Regisztráció Elfelejtett jelszó

Baba topik

Re: nincs cím

#396743 Dr. ursi Előzmény: #396740

az értékrend: az a tízparancsolat.

mielőtt rámugrotok, előrebocsátom, nekem se sikerül betartanom.

a kert, a kutyus, stb. nem értékrend.

szerintem.

természetesen vannak más vélemények.

amint érzékelheted nem írkálok máshová, más topikokba, hiszen kellenek tisztán szakmai topikok is :o)

ez a baba topik arra jött létre, hogy ne szemetljem össze a szakmai topikokat.

viszont arra nem számítottam, hogy ilyen ellenérzéseket fog kiváltani néhány - vagy majd mindegyik - kis bejegyzésem.

hihetetlen ...

nem is fárasztom magam tovább :o)

#396741 Dr. ursi Előzmény: #396736

magyar mondat szerk volt.

sztem érthető volt.

akkor pontosabban.

szerintem nincs több értékrend.

sztem csak egy értékrend van.

csak ma szokták mondani hogy ilyen meg olyan értékrend.

#396740 lackok Előzmény: #396733

Az értékrendben kicsit felszínesen gondolkodsz.

Nem csak te leled örömöd egy kertben, egy kutyában, sportolásban...mással is megeshet ez csak azért mert egy tőzsdefórumon nem erről firkál..::)

#396733 Dr. ursi Előzmény: #396717

ügyfelekkel nagyon kedves vagyok.

kenyérre lehet kenni :o)))

én se hiszem azt, de annyira másképp gondolkodunk a világ nagy dolgairól és annyira mások vagyunk, - veled is és az itt fórumozók nagyon nagy többségével is -más az értékrendünk ahogy ma mondják; bár sztem csak egyféle értékrend létezik.

ezért nem fogjuk mi egymást sosem érteni ...

#396732 Dr. ursi Előzmény: #396718

nemcsak két számról van szó, hogy ennyi meg ennyi.

év elején meg év végén.

ahogy írtam, elmondtam és leírtam füzetkébe ahogy szoktam az év befektetését, igaz mindössze két oldal :o) hogy miért is és az eddigiekből mi a folyttaás és következtetés ebből stb. ezek szavak néha félmondtaok és nyilak :o) tudod olyan mint egy folyamatábra.

néha egy- egy részletet kifejtettem itt bővebben pl börni kamat infl dollár

ezen fukusima nem oszt nem szoroz ahogy láthattuk

de ha felrobban az egész kócerájakkor se történt vlna semmi tőzsdeileg, mert ezt a világot más mozgatja már régesrég óta.

ez a görög dráma is kész röhej.

de ha gazdaságilag mögélátunk és ezért tettem be néha linket amikor olyat olvastam ami no nézd csak ez látja mi van mögötte akkor látjuk a nagy kommunikációt is és hogy néhány száz ember hogyan vezeti a világot

csak annyit kell tudnom hogy az ő fejükbe kell " látnom" az ő fejükkel gondolkodnom és már minendt tudok is előre

igen előre.

mert ők nem fogják hagyni hogy a dolgok más irányba menjenek mint amit ők akarnak.

ti nem hisztek az összeesküvés elméletekben én viszont tudom hogy léteznek "összeesküvések".

a magyar embereknek pedig igazán jó képességeik vannak ezen a területen úgy is hívják: intuíció.

soros tudná miről hablatyolok itt nektek :o)

de asszem az intuíció szót is félre fogjátok érteni és magyarázni.

sajnálatos.

#396719 lackok Előzmény: #396718

Hozzáteszem a legtöbbször én is arra "trédelek" amerre te de én nem merem mindezt jóslásokra alapozni...pontosan az előre nem látható események miatt. Ezeket a kockázatokat ugyanúgy kezelni kell...nem lehet elsiklani felette csak az év eleji meggyőződés miatt.

#396718 lackok Előzmény: #396708

Ne haragudj, de ez akkora blődség nekem. A januárban füzetbe felírt dolgodnak fogalma sem volt például arról hogy Fukushimában ekkora földrengés lesz, azt végképp nem tudom hogy kezelte volna a füzetecske ha mindez a helyzet nem áll meg ott ahol.

Nyilasi meg pont az ellenkezője......beshortolta az összes létező légitársaságot egy vulkánkitörésre mire az meg szépen kihunyt...ezt viszont már nem kezelte le a portfóliójában...továbbra is tartja mintha még ezerrel füstölne az Ejjafjallajökull is...:)

#396717 Kissherceg Előzmény: #396708

codex? :)

nézd Zsiday se volt ennyire lekezelő amikor még fórumozott, sőt az erste régiós privátbankár elnöke se hitte, hogy Ő szarta a spanyol viaszt. Én értem, hogy valakinek sikerült, de engedje meg a hülyéknek, hogy legalább kiszagolják létezését, ne csak egy zárt dobozban dugdossa a fal mögött, hogy ott van... :)

látom megint túl sokat b…

#396708 Dr. ursi

látom megint túl sokat beleképzeltetek a dologba meg abba hogy milyen is vagyok vagy mit gondolok vagy épp hol tartok.

mindenesetre van valaki akinek ez év január 20-án elmondtam hogy szerintem mi ennek az évnek a befektetése, hol kell beszállni meddig megy és miért is.

minden évre meg szoktam ezt mondani valakinek és füzetkébe is felírom, ill. leírom.

igazán nem tehetek róla hogy eddig be is jöttek ezek a füzetkés dolgok :o)

egyáltalán nem akarom magam igazolni, szívesen megkötöm bárkinek a tippet annál a brokicégnél, ahol dolgozom.

akár naponta is ki-beszállhatunk - ez jó mert termeli a jutit :o)

a magam részéről jobban kedvelem azt hogy megveszem, bővítem, célárnál adok, felére stop de már csak bőven nyerőben.

persze ehhez kell a bizonyosság :o)

Re: CHFHUF

#396541 Rozsdáskilincs Előzmény: #396536

a speki nem ember, az egy külön faj:D Ismérvei: dagad a zsebe a pénztől, állandóan tudni véli a jövőt, öntelt vagy depis a sikerektől függ, reggeltől estig mereszti a hátsóját a monitor előtt miközben álmodozik:D

#396535 Rozsdáskilincs Előzmény: #396533

Ez természetes:D A hosszútáv majd megmutatja a valóságot. Aki 2 éve kereskedik az nem látott semmit csak az emelkedést. Annak is csak az egyik fajtáját. Nagyobb arányban számolunk be a sikereinkről mint a kudarcokról:D Nem véletlen hogy kevesen válalják a pozijukat:) A speki úgy vágyik az elismerésre mint bodri egy finom velőscsontra:D

#396530 Rozsdáskilincs Előzmény: #396519

Szvsz a fórumon mindenki más fázisban van.

1 infó gyüjtés, ismerkedés a kereskedéssel

2 csalódottság senki nem tudott érdemlegesen segiteni:)

3 mindenképp meg kell osztani valakivel hogy jó vagyok( hisz nagyon kemény 90% veszit)

4 egy picit megosztok az általam birtokolt tudásból hogy bizonyitsak

5 Nyerő vagyok, semmi értelme irogatni idiótáknak, megosztani pedig nem akarom, miért tenném? Nem vagyunk rokonok. (eltünik a fórumról)

Persze ez csak az én kútfejemben van:)

#396519 Kissherceg Előzmény: #396514

"Ursi remekül ért ahoz hogy fentartsa az érdeklődést személye iránt:) Okát abban látom hogy nehéz a hétköznapi barátokkal megosztani a kereskedésben elért sikereket. Mivel nem kereskednek. Igy a fórum egy kapuvá válik a külvilágra ezügyben."

Ez hülyeség, amikor elvertem sok 100.000eket ismerettségi körömre jól érezték magukat kereskedési sikereimnek köszönhetően. :)

Azért mert azt mondja sikeres, akkor sikeres? Sikeres rendszer mindenki számára ismert. Veszteség kevesebb, mint a nyeresés-kötési költség. :)

Egy sikeres trader tudja mi az alázat és nem híreszteli, hogy ****a gyerek, mert nem kell igazolás másoktól. :)

Nem beszélve arról, hogy a teljes élet nem így kezdődik :)

#396514 Rozsdáskilincs Előzmény: #396482

Csak az önbizalom olyan tulajdonság, amit nagyon kevés választ el az önelégültségtől, beképzeltségtől, önpettingtől, pofátlanságtól és más egyéb jelzőktől."""

Szerintem szigorú vagy. Ha van egy bevált nyerőmódszered, akkor aki a kötés túloldalán van akkor egyértelmű számodra hogy pöcs. Hisz mindenképpen csak veled ellentétes következtetésre jutóval tudsz kötni. Ebből ered a mindenki hülye nézet ami természetes hisz kézzelfogható bizonyitéka a te nyerőd:) szvsz a kereskedési pszihó része. Engem baromira nem zavar ha egy számomra idegen fórumozó pöcsnek néz. Joga megvan hozzá:) Sőt még akit ismerek az is megteheti:) Lehet hogy igazai is van néha:)

Ursi remekül ért ahoz hogy fentartsa az érdeklődést személye iránt:) Okát abban látom hogy nehéz a hétköznapi barátokkal megosztani a kereskedésben elért sikereket. Mivel nem kereskednek. Igy a fórum egy kapuvá válik a külvilágra ezügyben.

Hogy titkolódzik azt is megértem, vigyázni kell az aranytojást tojó tyúkra. Minden sikeres rendszer addig sikeres mig nem ismerik széleskörben. Itt kérem pénzre megy minden. Mivel új pénz nincs igy marad az egymás pénze.Azt meg nehéz úgy elvenni hogy előtte tisztázzuk ezt hogyan fogjuk tenni.

#396511 holnor Előzmény: #396483

így van.

emlékeim szerint Ursinak régebben finomabb volt a stílusa (még a d-s nick alatt), mostanra kicsit keményebb lett. de ezért még nm kell szidni. főleg, h a gondolatai érdekesek :)