Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

MNYP, avagy visszalépjek, minek?

Re: A kasszától is függ a reálhozam összege

#403722 banyaiz Előzmény: #403694

Pókert játszanak. Egy nagy blöff, aztán besöpörték a nyereséget. Az más kérdés , hogy ez egy mocskos , piszkos kommunista húzás volt, kb a II. vh utáni "földreformhoz" tudnám hasonlítani.

Aztán majd x év múlva ez az elvesszük az állami nyugdíjat téma is úgy jár mint most az áfa ügy Eu kimondja ellentétes az Uniós joggal aztán szánják bánják. Persze ez csak az én véleményem lehet más kimenetele is a történetnek.

#403694 Harlem Előzmény: #403692

Látod még mindig nem tudod, pontosan mennyit kapnál, ha visszalépsz, akkor honnan tudta volna több milla tag, mikor döntött. Ez az egyik, másik h a maradó alig 100k tag sem mondhatja magát biztonságban, mert ugye elvesztette jövőbeli állami nyugdíját, amit ezentúl befizet abból sem lát semmit, nem termel vele hozamot, plusz egy mostanihoz hasonló tollvonással bármikor bedöntheti a maradó tagokat tömörítő MNYP-k hozamtermelő képességét vagy akár az egész MNYP-t.

Én inkább ez alapján döntöttem, mint a befizetett tőke, annak hozama vagy az esetleges visszatérítés, ami ugye zsákbamacska volt.

A reálhozamosdi pedig ugye hab a tortán, ahogy korábban kifejtettük.

#403692 banyaiz Előzmény: #403691

Vsz ez a történet kb annyi, hogy blöfföltek egy nagyot, és bejött. Azért ígérték a reálhozam kifizetését mert tudták, hogy az ló**** a tőke, és hozam nagyság mellett.

Kellett a pénz, így oldották meg.

Én maradtam tag, de ha visszalépek kb az 1 milla hozamomból szerintem kaptam volna max 200 k-t, vagy még annyit sem, az nagyon jó üzlet lett volna 4 milla vagyonra . Azt mondom ha teljes hozam, vagy a fele pénzt ígérték volna még el lehet az ajánlaton gondolkozni, de ilyen apróval ne akarják kiszúrni a szemem, piszkos bolsevik banda. :)

#403691 Harlem Előzmény: #403635

Az a baj az egész történettel, hogy az állam sarokba szorította a népet.

Infó nélkül kellett dönteni, megzsarolt helyzetben.

Majd amint megvoltak a nyilatkozatok, elvégezték a számításokat, megvolt a pénz, amire vágytak a maradékot pedig visszaszórták egy elcseszett számítási módszer szerint.

Ez a reálhozamos baromság csak parasztvakítás, kb megint annyit ér mint az állam újraelosztó rendszerei...

Aki látta (vagy amint feltöltik elérhető a neten) a TV2 Naplóját a témában, ott is elhangzott pár eset. Volt aki 2 év tagsággal (6-700k körül) vmi 46k reál hozamot kapott, volt egy vállalkozó 3x átlag feletti befizetésekkel végig (sztem ez 10 milla felett lehet) 0 Ft reálhozammal.

Erre hol nem nyílik ki a bicska az ember zsebében??? Volt egy asszony 120k reálhozammal perelni akar.

Nem értem miért az egyéneket szivatják, akár a kormányok, akár az MNYP-k cseszték el a dolgot eddig!

A reálhozamos barkácsolás helyett befizetés arányosan kellett volna visszafizetni a totál MNYP-k hozamból vagy reálhozamból mindenkinek, pénztártól függetlenül, mint ahogy az állami nyugdíjszámítás egyébként zajlik és ahogy az emberek egyébként is gondolkodnak.

Ha adok 700 ezret kapok 30 ezret, ha adok 10 millát, kapok 500 ezret.

A hiány-többlet részleteket meg zsírozza le az állam az MNYP-vel.

Nyomogassátok szorgalmasan, hátha nemcsak az 570 000 fő 0 Ft reálhozamos tag jön össze:

http://www.pertarskereso.hu/panaszok/0ft-realhozam-nyugdijpenztari-kifizetesek/

További vélemények: http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9207971

#403690 banyaiz Előzmény: #403673

Vmi biztos lesz, ha ilyen "végelszámolás" van.

Zeeh: őszre ígértek egy újabb adósságcsökkentést. Ha jól tudom 1400 milliárd ami állampapírban volt ez az I kör még nyár elején megvolt. Érdeklődve várom , hogyan értékesítik a többit amihez már vmi ész is kellene. Külföldi likvid papírok nem okozhatnak gondot. De magyar papírok, főleg kispapírok ott mit fognak ezek művelni?

Egyik héten vesznek Molt 500 milliárdért , következő héten bejelentik, ha kell el is adnak belőle. Mi van? Ezzel nem igazán ösztönzik emelkedésre a papírt, ki az a hülye aki el akar adni nagy tételben , de előtte ezt be is jelenti. Kissé zavaros mintha nem tudná az egyik kéz mit akar a másik. Ilyen többszáz milliárdos részvénycsomagoknál nem lehet összevissza kapkodni, vagy legalábbis elég költséges szvsz.

#403676 zeeh_ Előzmény: #403635

MÁV, BKV adósságátvállalás is fincsi.

Struktúra nem változik, pénz továbbra is menni fog a feneketlen zsákba, aztán majd 4 év múlva jöhetnek megint a világmegváltó tervek, hogy "mostaztánmárténylegrendberakjukamávotésabékávét".

20 éve ezt csinálják, a sok hülye pedig elhiszi a pártoknak, miközben a legkisebb szándék sincs meg bennük arra, hogy ez a bili ki legyen végre borítva. Rosszabbak, mint a piócák, az legalább egy idő után lejön, de ezek már 20 éve ezt csinálják.

#403673 ikszf Előzmény: #403648

Ki fogják majd küldeni a tényleges reálhozamot tagokra lebontva?

Kapunk erről majd valami "elszámoló" levelet, amin rajta lesz?

#403648 banyaiz Előzmény: #403643

Messze van, de kutyából nem lesz szalonna, ez mondjuk igaz pénztárakra is. :)

#403643 ikszf Előzmény: #403636

Már én is megbántam marhára, hogy átléptem (főleg ilyen szép reálhozam mellett ilyen gyengre részvénypiaci teljesítmény ellenére), de olyan messze van az egész, hogy nem érdekel, ki tudja mi lesz addigra.

#403636 banyaiz Előzmény: #403635

Mondták volna azt ha már lenyúlni akarnak, hogy fifti fifti, vagy legalább a teljes hozamot kifizetik.

Vesznek rajta Molt , meg 500 milliárd folyó kiadásokra az első évben.

Kíváncsi leszek meddig marad 1 db részvény is az államnál, tartok tőle ezek a nyikhajok megszorulnak aztán ész nélkül elkezdik eldobálni otp-t is pl.

És ezek magyaráznak arról a nyugdíjpénztárak , hogy kezelik a vagyont, ez aztán a parasztvakítás felsőfokon.

#403635 banyaiz Előzmény: #402744

Kár volt ennyi pénzt ezeknek a ****knak odaadni, mármint forradalmároknak.

Azon mosolygok , micsoda ötletelések vannak médiában mire lehetne fordítani a reálhozamot. Azt az átlag 50-100 k-t nagyon komolyan be lehet fektetni, kb 3-4 hónapig elég cigire. :) Komolytalan, vagy inkább szomorú.

Látom Gabi is megszólalt mekkora nyugdíjmegmentés volt, hiszen alig van reálhozam. Esze annyi van amennyi látszik. Majd most megmutathatja az állam , hogy gazdálkodik ezzel a vagyonnal, de remélem vki 1x év múlva őt is elszámoltatja.

Re: Itt a hozam, mire költsem?

#403628 sbbacsi Előzmény: #403622

Gúnyos "kissé" (és teljesen jogosan), hogy minden bekezdés ezzel indít:

"Jó ötletnek tűnik, jobbnak, mint drágán vett Molt olcsón eladni."

:))

pozitív meglepetés ért …

#403576 ikszf

pozitív meglepetés ért

kb 3 évnyi, 1,5 misi befizetésre 150k reálhozamom van, úgy hogy a csúcson pakoltam át részvénytúlsúlyos portfólióba (otp elsőként vezette be)

#403563 zeeh_ Előzmény: #403562

Így van. Elég érdekesen kezelhette a zsetont az AXA. Egy alapos PSZÁF vizsgálatot megérne.

3-4 misire kapnia kellett volna még az Allianznál is legalább 250-300k reálhozamot.

#403562 RemegoKez Előzmény: #403556

Azért nem értem ezeket a "csúnya" éveket, mert az indexek visszajöttek a válság előtti szintre. Tehát ha az egyik évben buktál, akkor a másikban meg kaszálni kellett volna.

#403556 Harlem Előzmény: #403198

Egyelőre a most kipostázott indexált adatok és az egyes évek számlaértesítőinek feldolgozását végzem.

Ugyan két értesítőt még nem találok, de eddig annyi biztos, hogy a 2008 eléggé belerondított a képbe. Nemhogy hozam nem volt, de kb. -500k bukót könyvelt nekem az AXA. Ez elvitte kb. 6 év addigi hozamát!

Ha az az év la. nullszaldós, akkor most annyi (500k) reálhozamot kapnék...

Azt viszont nem értem, hogy az indexálásba miért csak az inflációval számolnak, a válsággal miért nem. A veszteség csak az enyém, pedig a válságban benne van a keze az államnak is, a MNYP-nek is.

#403198 zeeh_ Előzmény: #402821

Csapjatok az asztalra, mert itt valamit nagyon elszabott az AXA. Az hogy lehet, hogy 100k feletti hozamokat produkált, de reálhozamot meg semmit? Szász hivatalt mindenképp ajánlanám, de kétséges, hogy meg fognak-e mozdulni. Econet esetén is olyan szépen falaznak, hogy simán megérdemelnék az évezred kőművesei címet.

#403194 sbbacsi Előzmény: #402707

Ez durva! És a legjobb ez a 0 (0%) hozamban... hogy az bármilyen nagy összegre 0. :(

Tudtam, hogy vannak jobb-rosszabb pénztárak, de hogy ennyire gáz legyen...