mi volt ebben a hir? Ez egy olyna jellegű hír volt, mint pl. hogy holnap is fel fog kelni a nap.
mi volt ebben a hir? Ez egy olyna jellegű hír volt, mint pl. hogy holnap is fel fog kelni a nap.
Szerintem mindenképp pozitív dolog, ha egy eső piacon (mai BÉT), még ha kicsit is, de emelkedtünk.
Üdv. Befektetőtársak!
Íme egy jó hír:
http://www.bet.hu/topmenu/kibocsatok/kibocsatoi_hirek/107477632.html
http://www.bet.hu/newkibdata/107477632/E_STAR_MV_20110706_HU.pdf
Szerintem innentől kezdve a 10 000 Ft kemény támasz, legfeljebb néha-néha, mint pl. a mai napon be-benéz kicsit 10 ezer Ft alá, de ez még belefér. Legalább lehet még olcsón gyűjtögetni, már akinek még van szabad tőkéje, én ma is gyűjtögettem 9950-9960 Ft körül, szerenésm volt, hogy leszórták oda! :-)
Én nem tudom, de nekem ennyi hiányzott, hogy kicsit kerekebb legyen. :-)
Kedves Formerplayer, semmikép ne vedd számonkérésnek, pusztán csak Tőled megkérdezhető, hogy az Általad többször vizionált pozitív izgalmakból hogy lett az negatív izgalom,, amit most Te természetesnek veszel?! Köszönöm válaszod előre is.
Te kis Te...
Még hogy valaki adogatja a fórumról, mi? :D
Úristen, mi van itt? Senki nem akarta leküldeni 10k alá záróban. Sőt, valaki volt oly rendes, hogy inkább felvitte 10 darabbal 10090-re, ez napi max.
Úgy legyen, Former!! mindkét hozzászólásod :)
Aki valaha ilyet mondott, az lassan mind ülni fog...:-)
Ma még csak 6-a van, van még pár napja :)
Húzzon bele!!! Húzzunk bele :)
Azért várd ki a végét..:-)
Az első óvatos gyűjtögető mintha megjelent volna...
Pontosan ezt gondolom én is. Mivel nincs nagy vevő az árfolyam ezen a szinten ragad. Akik eddig bevásároltak, azok nem fogják adni, de venni se nagyon, mert nincs mit. Akik pedig kimaradtak, azok meg megint csak nehezen vehetik, hiszen olyan sok eladó azért nincsen, de persze bele-bele csippenthetnek ők is. Szerintem aki kimaradt az új részvény vásárlás vagy pedig még bővíteni a pakkját, az pályázhat az állami nyugdíj alapban levő mennyiségre. Utána már csak a piaci vásárlás marad.
Ez nem úgy hangzott, hogy júliusban bármi várható... Pedig titokban számítottam rá :)
De végülis 4,5 év múlva jár le a TBSZ, addig van ideje a papírnak 10x-ezni :)
Hiányoltak egy páran, de általában akkor szeretek megszólalni, ha van tényleges mondanivalóm....
Most igazából nincs. Nyár van, az idén elég jól működött a "sell in May and go away", bár egyébként ritkán szokott bejönni.
A magyar alapkezelők sajnos kishitűek-irigyek, ráadásul most a homokozójuk is kisebb, így aztán jelenleg a sebeiket nyalogatják. Tőlük nem várható komolyabb vásárlóerő, hiszen így is csak mutatóban maradtak a cégben(OTP).
A magyar kisbüfik közül aki figyel a papírra, az már vett, az óvatosabbak-félénkebbek meg már csak akkor vesznek majd, ha a szemüket kiveri...
Egyedül a legnagyobb, új tulajok jelenthetnek komoly vásárlóerőt, de ők most láthatóan nyaralnak.
Ami pozitív, hogy ezen az árszinten szinte kizárt, hogy eladóként jelenjenek meg--vevőként pedig inkább a nyaralásuk végeztével. Addig kis forgalmú állóvíz-sávozást várok. Persze ha van esze bármelyik új tulajnak, akkor itt óvatosan, árfelhajtás nélkül gyűjtögethet. Szerintem lesz, aki észreveszi a lehetőséget, de nem láthatok bele a fejekbe...
szvsz aki élt és mozgott és Estart akart venni mostanában azt felkeresték a részvénykibocsátás előtt és megmondták neki, hogy vehet kedvezményes áron (az akkori árakhoz képest).
Ezért mindenki aki akart mostanában venni az vett is.
Tehát amíg nem jönnek meg az új projektek eredményei meg el nem telik egy kis idő amíg esetleg másnak is eszébe jut, hogy venne (itt nagyobb befektetőkre gondolok), addig nem fog jönni nagy vevő.
Ergo, ha nincs vevő, akkor a kisbüfik adogatják és tologatják le az árfolyamot.
Ezt mutatja számomra a hetek óta tartó szinte nulla forgalom, mert vevő nincs, el meg nem akarják a kicsik se adni bukóban, az adja el , akinek vmiért pénzre van szüksége, vagy azt reméli, hogy olcsóbban visszaveszi.
Hígulásról nem lehet abban az esetben beszélni, ha úgy nő a részvénydarabszám, hogy az új tulajdonosok az aktuális piaci árfolyamot kifizetik a részvényért, és ezzel az új forrással a cég olyan üzleti beruházást valósít meg, ami legalább akkora jövedelmezőséggel bír, mint a korábbi üzletei.
Hígulás akkor lenne, ha az új vevő nem fizetne ki annyit, mint a piac többi résztvevője, vagy ha az új befektetés nem hozza az addigi átlagos jövedelmezőséget.
Kb. olyan, mintha nekem van egy fagyizóm ami hoz havi 2 millát, és összeállok egy másik fagyissal, és veszek egy másik fagyizót a város másik végében ami szintén 2 millát hoz havonta. (kvázi az ő pénzéből növeltem a cégméretet a duplájára, de ezért a szavazti jogom lecsökken a felére.)