Regisztráció Elfelejtett jelszó

Növények

Re: nincs cím

#403733 kerikoma Előzmény: #402198

Ez lehet nekem szólt.

GáborGábor

Van még 100 l szürkebarát. Hétvégén Badacsonyba is bornapok voltak és Lellén is. Sok bort kóstoltunk és elmondom, hogy az én szürkebarátom vetekedett egy-két helyi híres borosgazdáéval.

#402182 GáborGábor Előzmény: #402179

A Szürkebarátos fordulót el ne feledd, ha jössz keletre, (Sirokra!) Ha későbbiekben lészen esedékes, akkor utánvéttel is szívesen fogadjuk! ...

:)

#402179 _pda_ Előzmény: #401806

olvastalak, ma beavatkoztam metszőollóval, meg kötözgettem

rakok majd fel képet

#401806 kerikoma Előzmény: #398558

Nem vagy ám elfelejtve, csak most úgy sem kell csináljál semmit, csak néha megpermetezni.

Nálam elkapta a fürtöket a lisztharmat, valószínű azért, mert a legkisebb dózissal permeteztem:(

Főleg a szürkebarát kényes úgy látom...

#398498 kerikoma Előzmény: #398488

Actara a megoldás, próbáld meg. A ragacs is meg fog szűnni, mert az is a tetvektől, bogaraktól van.

#398488 Rowan Előzmény: #398440

A petúnián ezek a kis fehér tetvek szinte kiirthatatlanok.

Egyszer megkérdeztem a virágboltban és azt mondta a nő, hogy a földből jönnek, nem megfelelő földbe van ültetve. (Azt már elfelejtettem, hogy milyenbe kellene.)

Bár az enyémen nem röpködősek szoktak lenni, csak tiszta ragacs az egész.

#398443 kerikoma Előzmény: #398440

Ezt nem tudom, én inkább szőlő és gyümölcs termesztésbe kontárkodok bele kicsit:))

#398440 hosszhuszár Előzmény: #398436

Köszönöm.

Olvastam, hogy a petúnia friss hajtásait, amik lefelé kezdenek nőni, azokat ha lemetszi az ember, felfele "bokrosodik"...

Ezt még most is meg lehet csinálni, vagy már késő?

#398439 Margaretta Előzmény: #398420

Igazán teljesen nem lehet kiírtani ezeket. Én már próbáltam, de mindig arra jutottam, hogy kidobni. Legegyszerűbb, ha kitéped, zsákba bezárod és kidobod.

Az Actara-t én a hangyától kezdve a különféle tetvekig mindenre használom. A kiírthatatlan gyapjas pajzstetű ellen is jó. Egyszerűen szenzációsnak tartom, hogy az orchidea virágját is ha alaposan megpermetezem vele, a virágnak semmi baja nem lesz, de a tetvek kipurcannak.

Mégis talán, ha a petuniát megküldöd vele, jó lesz, bár ebben az esetben figyelni kell és időnként többször is kell alkalmazni, tekintettel, hogy repülnek.

#398436 kerikoma Előzmény: #398435

Ha felszívódó a permetszer akkor elég a tetejét, mert az egész növény keringésébe bekerül a szer, ha kontakt akkor érdemes a fonákját is.

Tapadónak még javaslom a sima mosogatószert, a 7 l-es permetezőbe egy két cl és nagyon szépen megtapad a permetszer a növényen:))

#398435 hosszhuszár Előzmény: #398429

Köszönöm.

ilyen kis, házi 7l-es permetezőm van.

Abba szoktam ezt a mennyiséget tölteni, és azt is hallottam, ha cukros vizet öntök hozzá, jobban megtapad a növényen.

Amit még kérdezni szeretnék, hogy amikor permetezel, a levelek fonákját is alaposan meg kell permetezni, vagy elég a tetejét?

Köszi.

#398429 kerikoma Előzmény: #398420

Szia!

Nem tudom milyen bogár lehet, de a Decis sajna egy nagyon régi fajta szer és a legtöbb rovar már szinte immunis rá. Javaslom az "Aktara" nevű szert, 4 grammos zacskóba is lehet venni ami minimum 10 l vízbe elegendő, de pl. a tetvek ellen 20 l vizbe is hatékony a 4 gramm.

Sziasztok. Segítséget k…

#398420 hosszhuszár

Sziasztok.

Segítséget kérnék.

Petúniákon, apró, fehér repülő bogarak vannak...

Decis nevezetű, általános kártevő irtóval már többször permeteztem.

Tudja valaki milyen rovarok ezek, és mivel lehet őket hatékonyan eltüntetni?

Köszönöm.