szvsz valami kis paraszt próbálja shortolni, látszik az erölködésből.
Jól meg kellene szívatni...
szvsz valami kis paraszt próbálja shortolni, látszik az erölködésből.
Jól meg kellene szívatni...
Bocs, de képben vagyok. De ezt írni akkor is - már megbocsáss - hülyeség. Kb. 700 ezer darab van közkézen (nem számítva az alapkezelőknél levőket). Ebből mennyi lehet itt a fórumon? És mennyi is marad? Az arány még mindig máshova húz, nem? Innentől gondolva, nem feltétlenül biztos, hogy egy fórumozó adagolja. De nem elképzelhetetlen...
Idézem Formerplayertől a "mi" közkezünket.
"A nekem a darabszámukat megíró csatlakozó-olvasók-pityókástól,retek76-ostól,formerplayerestől -- mindösszesen nagyjából 110.000 darab papírt birtokolnak.
Na ez a durva,kérem szépen, nem a júliusi havazás......Több,mint 1 milliárd ft feletti befektetett összeg, a cég közel 5%-a, a tényleges közkézhányad közel fele itt van...
Egy-két magyar alapkezelő becsókolhat...merthogy olyanok már alig vannak--persze korábban sem nagyon voltak......"
Igen, ez továbbra sem klappol, hogy ki az a "kisbüfi", aki záróban majd' alsó limiten beállt eladásra már többször is nem kis db számmal: 500-900db. Amikor napközben simán be lehet dobálni magasabb árfolyamon!
Én (is) ezért mondom, hogy ez szándékos lezúzás.
Szerk: jövő kedd már itt van nem messze, gondolom utána megkezdődnek a hadműveletek, amik alátámaszthatják a gyanút. Addig fél lábon kibírjuk :)
Mondjuk még másfél milliós forgalom sincs, szóval akár igaza is lehet. Nekem akkor sem klappol, hogy legtöbbször a zárásra időzítenek piaci áras eladásokat. Azt sem gondolom, hogy a nagy shortosok csinálják ezt, de valami kevésbé tőkeerős spekuláns állhat a háttérben, akinek a bukó ugyanúgy fáj, ha a részvény emelkedik.
Ez már mekkora duma. Van több százezer darab közkézen, a fórumon max. pár tízezer és ha ezek nem adják, akkor minden szép lesz.
Én is így gondolom. A legfontosabb tőke a bizalom, annak alapja a megbízhatóság. Egy piacon, mely a cég hatalmas növekedését hívatott biztosítani, nem terjedhet el , hogy komoly befektetők 10k vásároltak a "biztos " jövő reményében, de csőbe húzták Őket. Ezt a Cég nem engedheti meg magának!
Egyébként szerintem nem vagyok egyedül, aki Formert hiányolja ezekben a " vérzivataros" időkben.
Addig lehet ezt játszani, ameddig vissza nem tér a forgalom a tőzsdére, illetve ebbe a papírba. (Sajnos annak idején igazam lett, hogy ezen szint környékén is tudok majd venni, csak közben meg nem tartottam magam ehhez, mert azt gondoltam, a jó hírek alátámasztják az árfolyamot.)
Vajon most a néhány 10 meg 100 darabos befektetők látják jól a dolgokat, vagy a több 10000-esek?
Nem hinném, hogy megszívatták őket, de ennek ellenére semmi nem mutatja annak jelét, hogy itt most valaki venni fogja nagyobb darabszámmal. Remélem ez csak a nyárnak köszönhető és ősztől már újult erővel fog emelkedni. Addig is, jó lenne még apránként hígítani, de pénz nélkül nem könnyű :D
Azért abba gondoljunk bele, hogy 10.000Ft-on volt a tőkeemelés 240.000db rv keletkezésével, és 2,4 milliárd Ft-ot toltak be.
Ezek rosszul látták a dolgokat? Beleraktak volna 2.4 mrd-t 10k HUF/rv-ért, ha lefelé ívelő pályára lehetne számítani?
Hosszabb távon ez nem sokáig lesz 10ezer Ft környékén, alatta meg főleg nem, ezt ki merem jelenteni.
most kéne okosnak lenni :(
forgalom nélkül nincs támasz se, lecsoroghat 9200-ig is. eladni már nem fogom, várom az őszt.
csak reménykedni tudok, hogy ez az utolsó próbálkozás a kicsik kirázására, bár annak vérszegény ez az akció.
Mindenesetre csúnyán kezd lefelé menni. Engem még mindig az zavar, hogy a vevők eltűntek. Innentől nem tudom, hogy hol állhatna meg a lecsorgás, hacsak nem a 9800 erős támasz.
Ok, ott a pont. Még nagyon reggel van. 40-60 körül természetesen.
"Hogy mennyi most a saját tőke-hitel arány? 60-40 körüli szvsz."
ezt levezethetnéd
még a reciproka is kétséges számomra
nincs forgalom, nincs trend
sávozás van egy ideje.
mellesleg former is "hűtötte" a piacot. honnan is adta ?
A piac tényleg áraz. Korábban beárazta valamilyen szinten az EETEK akvizíciót és 11.5-12k jött ki. Ez kb. fair is volt, bár nem nagyon tartalmazta a növekedési kilátásokat, csak azt amit az EETEK 2011 q1-ben tud. Később jött a hír, hogy 10%-kal hígulunk. Na ezt a hírt a piac szintén kő keményen beárazta, ráadásul teljes mértékben és azonnal. Ebből lett az a 10-10.5k ahol most vagyunk és ahol egyébként az új részvények is keletkeztek.
Hogy mi lesz akkor, amikor lejárnak a kötvények? Refinanszírozzák. Már a lejárat előtt.
Hogy mennyi most a saját tőke-hitel arány? 60-40 körüli szvsz.
És tényleg. E fölött valahogy elsiklottam, sorry.
De ezt meg végképp nem értem. Egy cég, ami hitelből akarja megvenni a másikat (ezt a gyorsjelentésben is írja), hogyan tudná előteremteni 2 hét alatt a banki kölcsönt? Na ennek már akkor nem volt értelme. Azt kell mondjam, ezt rosszul kommunikálták le. Vagy csak én hinném azt, hogy előtte nem kérdeztek meg egy bankot sem, hogy állná-e a cechet? És ha erre nem kaptak hitelt (vagy az idő rövidsége vagy bármi más miatt), akkor később nyugodtan fognak kapni? Mert előbb-utóbb letelik kötvényprogram ideje...
És most már tényleg érdekelne, hogy mennyi a cég saját tőkéje a zárás után és megvan-e még mindig a 70-30 hitel-saját tőke arány!
Na ezt a május 31-ei írást szeretném látni. Valahogy én most nem emlékszek ilyenre, hogy valaha is lekommunikálták volna, hogy mikor lesz a pénzügyi zárása az akvinak, kivétel ez alól a mostani dátum. Május 31-én inkább csak a negyedéves jelentés jött ki, nemde? Mert még ott is csak azt írták, hogy hitelből szeretnék megvenni a céget (ami ugye nem jött össze). Valószínűleg a "hitel nem összejövés" és az új részvények miatt kellett várni a zárásra. Félek, hogy ez még nem azt jelenti, hogy megjelennek a parketten a nagyobb vevők!