http://www.hasznaltauto.hu/auto/suzuki/lj_80/suzuki_lj_80-4362019
vmikor kerestünk ilyet,de nem találtunk......2001 körül.....
http://www.hasznaltauto.hu/auto/suzuki/lj_80/suzuki_lj_80-4362019
vmikor kerestünk ilyet,de nem találtunk......2001 körül.....
"Szerintem csak simán a km óra visszatekerését akarják megakadályozni, hogy a szerencsétlen vásárló ne legyen átvágva.... "
:) Neked legyen igazad.
Plusz vezetési stíluson is sok múlik . Olajcserék pl, nem végzik el időben stb, hamar le lehet amortizálni.
Hallottam olyat is szervizes ismerőstől gyógyszerész tulaj, nő. Kigyulladt olajnyomás visszajelző autózott vele tovább aztán egyszer csak megállt a gép, pár éves autó volt. Bevontatják kérdezik mi volt, mondja égett ez a lámpa de nem gondolta ez annyira fontos ment tovább. :)
Fogták a fejüket, nő becserélte egy újra, ők felújították aztán elpasszolták, na most egy ilyen gépben lehet csak 50 k van de nem biztos jobb mint egy 150 k-s ahol minden héten lemosták stb.
Alakul rendőrségi ügyem, felhívtam őket, eltelt 1 hónap rákérdeztem, kiderült megvan a határozat , vétlennek találtak, viszont addig nem kézbesítik amíg a másik két fél át nem veszi, és utána van 8 napjuk fellebbezni. Ha elfogadják akkor kapok határozatot, és mehet tovább az ügy. Mi lesz még ebből nem tudom, de ennek is örülök most.
Óratekerés kapcsán nem sok értelmét látom, ha szervízkönyves fiatal autó Mo-n forgalomba helyezett akkor ki lehet szűrni. Ha meg egy idősebb 10+ os akkor vsz olyan mindegy mennyi km van benne 150 vagy 250 kaszni úgy is elkezd szétrohadni stb, persze nyilván típusfüggő is. Vsz az autó mellett a tulajt is meg kell nézni, nem szívesen vennék olyan embertől aki nem túl bizalomgerjesztő, ha meg normális akkor az autóval is valószínű jól bánhatott. Kárpitra, pedálokra, váltóra, műszerfalra ránézel, ha tiszta karc, szétszakadva kopva akkor felejtős. Láttam egy mazda 6-ot kitűnő állapot stb , odamegyek a műszerfal végigkarcolva, de úgy mintha kaszát szállítottak volna benne, már nem is volt kedvem kipróbálni. A tulaj meg magyaráz , hogy de hát használt autó stb. Fárasztó. :)
Az nagy vízen túl, állítólag büntetik, itthon is ezt tenném....
Érdekes, hogy tőlünk nyugatabbra ez nem szokás....
És az a baj, hogy itthon, gátlástalanul tekernek......ezért nem hiszik az Én 110, és 145e km-em..........
De Amatőr, már írta a megoldást....)))
Az alkalmazott azért adózik minden után, mert a vállalkozó befizeti helyette. De ez másik topic témája.
Ilyenkor szokott előjönni az ellentét a vállalkozó és a bérből és fizetésből élő között. Mi az hogy adózatlan jövedelem? -kérdezi az alkalmazott. Hisz én minden keresetem után adózok! Erre a vállalkozó - ha minden keresetem után adóznék, nem tudnám folytatni a tevékenységem és csődbe mennék, meg különben is saját vagyonom kockáztatom, rá vagyok kényszerítve a csalásra stb.stb.
Szerintem csak simán a km óra visszatekerését akarják megakadályozni, hogy a szerencsétlen vásárló ne legyen átvágva....
Itthon is fel kell jegyezni a km állást minden múszakin, sőt már a zöldkártyánál is fel kellett anno. De évek óta a műszakin fotó is készül a km óráról. Az azért elég naív feltételezés, hogy ezzel az állam célja a lakosság védelme a csalás ellen. :) Az autózás nem kis költség. Adott esetben a NAV bizonyítani tudja ezzel, hogy többet költöttél csak benzinre, mint amennyi jövedelmet bevallottál. Nem beszélve az autózás többi költségéről. Reszkess polgár! A nagytestvér mindent lát, mindenről tud. Hangos csattanásokkal csukódnak a kiskapuk és még ideológia is van hozzá, hogy ettől milyen jó lesz nekünk. :) De majd fizet a polgár évek múlva büntit, meg kamatot milliós nagyságrendben, amikor egy adóellenőrzésnél rábizonyítják az adózatlan jövedelemből megtett kilométereket. (is)
De nem ám! Angliában évente van MOT (műszaki), s szigorúan fel van jegyezve az óraállás. Így is lehet csalni, csak vmivel nehezebb, előre rá kell készülni (nem a végén tekerni, hanem folyamatosan..)
Az lenne a jó, ha elkapnának néhány "ügyes" kereskedőt és 20milliós büntetés, 2-5 év börtön, kereskedés bezárás stb. lenne a bünti...
Na annak lenne visszatartó ereje.
Külföldön nem mernek tekergetni..
már látom is magam előtt. BÉÉEEMMVÉÉÉÉ 745d, 2000-es évjárat, külföldről behozott megkimélt állapotban. Futott km 6.000.
Annyi null kilométeres használt merci és más autót már úgysem látott a piac...
:DDD
"Na végre! "
több melójuk lessz a tekerősöknek :))
műszaki elött kötelező gyakolat :DD
Na, erre kíváncsi leszek.....))
Ha merci, ránéznék majd, hogy mit sikerült...
De! Olcsón szépet, jót! Piaci áron még sosem vettem autót.. :-)
:))
a másodikat, már egyszer ajánlottam neked.....
Azt ismerem, jó autó...
foggggalmad sincs, hogy mit akarsz..:)))
tegnap eltört az ablakemelő az egyik autón...
hétvége, nincs semmi nyitva, az ablakot meg húzgálni kéne...
hát megjavítottam:
https://picasaweb.google.com/102554946978010220822/20110703?authkey=Gv1sRgCITsyIO2t6qv0gE
Valaki be is szólt, a következő volt:
szakszerű javítás, no comment.....))