Regisztráció Elfelejtett jelszó

Jogvédelmi biztosítás (DAS, Uniqa,Generali)

Re: Jogvédelem

#401786 lagwagoner Előzmény: #401782

Szuper. Igen, a cikkből kiderül, hogy csak az aktív jogvédelemben "segít" a DAS. Na meg a 3 év nyilatkozat. A Generali így elsőre szimpatikusabb.

Devizahiteleseknek vajon megérne ilyet kötni? Vagy pl. ha jelzáloghitel kötésekor egy záradék megírásában segítene, hogy ne legyen lehetősége a banknak egyoldalú szerződésmódosítására utólag, olyan indokokkal, amelyeket a szerződéskötés pillanatában nem közölt a bank.

Vagy teszem azt a munkaadó órabért akar csökkenteni indok nélkül. Illetve, ha indokol megállja-e az indok a helyét.

#401782 _pda_ Előzmény: #401407

szerintem képviselnek, tanácsot adnak minden jogi huzavona esetén, ami a biztosítottat és közvetlen családtagjait érinti

megpróbálom a cimbit rávenni, h írjon ide nektek, mégis csak ez lenne a hiteles forrás ;-)

#401779 Láma Előzmény: #401757

Szomszédomnak van évek óta. Egyszer szóba került. Amire emlékszem a beszélgetésből:

Nem ügyvédi szolgáltatást nyújtanak perhez, hanem fedezik a per és ügyvédi költségeket tán három milláig. (ettől biztosító) Nem akarnak rávenni, hogy pereskedj, mert akkor fizetniük kell. Inkább ahhoz adnak "ingyenes" díjba foglalt segítséget, hogy elkerüld a pereskedést. A fizetést próbálják úgy megspórolni, hogy még a per előtt ügyvédi tanácsot, segítséget adnak. Ezzel sok esetben elkerülhető a pereskedés. Képzett jogászok elérhetők az ügyfélszolgálaton bármikor. Pl: Karambol, rendőri túlkapás, bármilyen hirtelen adódó jogi problémához azonnal segítséget adnak. Elmondják adott helyzetben mit tegyél, mit ne tegyél, mire hivatkozzál, mit mondjál, mit ne mondjál stb. Pl szomszéd konkrét esete: a márkaszervízzel összekülönbözött. Felhívta a megadott számot, elmondta a problémáját. Már mondták is neki a telefonba, hogy mit mondjon a szervíznek. Szervíz meghátrált, probléma megoldódott pár perc alatt, per utánajárás, cirkusz nélkül. :) Ha pedig perig fajul a dolog segítenek az ügyedre szakosodott jó ügyvédet találni. Pl: egy műhiba pert az ember bátrabban indít ilyen segítséggel, és 3 millás perfedezettel a háta mögött. De segítenek a többi biztosítóból kiverni a kártérítést is, ha az le akar rázni, vagy üveggyöngyöt kínál kártérítésként. Nagyon sokan nem mernek pert indítani, még akkor sem, ha érzik hogy igazuk van, mert nem tudják finanszírozni a pert.

Ilyesmikre emlékszem egy negyedórás 2-3 éve történt beszélgetésből. A díj, ha jól emlékszem cirka 3000/hó volt akkoriban. Nincs kedvem most megkeresni, de mintha index fórumon láttam volna DAS topikot.

#401757 RemegoKez Előzmény: #401756

Szerintem a jogvédelmi biztosításokat (szvsz itt már a biztosítás szó sem stimmel, mert ez inkább előfizetés jogi képviseletre) azért találták ki, hogy erősítsék az emberek "perkultúráját" és piacot csináljanak maguknak.

Ha mindenki mindenkit perel (vagy azzal fenyeget), azzal csak jól járnak. Olyan ez, mint a bróker díja, neki az a jó, ha sokat kötünk, a nyereségünk csak másodlagos.

#401756 RemegoKez Előzmény: #401374

Nekem nem tetszik.

1."A DAS kizárólag aktív jogvédelmet biztosít, ami a mással szembeni követelésre vonatkozik, a velünk szembenire nem."

Azaz, nem akkor segítenek, amikor vki perbe fog, hanem arra akarnak rávenni, hogy te perelj másokat. Ha én, mint fogyasztó/vásárló/ügyfél elég óvatos és gondos vagyok, ritkán lesz szükségem ilyenre, ám mások keresetindításával szemben már kiszolgáltatottabb vagyok, ami ellen (a cikk szerint) nem véd.

2. "A másik fontos tudnivaló, hogy szerződéskor előre vállalni kell 3 évi díjfizetést."

No comment.

Vajon mennyire kapok min…

#401750 lagwagoner

Vajon mennyire kapok minőséget, ha problémám van. A DAS-nál van hűségnyilatkozat, ami miatt esetlegesen lazábban állnak az ügyfélhez, hisz 3 évig hozzájuk van az illető láncolva.

#401407 _pda_ Előzmény: #401374

van haverom aki DAS-ozik

ezt már előadta nekem gyakorlás képpen, amikor kezdte

korrektnek tűnik de összehasonlítási alapom nincs