14:30 USD Core CPI m/m 0.3% 0.2% 0.3% ződ
14:30 USD CPI m/m -0.2% -0.1% 0.2% piros
14:30 USD Empire State Manufacturing Index -3.8 4.5 -7.8 piros
14:30 USD Core CPI m/m 0.3% 0.2% 0.3% ződ
14:30 USD CPI m/m -0.2% -0.1% 0.2% piros
14:30 USD Empire State Manufacturing Index -3.8 4.5 -7.8 piros
:-DD
Mást is húzogathatna futikon kívül :D
Lesz ma vagy hétvégén vmi világmegmentés?
Berni olyan, mint egy csalfa szerető. Hol erre, hol arra...:-)
Berni teszteli múkodik-e még a varázspálcája, rövidesen szüksége lehet rá.
Tegnap longolt, ma shorthoz támadt kedve.
Ja és ennek fényében köhint kettőt és mindjárt "jó" irányba áll a Világ.
Azt hiszem lassan el is ereszti kicsit a gyeplőt.
Itt úgy látom pont elfogyott a szufla, ideje befordulni 8k felé:
kicsit olyan ez hogy dögöljön meg a szomszéd tehene is....tény hogy itthon alig van már fogyasztás....lejjebb nem nagyon van már...vagy mégis.
én úgy vagyok vele hogy jöjjön aminek jönnie kell...elkerülni úgysem nagyon tudjuk..csak halogatni.
Meg shortos :D
a tegnapiból okulva én tuti eladok nap végén. idén longos szívatás van.
Nagy tréfa volt a nyitás előtti +1% hoz közeli futivarázslat...ejnye-bejnye :D
több sebből vérzik a történet, de a tét az, hogy összeesik, vagy erőre kap a gazdaság.
Kinek jó ha összeesik, senkinek, az esetleg igen ha valaki éppen áresésre játszik és paráztatás van. De a komoly recesszió hosszú ideig mindenkinek fájna, és éppen azokat hozná lehetetlen helyzetbe akik most is szegények.
Nem aggódnék azon, hogy milyen út lesz, ha nem politikusok kezében lenne a döntés, de 2 szavazatért képesek összehozni bármit. :)
Harlem: mi semmi elől nem tudunk menekülni elég 2008-at nézni, vagy devizahitelesek témáját stb.
Nem USA, de kapcsolódik:
http://www.portfolio.hu/vallalatok/mi_sem_menekulhetunk_egy_olasz_valsag_elol.152385.html
ezt értem hogy ebben reménykednek de több éve azért fogyasztás mert mindenki vette fel a hitelt még a wc papírt ez miatt volt fogyasztás ,most vajon ki fog felvenni hitelt akiknek van meg életre megvan hogy hová teszi a pénzét .
Az biztos ha EU, Usa vergődik Mo hatványozottan vergődik, kis nyitott gazdaságával.
Ele67: lehet sok szemszögből nézni, de sok választásuk nem volt 2008-ban mit tehetnek.
1. öntik a pénzt és reménykednek a gazdaság beindul
2. Szembe néznek egy sok éves recesszióval aminek ki tudja mi a vége
Ez a két verzió van most is vsz.
Ma van harmadjára zsinórban hogy futikat felhúzzák az egekbe,eddig két nap vissza is adták őket a végére,ma vajh mi lesz a menü?
attól hogy az indexek fent vannak az egekben még semmit nem oldottak meg ,te vagy sok emberke nagyon szegény és nem igazán fogyaszt .ezeket a bankokat kellene egytől egyig államosítani hogy országokat meg embereket ne tegyenek tönkre .
Az biztos ha a nagyok megfáznak és tüsszögnek, azt mi is elkapjuk sőt be is lázasodunk majd.
Ja és a 68 ropiért nem 250 eurót fognak adni, jó ha 200-at...
Bud akkor is ez a véleményed, ha jön egy kemény 10 éves recesszió a világra, ami persze minket sokkal jobban sújt majd mint amikat, és majd senki nem tud sütit és fagyit venni?
Kemény történetek ezek elég nagy a tét azért, nem csak annyi hol fog állni az index.
Sikerült eddig elkerülni azt, hogy fejlett országokban is milliók álljanak az ingyenkonyhák előtt mint 29-ben. Ne akard ezt, nem lesz jó nekünk se hidd el.
igen...ezekről már volt sok cikk....stb..szerintem az utolsó pillanatban fognak megegyezni..hogy minél kiszámíthatatlanabb legyen az egész dolog...
a végsőkig fogják húzni halasztani..
én a csődnek örülnék a legjobban...nehogy már büntetlenül nyomtassák maguknak a sok millió dollárt...míg itthon 68.000 ért dolgoznak két műszakban.... most egy kicsit ők is szenvedjenek...