Regisztráció Elfelejtett jelszó

Plotinus fórum

Re: nincs cím

#410695 Keresz Előzmény: #407581

Érdekes, hogy mennyien adják el most az "árjegyző"-nek a részvényeiket 1700 Ft/db áron. A cég már régebb óta készül arra, amit jelenleg láthatunk a világ tőzsdéin. (medvepiac) Lehet én látom rosszul, de szerintem a BÉT részvénypiacán jelenleg ez az egyetlen, ami válságállónak tekinthető.

Ha ennyire adják (nincs kereslet a részvényre) nem lehet újabb részvénykibocsájtást (tőkeemelést) kezdeményezni, ami jó gazdálkodással újabb árfolyam emelkedést jelezhet előre ezen a piacon. Én biztos nem fogom eladni a részvényem ebben a helyzetben. Tekintve, hogy kisbefektető vagyok, shortolásra nem sok lehetőségem van, (csak certifikáton keresztül) ésszerűnek látszik az elképzelésem. Jól gondolkodom, mint kezdő tőzsdéző?

#407581 Kissherceg Előzmény: #407333

A Plotinus Vagyonkezelő Nyrt. tájékoztatja a tőkepiaci szereplőket és a nyilvánosságot, hogy 2011.08.09-én a Budapesti Értéktőzsdén keresztül 1140 db saját részvényt vásárolt 1700 Ft/db átlagáron, az Equilor Zrt., mint befektetési szolgáltató közreműködésével.

A tranzakció után a Társaság tulajdonában lévő saját részvények mennyisége: 84 789 db törzsrészvény, amely a törzsrészvények 22,02 %-a, a teljes kibocsátott alaptőke 20,58 %-a, és a szavazatokra feljogosító részvények 20,59 %-a.

Plotinus Vagyonkezelő Nyrt.

#403968 xmann Előzmény: #403965

Mit játszanának át és kinek? Legutolsó belső érték 1622 volt, adogattak akörül, majd valószínűleg lejjebb ment, adogattak hát lejjebb. Azért nem az törént hogy X volt a belső érték és X/2-n adták vagy ilyesmi. Mindegy, holnap kiderül, hogy hol lesz a hír után az ár és csinálnak-e valamit, érdekli-e őket a mögöttes érték

#403965 pepe01 Előzmény: #403953

Szerintem nem, csak így játszák át a belsős embereknek a papírokat néhány % extra profittal.

Nézd meg a mennyiségeket, nekem ez jön le belőle.

Egyébként látszólag nem zavarja őket az árfolyam és a saját érték.

#403953 xmann Előzmény: #403948

Valószínűleg amikor adták, akkor még kevesebbet értek a részvények, ezért adták olcsóbban. Az elmúlt napokban kereshettek valamin amitől feljebb ment a mögöttes érték, úgyhogy mostmár valószínűleg nem fogják ilyen olcsón mérni

#403948 pepe01 Előzmény: #403947

Kérdés, hogy milyen ütemben szeretnék értékesíteni a srv-t.

Nem is értem miért adják 1600 alatt.

"Tegnap 571 db saját rés…

#399028 RemegoKez

"Tegnap 571 db saját részvényt adott el a Plotinus 1630 forintos átlagáron, mellyel a napi forgalom közel felét bonyolította. A tranzakciót követően 82 025 darab törzsrészvénye maradt a cégnek, ami 21,3 százalékos tulajdoni hányadnak felel meg."

Re: nyerni? hogyan?

#398871 xmann Előzmény: #398855

valószínűleg elmúlt az újdonság varázsa. ha jók lesznek az eredmények megy majd fel a részvényár. ha meg nem, akkor megy majd le, szerintem ennyire egyszerű

#398782 pepe01 Előzmény: #398768

A bizalom töretlen, hiszen elkapkodták a bevezetéskor a felkínált részvényeket. Az újabb story még várat magára, hosszú mág az év.

#398768 xmann Előzmény: #398767

Habár nem engem kérdeztél, nekem is van véleményem róla :)

Szerintem ez egy hedge fund jellegű struktúra, nem lehet sima részvényként árazni. A nagy kérdés az, hogy jelennek-e meg új befektetők, akik hajlandóak hosszabb távra vásárolni. Nyilván akkor jönnének, ha lennének jó eredmények (=árfolyamemelkedés), de az meg nincs, mivel nem jönnek új befektetők :) Szóval róka fogta csuka a helyzet. Hosszabb távon viszont valószínűleg a saját tőke változását fogja követni az árfolyam, a kérdés az hogy a saját tőkéhez képest lesz-e valamekkora prémium

#398767 pepe01 Előzmény: #398249

Szia!

Érdekelne a véleményed a számok tükrében, mert ügye mégis csak egy részvényről beszélünk nem egy bef. alapról.

A részvény bázisának 1525ft-ot vettem, innen tudott emelkedni az rv. a jelenlegi 1600-1630 közötti tartományba. Amíg nem jön(nek) újabb befekető(k), addig az rv. nem megy sehova ebből a tartományból (legalább is felfele biztos nem a dugó miatt).

Fél év alatt az 1 részvényre jutó saját tőke ( a dec 31. adatokhoz képest) 127 ft-ot gyarapodott. Egy részvény tekintetében P/E ráta alapján egy kimondottan jó eredménynek számít (főleg féléves bontásban). Az előbb leírt indokok miatt a rv. ára nem követte le ezt a gyarapodást, előbb- utóbb robbani fog az árfolyam.

Ahogyan írtad, most nem sok babér termet számára a félév során, a blogjában írtak alapján várja a lehetőséget a kaszálásra.

#398502 pepe01 Előzmény: #398249

Szia!

Valóban így van, a piac áraz.

Például állampapírokat is shortol(t), ami nem tűnik kockázatos befektetésnek.

Számomra a Plotinus egy lehetőség a portfolio-m színesítésére, nyilván aki nem annyira konzervatívak , mint Én ( szerk: Rozsdáskilincsnek címezve), azoknak nem fér bele.

#398249 Krumenaker Előzmény: #398193

Mivel tőzsdén vagyunk, ezért egy stabilan nyereséges, likvid tőzsdei szereplő tőkeáttét nélküli longját például defenzívnek tekintem.

Lényegtelen azonban, hogy én mit minek tekintek, a piac eldönti, hogy milyen stratégiát és eredményeket díjaz.