Bocsánatot nem kérek, mivel számomra noname ember, és nem számít komoly elemzőnek.

Bárki firkanthat ilyen-olyan grafikonokat, ehhez nem kell nagy tőzsdei tudás, André Kostolany-val egyet is értek ebben! :-)

Ha meg már technikai elemzés, a józanabb befektetők inkább adnak egy komolyabb szakember elemzésére, mint bármelyik kisbüfi elemzésére...

Szép napot!

A másik meg ilyen kis forgalom mellett ilyen elemzéseket bárki csinálhat. na jó, az én elemzésem: A kis forgalom miatt az árfolyam mindkét irányba könnyen mozgatható, pár 100 db-bal ugyanúgy 9700-9800 Ft-ra tehető az árfolyam, mint ugyanennyi vétellel 10 000 Ft fölé!

Na most akkor én is király elemző vagyok? Mert egy ilyen elemzés még többet is ér szerinte, mert legalább igaz! :-)

#404799 Hathor Előzmény: #404796

Egyébként van mit elemezni a charton. Rögtön fel tudnék nektek tenni több dolgot is, csak reggel rohantam, ennyire jutott időm.

Vájt szemek kellenek a grafikonokhoz, amit meghagyok magamnak most.

Minden instrumentumról órákat tudok írni, ha beleásom magam a képbe.

Cél egyelőre ezen tudás fejlesztése, még a pénz a haszon sem érdekel most, annak ellenére sem, hogy felkerestek már két portáltól elemezni.

#404796 Lxrose Előzmény: #404791

Én érzelmek nélkül reagáltam az elemzésedre, nem írtam bántót szerintem és elismertem a munkádat. Nyilván azon nem fogunk vitázni, hogy megfelelő szint forgalommal való áttörése esetén irány a csillagos ég, így csak az jöhet szóba, amivel nem értek egyet.

#404791 Hathor Előzmény: #404768

Muszáj megszólalnom.

Köszi az Ősi fórumosoktól a védelmet, üdv. a sok új PF-esnek.

Őszintén nem haragszom. Nincs semmi indulat bennem.

Herceg megkért blogoljunk, blogoltam, ma éppen E-Start emeltem ki, mert eddig usa-Bux-OTP elemzéseket beraktam a topikjukba a napokban, blogba. Ma éppen ez jött.

Mi a gond nem tudom :) Írtam ha kiviszi 20napost jó, illetve éktetőt pozitív is lehet. Ez sem jó :) Az a baj, hogy negatívot is írtam? Ilyen az elemzés. Mivel 20MA fentről szorít fentről lefele jövet egyelőre ezt tudtam írni

Ki vagyok? Kis Pista, Vagy Babics Egon féle, tök mindegy Nekem. Mások a céljaink. Én már elértem célom azzal, ha elolvastatok, ennyi elég nekem.

Ezt köszönöm is.

Nincs mit kommentelnem ide, tök jó napom van.

Re: HSZ

#404789 Bodzaszedő Előzmény: #404741

Mivel én mindenképpen várok még legalább két komolyabb projektet,ezért még egy hullámra számitok az idén.Hacsak valami eladó barátunk nem használja ki megint a lehetőséget.Hosszabb tökölésre és az árfolyam "konszolidálódására" inkább év végétől és jövőre számitok

#404768 matgab Előzmény: #404726

Vadspeki!

Hathor nevében kikérném a stílusodat!

Hathor kománk -aki elég régen írogat erre a fórumra és nem no-name- mert bárki megimserkedhet vele személyesen is -azaz vállalja a nevét, az itt lévő fórumozók elismerését vívta ki komoly elemzéseivel- de személyiségét tekintve mégis szerény előadásmódjával.

Amúgy meg egy segítőkész figura, nemcsak részvényekben, de szakmáját tekintve is én megbízható jó embernek tartom.

Legjobban teszed, ha elnézést kérsz tőle!

Másrészt, meg fikázni mindig könnyebb, szeretném inkább ha te is előjönnél valami produktummal, amit utána mások könnyne fikázhatnak, mert egyelőre nem bántásként, de nem láttam tőled sem technikai sem funda alapú elemzést, sem belső jellegű infot, vagy akár egy hírnek a kielemzését sem, leginkább csak rá-rá-rá hajrá árfolyam és fújj, ilyen hülye írás jellegű hozzászólásokat (amit kár inkább beírni, mert csak a helyet foglalja és az időnket veszi el.)

Bocs az OFF-ért!

HSZ

#404741 kelvin

Megvédve Hathort: Bárki tud elemzést csinálni igen, de nem mindegy, hogy valaki éppen részvényes vagy sem. Neki egy darab nincs ezért függetlenül látja a helyzetet.

A válság kezdetekor (2007-ben, majd 2008 és 2009-ben is) jó cég volt mégis lenézett az árfolyam 2000Ft alá. Azóta nagyon sokat fejlődtek aláírom, de bárki aki ebbe befektet hosszú távra a ne gondolja már azt, hogy mindig csak felfelé megy és nem lesznek benne akár 20-30%-os esések. Ez a hosszú táv velejárója.

Az meg hogy ki mennyire hozzáértő Egon vagy Kecskeméti pl ez is szubjektív. Egon a válság alatt nagyon sok mindent benézett, nem pont E-starral kapcsolatban. Szóval bárki tud olyan elemzést csinálni. Egyébként Kissherceg elemzéseit nézzétek, %-os arányban jobban bejön mint Egoné.

Végszóként, pedig, mint topik moderátor szeretném kérni, hogy mindenki tartsa be a szabályokat! Legyen inkább szakmai a topik és ne pf-ezzük szét. Így mindenki szívesebben olvassa.

További jó kereskedést mindenkinek!

#404733 taresz Előzmény: #404726

"Egyébként meg mindenféle noname-alak elemezésére nem kell sokat adni, ilyen hathor-féle elemzéseket bárki tud csinálni"

Kéretik több kultúrát vinni a hozzászólásba.

Annak a "noname" elemzőnek nem kevés ideje, tudása van abban, hogy a publikumot ellása elemzéseivel.

Ha mást nem legalább ezt tiszteld!

Kezd eltörni a mécses az ilyen megnyilvánulás miatt, de akkor kib@sznának innen. Azt meg nem akarom.

Tegnapi jó hír

#404726 VadSpeki

Egyébként a tegnapi hír az intézményi kötvényjegyzésről brutál pozitív ilyen bizonytalan globális hangulatban! Szóval le a kalappal az E-Star menedzsment, vezetés előtt, hogy ilyen globális hangulatban ilyen bomba hírekkel tudnak előjönni!

Aki meg mást, mond, hogy ez nem jó hír, stb., károgás, az egyszerűen hazudik, mint a fletó. :-)

Egyébként meg mindenféle noname-alak elemezésére nem kell sokat adni, ilyen hathor-féle elemzéseket bárki tud csinálni, ilyen forgalom mellett nem nehéz ilyen-olyan célárfolyamot gyártani. Viszont a profitline.hu és Egon elemzései legalább szakmailag is ott vannak, az sem mindegy, ki készíti az elemezést. Pl. egy szakértő, egy szakmabeli, vagy egy kispista. :-)

Üdv.! Szép napot! Kitartás!!!