Regisztráció Elfelejtett jelszó

Miért utálják a spekik a phylaxiát?

Re: egy rv-re eső vagyon

#404891 Inflexio Előzmény: #404837

Nem nagyon követtem a cég körüli eseményeket az utóbbi időben, úgyhogy ebben nekem sok volt az új információ. Ez esetben egészen biztosan számíthatunk a teljes részvénymennyiség "piacon történő" eladására. Az alap nyilván nem azért szabadul meg a rissz-rossz német cégétől, hogy egy még olyanabb magyar cég vezető testületeiben ülhessen illusztris társaságban. A boltban pedig semmit nem adnak Phylaxia részvényért, következésképpen meg kell tőle szabadulni pénzért. Ez nyilván hatalmas áresést fog okozni, az egyetlen kérdés, hogy honnan. A mostani szintről reális lehet újra a legendás 6 forint elérése egy ilyen esetben. Bár szívesen vennék jelentősebb mennyiséget 10 forint alatt, ennek kisebb esélyét látom, tekintettel arra a meggyőződésemre, hogy a piacon lévő eladatható részvények száma jelenleg nagyon csekély, a részvények döntő részét birtokló, és a céget valójában irányító kör számára tehát nem járna sok haszonnal a további árlenyomás.

Sokkal életszerűbbnek tartom, hogy előtte felhúzzák valameddig az árfolyamot, ami hosszú távon remélhetőleg amúgy is cél. Ebbe az emelkedésbe természetesen sok bátor speki be fog ugrálni, ekkor jöhet az apport, ígéret, hogy az új tulajdonos egy darab részvényt sem fog eladni, majd az egész mennyiség piaci eladásával árfolyam vissza a startmezőre. Csak emlékeztetőül, a Fotex is felment előbb kétszáz fölé, onnan vissza az örökös bázis 120 forintra, és ezután indult ezer irányába. Annak idején ezt én is csúnyán bekaptam, pedig nem számítottam már kezdőnek. Az első emelkedésben eladtam az összeset, még büszke is voltam magamra érte, mikor újra visszaesett, aztán irigykedve néztem az emelkedést, soha többet nem mertem beszállni. El lehet képzelni, mi lenne itt hasonló esetben, különösen, hogy volt már egyszer ilyen akció. Ha eddig utálták a részvény, ezután hánynának tőle. Ez pedig jó alap lehet a komoly emelkedéshez, immár potyautasok nélkül.

Ez a kockázati felár dolog is így nyerne értelmet. Már többször is felkaptam rá a fejem, hogy emlegettétek. Mi az, hogy kockázati felár? Több pénzt adunk egy cégért, mert kockázatos befektetésnek tartjuk? Normális helyen nem, és bár itt minden megtörténhet, sőt még meg is magyaráznák, talán most nem erről van szó. Tehetséges szónokunk talán arra gondolhatott, hogy a tőkeemelés a piaci ár alatt fog történni (vagyis a piaci ár a névérték felett lesz), mert hát mire az indiai az egészet eladja piacon, aztán még euróra váltja a forintját, és eltűnik vele, abban azért többszörös árfolyamkockázat van. Szóval nekem ez így most egész jól összeállt, már csak két dolog kellene: hogy tényleg így legyen, és nekem legyen elég fegyelmem ezt terv szerint lekereskedni.

Jöhetnek a cáfolatok. :-)

#404837 Johny King Előzmény: #404826

Halihó!

Tisztázzunk néhány félreértést!!!

1. Nem 40 millió euró, csak 4-4,5.

2. Nem a német cég adja el megát, hanem az india befektető szeretne kiszálni a Bremer-ből, akár részvényt is elfogadva.

3. Nem lehet ekkorát (4 millió EUR) higítani ajánlat nélkül, ergo másképp kell megoldani. (KP. és részvény együtt).

4. 350 Millióból meg lehet szerezni (Bőjte) a Holding közel negyedét.

5. Ha felárat fizetnek érte, ami több, mint 4-4,5 EURÓ az mindenkinek egyértelmű és feltűnő lesz.

6. Eddig 6-7 EURó-ról volt szó. (Összement a Bremer, vagy csak nem tudja a kutyának se eladni az Indiai alap?)

7. Ha a piaci ár a névérték körül lesz, az Indiai még felárral sem fog részvényt elfogadni, ekkora forgalom mellett.

Nos, szerintem ezek mentén érdemes tovább beszélgetni...

#404826 Trisz Előzmény: #404792

Aki erre rávágja a választ, arra ne hallgass. Viszont a téma igen izgalmas. Szívesen cserélek véleményt.

Először is vegyük a tényeket. Jó sok pénz 40 milla euróban. Az viszont púder, hogy „magas kockázati felár”. Ez nekünk szól. A vevők nem a kicsik lesznek, tehát a vevő tudja, mit vesz. Ekkora mennyiséget most nem lehet ráküldeni a piacra. Ilyen szempontból, tehát indifferens. Ekkora tőkebevonásnak én csak örülni tudok. Nemrégen itt a fórumon még a csőd rémképe is felsejlett. Ez egyértelmű válasz az esetleges kétkedőknek. Itt nincs szó csődről. (Sőt TP nagyképűsködése arra enged következtetni, hogy jól mehet a holding szekere. Csak hát transzparens tőzsdei cégről van szó, tehát semmit nem tudunk, kénytelenek vagyunk apró jelekből következtetéseket levonni.) Akkor találgatok én is:

1./ Valami vonzó üzleti elképzelés lehet az amire ekkora összeggel beszáll(nak) tőkével.

2./ Mivel kisbüfik szóba nem jöhetnek, ezért maga a tőkeemelés és a mögötte lévő üzleti elképzelés nem lehet totál átverés.

3./ Ha arra épülne az elképzelésük, hogy majd a kicsik nyakába öntik egyszer, akkor az a jelenleg átverteknek jó hír, hiszen csak nagyon komoly emelkedés után jöhet ilyen elképzelés szóba. ( Az más kérdés, hogy majd az újak hogy fogják érezni magukat!?)

Lehetne további találgatásba is bonyolódni, de ennyi elég ahhoz, hogy a gondolatokat folytathassuk. Szvsz a hígítás szó ebben az esetben nem feltétlenül takarja a tőkeemelés lényegét.

Az árfolyam további alakulásával kapcsolatban a véleményem nem változott. Meggyőződésem, hogy a kicsik együtt fognak megindulni. Alapvetően a nemzetközi tőzsdei folyamatok fogják ezt is meghatározni. Hosszútávon emelkedést várok, ezért van papírom.

Ettől függetlenül tévedhetek. Amennyiben ilyen méretű tőkeemelés mellett a jelenlegihez közeli szinteken szórnának az új papírokból, akkor az árfolyam beragadna. Ebben az esetben beszélhetnénk hígításról, viszont akkor a frissen bevont tőke nagyon elenyésző részét tudnák csak piacra dobni. Ennyire nem hülyék azok, akik ekkora pénzeket mozgatnak. Egyszerűen nem tudok ebben az irányban továbblépni a gondolatokban.

#404792 Sly-- Előzmény: #404752

Szóval akkor mi a véleményed, egy 25 Ft-on történő 40 millió eurós higítás után magas kockázati felárral merre is fog menni a részvény ára?

#404752 Trisz Előzmény: #404743

A kérdések jogosak. Viszont a kérdés felvetéséből, mintha egyszerű válasz megadását is sejtetnéd. Nem egyszerű pedig a válasz. Szvsz majd a tőzsde fogja megadni az igazit. Véleményem viszont van.

Egyik lehetőség: a nagyok is drágábban értékesítve tudnak a legegyszerűbb módon profitot realizálni.

Másik lehetőség: ilyen hátszél mellett, amit a BÉT és a PSZÁF szolgáltat, lehetőség van egyéb módon is realizálni brutál profitot.

Aki a BÉT-en kereskedik, annak sajnos az itteni realitásokat kell figyelembe vennie. Tehát az egyszerűnek tűnő első verzió adódna általános tőzsdei logikából, viszont nem lehet kizárni meglepetéseket sem. Mindenki a saját pénzével, a saját spekije alapján vegyen fel pozit.

#404743 macika Előzmény: #404739

de mennyit akarnak még nyomdázni? széthígítják a papírt!

az viszont jobb volna ha nem kisröfik jegyeznék le, mert a nagyok lehet nem adnák a népre

apportosok viszont szórtak rendesen

#404739 Trisz Előzmény: #404727

Ehhez egy gondolat: itt a 27 körüli árfolyam is azt súgja, hogy kicsiknek fölösleges 2 Ft. miatt dupla szaltót ugrani. Viszont ezen a szinten már nem lehet piacon venni 100k-s méretekben. Ezen logika mentén érthető az árfolyam, valamint a jelenlegi kereskedés.

#404737 Trisz Előzmény: #404686

Teljesen jogos. Viszont akik a fórumokon rendszeresen nyomon követik az eseményeket és próbálják az általad is felhozott tőzsdei racionalitások figyelembe vételével alakítani véleményüket, gondolhatnánk hogy higgadtabb, tárgyszerűbb vitákat igényelnek.

Re: nincs cím

#404728 Sacis Előzmény: #404639

Tegnapi Magyar Nemzetben jó nagy hirdetést tett közzé a két jegyző. MN-ben....kikérem magamnak ezt a pofátlanságot...

#404727 Zotya32 Előzmény: #404686

ami feltűnő, hogy ezekben a napokban nem öntötték a phylaxiát a spekik. A közkéz vhogy nem mozgolódik, senki nem adja, senki nem veszi, míg mindenhol pánik van, itt érdektelenség....

ui.: A keg-ben is hasonló... öntenek mindent, de a holdingos cégeket nem.

#404686 Inflexio Előzmény: #404649

Lehet nem szeretni a tömeg érzelmeinek hullámzását a tőzsdén, de éppen ettől működik az egész. Gyakran kérdezik, hogy milyen hírtől tudna ez emelkedni, ki lenne, aki nagy tételben belevesz. Pont azok fogják venni lelkesen irreálisan magas árfolyamokon is, akik ma lesajnálják. Ki vette ezer forint környékén a Fotexet, és miért? Az optimisták, mert "ez már egy másik papír, nézd mennyit érnek az ingatlanok". Egy évvel korábban, 100 forintos árfolyamnál senki nem volt optimista, pedig ugyanazok az ingatlanok voltak akkor is a cégben, ugyanolyan értékben. A hír kérdést tökéletesen megmagyarázta már az öreg Kosztolányi. Nem a hírek csinálják az árfolyamot, hanem az árfolyam a híreket. A legjobb hír pedig az emelkedő árfolyam.

#404649 Trisz Előzmény: #404571

Én is már sokszor vagyok úgy, hogy a véleményem lehet, hogy provokál másokat. Pedig szívesen vitatkoznék ellenvéleményekkel is, mert szoktam nagyokat tévedni. De mint látható, egyes esetekben a tényeket sem lehet elfogadtatni a minősítgetőkkel. Mások pedig teljes kiábrándultságukban minden bűbájuk ellenére sem tudnak szabadulni a negatív felszíntől. Vallom, hogy az összes szemétség ellenére is gyönyörű és logikus elfoglaltság a tőzsdei folyamatok megfejtése. Még utólag is jó érzés, akkor is ha egy ballépést ért meg az ember. Mintha egy szeszélyes gyönyörű nőt igyekeznék megérteni, megfejteni. Ezért nem tudom elfogadni ezt a mainstream pesszimizmust. Mint ahogy emelkedés idején idegesít ennek az ellenkezője is. Mindkét esetben a pénz utáni hajsza negatív vetületét látom. Persze mindenki a profitért tőzsdézik, én is. De a speki öröme az egy plusz jó érzést tud okozni. Pláne, ha néha-néha sikerül jól elhelyezkedni a lovon.

#404617 kerikoma Előzmény: #404613

:-))

Megkezdődik ismét a játék. Ha venni akarna akkor piacin kitépné a könyvet....

#404613 Zotya32 Előzmény: #404609

Tessék követni a Vezért, és jegyzeni 40k-t 25-ért. Mindenki hozzon magával még egy phylaxiást a jegyzésre!! :)

szerk:

25 ft-on máris megnőtt az érdeklődés 250k vevői puffer :)

#404609 kerikoma Előzmény: #404608

Persze, hogy nem érdekli őket.

Ezért mondtam, hogy legalább mutatták volna meg, hogy igenis ők is veszik a mennyiséget. Most nagyon pipa lettem, nekem 45-ről volt 40 K, azt én hol vagyok ezektől. pffff

#404608 macika Előzmény: #404604

ezek nem azért veszik hogy eladják ĐĐ

meg igazából nem is érdekli őket

#404604 kerikoma Előzmény: #404549

Jó reggelt!

Ez aztán a mennyiség! Ha tízszer ennyit vesznek tán reménykedtem volna egy kicsit, így továbbra is csak nézek ki a fejemből....