Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

MNYP, avagy visszalépjek, minek?

Re: nincs cím

#398997 banyaiz Előzmény: #398812

Maradtam én is, mondasz valamit tényleg nincs arra sem garancia később nem nyúlják le.

Költsék gyógyszerre.

#398812 Grizzly Géza Előzmény: #398803

Igen a virtuálisra. Az a baj,hogy a nyögdíj is "virtuális" lesz...

Mondjuk én maradtam a manyupban,gondoltam úgy sem érem meg a majdani 75 éves nyugdíjkorhatárt,így legalább lesz némi öröksége a trónörökösnek. Habár az is lehet,hogy még gyűlik egy kicsit és vmelyik köv. kormány rájön,hogy az ellopásával lehet Mol vagy econet vagy hibridbox részvényeket venni,vagy audikat vagy kiflit a nyugdíjvédelmisnek vagy mittom én és lenyúlja... Itt semmire sincs garancia. Ez egy ilyen ország...:)

#398803 banyaiz Előzmény: #398799

A virtuális egyéni számlára gondolsz? :)

Engem Tolcsy nem győzött meg eddigi ténykedésével arról, hogy kidolgozott tervei hosszú távú elképzelései vannak. Inkább olyan francia forradalom jellegűnek tűnik, hogy lefejezzük az ellenségeket, aztán a barátokat aztán magunkat. :) De lehet tévedek,és minden svájci precizitással megy csak én nem látok át a terv méretét és nagyszerűségét. :)

#398799 Grizzly Géza Előzmény: #398791

Pár hónapja arról volt szó,hogy a visszalépőknek 34%-ot írnak jóvá az egyéni számláján,ebből lett 20%. Nesze neked,tervezz 30-40 év távlatra :)

#398791 banyaiz Előzmény: #398769

Alkotnak. :) A lényeg a lényeg vsz, hogy azt elérni, hogy a nyugdíjkasszát ne kelljen kiegészíteni, és egy svéd modell legyen ahhoz pénz kell, pénz pedig csak abból tud keletkezni ha sokan sokat fizetnek be. Amíg kevesen fizetnek be alacsony bérek után, és egyre többen akarnak annyit kivenni legalább, hogy ne halljanak éhen elég utópisztikus elképzelésnek tűnik a svéd modell vsz.

Mnyp kapcsán pedig ha van eszük egy olyan szabályozást hoznak, hogy minden állami kasszába érkező járulék után az ellenforradalmároknak is jár szolgáltatás különben előbb utóbb valamilyen jogi fórum megsemmisíti vsz. És itt nem ilyen megoldásra gondolok, hogy a visszalépőknek sem képezi nyugdíj alapját a járulékok bizonyos köre papíron, de a valóságban ki kell egészíteni a kasszát, vagy a járulékot átnevezzük adónak, vagy hasonlók, kreatív gyerekek ezek. :)

#398769 Grizzly Géza Előzmény: #398692

Igaz,hogy a munkavállalói járulékod duplájára emelkedik,de a munkaadói lecsökken 10%-al,24-ről 14-re,tehát a bruttód megnövekszik,a szuperbruttód nem változik. Annyival lesz rosszabb,hogy a bruutó béred 10 %-al emelkedik ez lesz az adó alap is,tehát picit emelkedik az adó.

Remélem nem hagytam ki semmit. A tervezet szerint pedig az államiban lévőknek sem jár nyugdíj a munkáltatói 14% után az ígéretek ellenére,míg a "társadalmi szolidaritásból kiiratkozottaknak"-Jézusom-10% helyett 20% lesz a nyögdíjbefizetésük(ami jó hír). Azt még nem tudni,hogy ez a manyup számlára fog-e menni...

Ez van ma,de matolcsi bármikor kitalálhat egy újabb őrültséget...:(

#398752 zeeh_ Előzmény: #398686

Én még mindig azt mondom erre, amit 1-2 hete, a sokak által várt reálhozam + tagdíjkiegészítés nem fog megérkezni a zemberekhez, ha az AB elmeszeli az MNYP pénzek államosítását.

#398692 banyaiz Előzmény: #398686

Nézd olyan végkimenetelt egyszerűen nem tudok elképzelni (bárhogy erőlködnek ezek a szerencsétlenek), hogy maradó tagok állami kasszába menő járuléka után nem fog járni szolgáltatás. Értem, hogy ezt átnevezik stb, de kilóg a lóláb, majd EU jól pofán vágja őket előbb-utóbb.

Dupla járulékot kivitelezhetetlennek látom, hacsak a hivatalos bérek nem emelkednek duplájára , 3x-ra mert ilyen alacsony átlagbérekből ekkora elvonás elég abszurdnak tűnik. Svéd modell hosszú távú célnak jó, rövid távon épp ezért kivitelezhetetlen amit előbb írtam.

Amúgy szerintem annak eldöntésére ki jár jól, egyenként kellene vizsgálni a polgárokat, és főként hosszú távon mert ebben az országban most születhet bármilyen döntés ki garantálja, hogy 5-10-15-20-25-30 év múlva is ezek a játékszabályok? 1 hónapra nem látszanak a játékszabályok nem 30 évre. Szóval korai még elemezni a témát vsz.

"Több hónapnyi várakozás…

#398686 filter

"Több hónapnyi várakozás után a magánnyugdíjpénztárban maradást választók számára egyrészt jó hír volt, hogy az Alkotmánybíróság a jövő héten el kezdi tárgyalni a magánnyugdíjpénztár-ügyet, másrészt - amint rámutattunk - a napokban megszellőztetett minisztériumi anyagból akár azt is kiolvashatjuk, hogy nem volt olyan rossz döntés a magánnyugdíjpénztárakban maradni, azaz akár egy olyan eset is előfordulhat, ami a januárban a nyugdíjpénztárakat választó tagok számára kedvező végkimenetelt jelent."

http://www.portfolio.hu/gazdasag/egeszen_furcsa_dolgok_zajlanak_magyarorszagon.152169.html

Talpon maradt néhány magánnyugdíjpénztár

#398403 zeeh_

http://www.fn.hu//uzlet/20110708/talpon_maradt_nehany_magannyugdijpenztar/

"A Napi Gazdaság közlése szerint a volt pénztári tagok több mint tízmilliárd forinttól estek el amiatt, hogy a reálhozam számításánál a májusi helyett az - akkor még nem ismert - áprilisi inflációs adatot vették figyelembe."

A nagyközönség ebből pedig semmit sem fog észrevenni, csak amikor hozza a postás a zsetont és az jóval kevesebb lesz annál, mint a tavaly dec. 31-i állapot. Ügyes.

Re: svédcsavar

#396775 banyaiz Előzmény: #396771

nem is tudom lehet e ilyeneket írni még a neten új törvény miatt, még a végén hercegre rányomnak 100 milla bírságot, jobb lesz befogom.

jó hétvégét.

Re: svédcsavar

#396762 banyaiz Előzmény: #396716

Sok minden kellene hozzá, de legalább van feladat a következő 30 évre.

Filter: nem , ellenforradalmi erőkkel tartottam a kérdésben végül. :)

Re: Duplájára emelkedhet az egyéni nyugdíjjárulék

#396756 filter Előzmény: #396600

Végül is visszaléptél?

Már nem emlékszem rá.:)

svédcsavar

#396716 lagwagoner

Meg azért ehhez kéne egy svéd adózási morál is; adó(hátralék)behajtási koncepció.

Hallok itt, olyat, hogy ennyi milliárdot itt, annyi milliárdot ott kell szűkíteni, csak arról nem hallok, hogy a 2200! milliárd APEH kintlévőségből mennyit és hogyan tudnak visszahozni. Ja hogy őket adóamnesztiával jutalmazzuk. pfff.

Re: Duplájára emelkedhet az egyéni nyugdíjjárulék

#396600 banyaiz Előzmény: #396591

Ambiciózus tervek. Egy nagy gondot látok olyan kevés embernek van legális jövedelme, és az átlag annyira alacsony, hogy nehéz lesz megvalósítani.