Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Auto-motor technika

Józsi Bá! Az első C osz…

#403231 KawaBazsy

Józsi Bá! Az első C osztályt ismered (W202)? Ha nem találnék kint jó Mazda MX-5-öt, egy olyanra gondoltam alapmotorral (a regadó miatt)..

Re: nincs cím

#402495 Ricsi Előzmény: #402466

Akkor még az volt, mert anélkül Németországban nem közlekedhetsz, ez tán eléggé logikus.

#402466 KawaBazsy Előzmény: #402430

Izé.. én a német rendszámra gondoltam, abból is van 100 euró körül ilyen 2 hetes. Annak feltétele az érvényes vizsga?

#402430 Ricsi Előzmény: #402390

Én régen hoztam, és legalább 10 percet kellett rászánnom. Ott helyben megkötöd a biztosítást, visszamész az ablakhoz, és máris kapod a rendszámot, ami addig érvényes, amíg van rajta biztosítás, vagy vizsga az autón.

Hozott már vki kocsit a …

#402390 KawaBazsy

Hozott már vki kocsit a németektől? Mekkora macera a pár hétre érvényes export rendszám kiváltása?

#402113 _pda_ Előzmény: #402108

a régebbiekhez van hozzá kiegészítő kit ;-)

fel kell csavaroznia szélvédőkeretre egy garázskapu nyitó motort, az megoldja a problémát :P

#402108 KawaBazsy Előzmény: #402085

Yo kütyü, de ahogy nézem, csak az újabb, teljesen elektronikus tetőkhöz jó. Jegyeztem, köszi! :-)

#401434 Ricsi Előzmény: #401430

Ez kb a 10. próbálkozás. Mögnézzük, ennek lesz-e hatása. Mondjuk, én már most megmondom, hogy nem, de azért kíváncsian várom a lépéseket.

Ez a rész különösen tetszik:

A külföldi rendszámú autót vezetőkre vonatkozó szabályok is szigorodnak szeptembertől, a járművet ezentúl is bárki vezetheti harminc napig Magyarországon, de ehhez ezentúl rendelkezniük kell az üzemben tartó írásos hozzájárulásával, amelyen a birtokba adás időpontját is meg kell jelölni.

Az új feltételek betartását közokirattal, vagy teljes bizonyító erejű magánokirattal kell igazolni az ellenőrzések során.

És vajon művelt rendőreink mit fognak szólni, ha kapnak egy mondjuk lengyel, szlovák, de meg merem kockáztatni, német nyelvű papírt. Mert gondolom, ha én bérelek egy autót Varsóban, ott nem verhetem az asztalt, hogy adjanak magyar nyelvű, bizonyító magánokiratot.

#401139 banyaiz Előzmény: #401046

Az biztos lemez kevésbé kényes. Megvárom te mit mondasz árban, aztán eldöntöm mi legyen.

#401046 hosszhuszár Előzmény: #401044

A könnyűfémmel az lehet a gond, hogy esetleges sérüléseknél, festék leverődés, szinter sérülés alá meg a víz, majd megfagy, és tolja le, a festéket, lakkot, szintert...

A polírozott felniknél nincs ez a probléma, esetleg magmattul...

No, meg a lemezre nem kell annyira vigyázni

#401044 banyaiz Előzmény: #401037

Két garnitúrát szeretnék, külön téli nyárit, és felnin mindkettőt. Így egyszerűen otthon kicserélem, nem kell gumis néhány szezon alatt megtakarítható felni ára.

Azért olyan 10 k körül megyek nyárival, max 5 k télivel. Télen nyárival nem merek járni, fordítva még esetleg lehetne de úgy elkopna vsz, plusz tapadás.

De ezt örömmel hallom alu jó télen, akkor ez is egy variáció.

#401037 Ricsi Előzmény: #401034

Miután elvileg már sózni sem lehet, ez nem lehet probléma. Én motorozni is szoktam télen, annak sem árt. Szerintem ez is csak 1 hülyeség, hogy vegyél sok felnit.

Persze, ha sokat akarod használni, felnivel otthon ingyen átszereled, ha meg csak 1 felnid van, akkor mindenképpen gumishoz kell vinni. De ha 2 garnitúra, felnire szerelt gumid van, ne is foglalkozz vele.

Nekem alufelnin van téli gumim, én nyáron is azzal járok, egyiknek sincs semmi baja. Persze hozzátartozik, nyáron nagyrészt motor, így max 2-3K km kerül bele nyáron. Ezért nem veszek 2 garnitúra gumit. Tudomásul veszem a tapadási tényezőket, és annak megfelelően járok vele.

#401023 banyaiz Előzmény: #401019

olvastam olyat is, hogy ridegebb lesz könnyűfém télen, és ezért könnyebben sérül, autószerelő ismerősöm szerint ez jelentéktelen nem kell vele foglalkozni. Télen nem sokat használom 2-3 k km, arra gondoltam max néha lemosom télen felniket ne marja annyira a só, de nincs gyakorlati tapasztalatom téli alu felni használatban. Azért gondolom nem fogja szétmarni 1-2 év alatt. :)