érdekes téma, annyit tennék hozzá, hogy vannak magyar piacon még olyan dombornyomású kártyák ahol nem kérnek pin kódot vásárlásnál. Egy 500k-s limitű kártyánál ez elég veszélyes tud lenni, ha ellopják és 10 perc alatt levásárolják valahol.
érdekes téma, annyit tennék hozzá, hogy vannak magyar piacon még olyan dombornyomású kártyák ahol nem kérnek pin kódot vásárlásnál. Egy 500k-s limitű kártyánál ez elég veszélyes tud lenni, ha ellopják és 10 perc alatt levásárolják valahol.
másodlagos alapbiztosítéknál 90%-nak elfogadják a saját kötvényüket.
Köszönöm, megfontalandó.
Bár szerintem most megéri határidőbe is hozni a pénzt a következő letörésre.
qfd 8,5-9%, qfh 9-9,2% között mozog.
előbbinél fix a hozam, utóbbinál csak az első kamatperiódust tudod, utána változhat ("A következő kamatfizetési naptól megtakarítása minden éves kamatperiódusban az akkor érvényes kamat mértékével gyarapodik tovább anélkül, hogy Önnek külön rendelkeznie kellene erről. Megtakarításához minden éves kamatperiódus első 10 napjában költségmentesen és kamatveszteség nélkül juthat hozzá.").
milyen időtávra vennél kötvényt?
Mitől jobb az? Csak hogy tudjam..
mert a kamata kevesebb.
Én is elgondolkodtam ezeken a questor-kötvényeken, de a lekötéseim csak áprilisban járnak le (6,5%-on). Majd akkor újra körülnézek.
Ha már kötvény, akkor inkább ez:
http://mmf.quaestor.hu/index/2
Nekem volt ilyenem, teljesen korrekt volt az egész ügyintézés.
Hát igen, a 7.9 már régen volt... én azután el is hoztam tőlük, ami ott volt.
Most nézegettem körbe én is betét ügyben. Amit találtam - rövidre - Erste kamatbiztos és aktív betét, 3-6-9 hónapra 7.29-7.75 ill. 8.20-as EKBM. (Azért ezt írom, mert a már említett Raiffiesennél is az EKBM-et láttam 7%-nak.)
Úgy látom most ezek a legjobbak, de ha tud valaki jobbat akkor ne tartsa vissza. :)
Nekem két helyen van látraszólóm 6%, és 6,31%, ezek nekem megfelelnek, de 1-2% kamatkülönbözetért már hajlandó vagyok rövid távra lekötni, az is pénz.
Úgy tudom kötvényekre nincs garancia, cég csődöl akkor vagy jut vmi pénz kötvényeseknek vagy nem.
így van, viszont az apeh, a hitelező bankok a kötvényesek előtt vannak a listán. ha becsődöl egy válallat, a kötvényesek is jelentős tőkevesztéssel számolhatnak.
Vallalati ktv.-nel sztem nincs. A ktv.-esnek azonban elsobbsegi joga van egy esetleges csod eseten a rv-essel szemben tudtommal.
Az az igazság, hogy én ilyen borzalmasan rossz kamatokra, amiket a bankok most adnak, arra le se kötném a pénzem, mert ez egyszerűen nem "hozam", ennél alig kevesebb egy folyószámlára feltett pénz kamatozása.
Egyébként azt tudja valaki PONTOSAN, hogy a kötvények esetében hogyan működik a biztosítás? Mert azt tudom, hogy van, csak azt nem tudom, hogy hogyan működik.
Ok, de az egyik kötvény másik betét azért kicsit más műfaj.
Görög államkötvény kaphatsz 20-30%-os várható hozammal is, hogy ki is fizetik e az más kérdés. :)
AXánál lekötés nélkül már csak 6,3% ez már annyira nem tetszik, 7,9 jobb volt még év elején. Lehet csak egy betétgyűjtési akció volt náluk az a szép kamat.
TBSz-en lehet csak ilyet venni v. sima ertekpapirszla-n is?