Nem tudhatod, egyáltalán nem biztos.
Nekem még nagyon sokat kell várni, hogy a zsebemben legyen valami. :)
Ha nem most, akkor később rátolják valakire. Minden eladás külön külön gyönyörű pillanat lesz az életünkben( zsebünkben). Az egyben meg felrobbantaná!
Ha még a sallangot is elmérték volna valakinek, az külön jól jönne.
Logikusan gondolva, a piacnak nem tetszik, ha egy cég bejelenti, legkésőbb május 31- én lezár egy ügyletet, aztán se kép , se hang, se hír. Most végre kijött , hogy július 12 . Nyilván nem volt zökkenőmentes a dolog. nem tudjuk. Ez indokolhatja az elmúlt eseményeket. Viszont most túl lesznek rajta, és elvileg egy sokkal értékesebb cég kerül " születik" július 12-én. Persze csak jelképesen értem a születést.
Az ilyen szövegnek csak akkor van értelme, ha valaki fundamentálisan számokkal végigvezeti, hogy miért is túlértékelt a cég a jelenlegi szinten.
Olyan ne fektessen részvénybe, akinek az a pénz hiányzik az aktuális életviteléhez, legyen az kenyér, vagy egy luxusutazás. Ilyen indokkal csak az amatőrök adhatnak most, bár az alkalmazott technika egyébként is erre utal.
Mi kisbefektetők valószínű mindent csak jóval később tudunk meg. (Csak feltételezés.)
Nagyon népszerű ilyenkor a" beárazták előre" szöveg. 2011 áprilisában már 12k volt az ár. 2011 május 16-án jelentették be a nagy vásárlást, ami elvileg megsokszorozza a Cég értékét. Akkor előtte hónapokkal mit árazott be a piac?! Látnokok piaca?!
A tények ismeretében nem hiszem, hogy a 10000 lenne a reális árfolyama, így csak idő kérdése, hogy mikor épülnek be a történések. Én nem gondolnám, hogy 5-10% emelkedés innen már az "egek" lennének, pláne úgy, hogy más részvényeket hangulati alapon is felhúznak ilyen mértékben, ha éppen olyan szelek fújnak.
Szóval nem hiszem, hogy egyedül vagyok azzal a véleményemmel, hogy itt még nincsen minden előre beárazva.
Nem hinném! De lehet lassan független lesz a dolog az EETEK-től. Vagy már azok is adják, akik 1 hónapra vették (kell a pénz a nyaralásra). Remélem a cég nem 2 sorban intézi el a lezárást, hanem szép leírja, hogy pontosan miből/hogyan fizette ki a vételárat. Plusz megörvendeztethetnének azzal, hogy a fölösleges cégeket eladták jó áron. És az se lenne egy utolsó, ha végre a vevők is aktivizálnák magukat :)
Most nézem, hogy mit produkált ma a papír, kerek 10 ezer.
Remélem, nem a hírre adni mutatvány lesz megint.
A támasz 9800-on van, ellenállás meg 10500-on (azt hiszem így láttam a múltkori charton).
Most olvasgatom a régebbi közzétételeket és azt kell megállapítsam, hogy a pénzügyi sorokon lesznek majd érdekesebb változások. Pl. hitel helyett más megoldást választottak az akvi lezárásához. Érdekelne, hogy a lezárás és átalakítás után, mekkora saját tőkével rendelkezik a cég és mennyi hitelállománnyal (a kötvényeket is ide veszem most). Persze még mindig érdekelne az, hogy a román projektek az előre eltervezett módon hozzák-e a számokat. Tudom, hogy a díjakat ott az önkormányzatokkal fixálták ergo a bevétel közel fix, de persze mégsem az, pláne, hogy közben fejlesztési költségek is vannak.
Még messze a féléves jelentés, de már most nagyon érdekelne! Az Erste sem most fogja leírni a célárát (szerintem), hanem megvárja az akvi lezárását és annak fényében fog csak mondani valamit.
ui.: Nem hiszem, hogy megtörténne, de pl. a Fotex is euró alapon adja meg a jelentéseit. Lehet ez nem tetszik idehaza valakiknek?
miért is emelkedne az egekbe? mire fel? vagy te is eladni akarsz majd?
a nagy emelkedési szakaszon már túl van a papír, aki benne volt, vagy van még a jól járt,
ebben a hatalmas emelkedésben beárazták előre a dolgokat
most egy sávozós, konszolidálás következik.
vízszintes vonalakat kell húzni a csárton és nem pedig emelkedőket
támasz. ellenállás
Semmit nem várok,csak egy véleményre vagyok kiváncsi.Igen,jól látszik,hogy nem sima eladásról,hanem megint tuszkolásról van szó.Hogy ez kinek és miért éri meg azt nem tudom.Mégha egy ócska papir lenne,megérteném,hogy folyamatosan shortolják,etetik a népet,de erre a papirra nem kéne rászokniuk.A hírtől én is tartok.Nem azért mert rossz lesz,egyszerűen a közelmúlt tapasztalatai alapján.A cég is tétlenül nézné,hogy a teljes befektetési kollektiváját igy megszivatják? Nem ezért épitette ilyen szépen fel az imidzsét.Eztán is szüksége lesz a befektetőkre,de ha mutyipapirrá silányitják ezt is,akkor abból nem sok hasznot fog húzni
Minden cinizmus nélkül kérdezném, hogy mit vársz Formertől?
Lelki támogatáson kívül mást nagyon nem fog tudni nyújtani, és gondolom ez az amire most szükség lenne.
Jelzem nekem is, de attól, hogy Former xy havi emelkedést ír, én még nem nagyon nyugszom meg.
És ez nem miatta van. Naponta látni, hogy a befektetésünk egyre kevesebbet ér nem túl hálás dolog.
Mostanában mindig eszembe jut KBC Egon elemzése, úgy 12k magasságából, hogy milyen virtuális mosolygások voltak a 9800-as elemzéséről. Nos többünknek arcára fagyott a mosoly. A számok őt igazolják sajnálatos módon.
Lezárják EETEK akvi-t. Ez jó hír, de őszintén mondom, hogy nekem görcsbe van a gyomrom a bejelentéstől. Az utolsó hírek odavágtak szépen az árfolyamnak. Most mi fog történni? Ki tudja....
Lehet itt írni szépet jót a jövőt illetően, de a végére mindenek oda lehet biggyeszteni a: "MI VAN HA NEM" kérdést.
(Ezen hozzászólásom nem azért született, hogy bárki lelkébe gázoljak.)
Hozamban gazdag kereskedést Mindenkinek!
Júli 12 után meglátjuk merre az arra :)
Te így adnád a helyükben? Nem arra törekednél, hogy a körülményekhez képest minél drágábban add el? Akkor mindenki mostanában ilyen ostoba, aki így szórja? Ez a részvény emelkedne, ha hagynák, de mostanában erre nem adnak esélyt.