zeeh írta az egyiket, ha rákattintasz az előzményre, ott találod((((((((
zeeh írta az egyiket, ha rákattintasz az előzményre, ott találod((((((((
Keveri a 2 topikot hölgyem. Ha nem megy a párhuzamos gondolkodás, ne erőltesse, maradjon a másiknál.
Lehet, hogy erre gondolt:
(#17041) Re: kiöntés
Értékelés: 0
előzmény (#17040: egyveleg) | válasz erre | Ma, 11:31
10000
ami alá sohasem megy antiguru szerint pl
exmnbs1
Valaki ma feláldozott egy kis aprót, hogy megnézze 10k-n mi történik. Nem történt semmi. Gondolom apránként visszavette. Vagy nem.
"Te meg kevered a szezont a fazonnal, de még jó, hogy nem esik be 10000 alá, ugye guru?"
"antiguru megmondta hogy nem "
Nem a kisszerű káröröm vezérel, csak legyen tanulság azoknak akiket érint, hogy tartsák féken mérhetetlen rosszindulatukat, legalább zárásig.
Köszönöm szépen válaszodat!
Talán néhány megjegyzést, hogy tisztába tegyük a dolgokat.
Mindenkitől kérdeztem , amibe Te is beletartozol.
Nem volt elég feltünő a kérdés és nem is ismertek ezértnyilván senki nem válaszolt aki tudna.
Ezért taktikát váltottam és látod, válaszoltál!
tőlem kérdezte, írtam is neki, h így olcsóbb a finanszírozás. te most kicsit részletesebben kifejtetted.
Ne beszélj zagyvaságot, inkább olvasd el a Portfolio című topikban amit írtam Hathornak, neked is szükséged van rá.
Sajnálom, ha Téged ez a rész ragadott meg benne. Fenntartom...
Kerek tisztességes válasz. Kár, hogy a "károgás" nem maradhatott ki belőle. Köszönöm.
Nem emlékszem, hogy kérdeztél volna, mert szoktam válaszolni....
Egy kicsit hülyén érzem magam, mert olyas valamit magyarázgatok, amit úgy gondolom, az itt jelenlevők nagy részének illik ismernie illetve az elsöprő többség ismeri is. Tőlük elnézést kérek...
1. Szóval határidő. Fogadjuk már el, hogy ez nem egy önálló életet élő instrumentum, mint pl. a bux hati, amit aktuálisan adhat-vehet bárki az alaptermék mozgását akár teljesen figyelmen kívül hagyva. Ez ebben az esetben egy "parkolópálya", ahol a megvásárolt prompt részvényeket egy finanszírozó segítségével "tárolják". A részvény tulajdonosa finanszírozási díjat fizet a finanszírozónak(magasabbat, mint a piaci kamat, ezért éri meg a finanszírozónak), aki a prompt részvényekért cserébe határidős kontraktusokat ad az eredeti tulajnak. Amennyiben az eredeti tulaj eladás mellett dönt,ezt megteszi a prompt piacon, s a nap során a finanszírozónak visszaadja a határidős kontraktust, aki cserébe visszaadja a prompt részvényt.
Az eredeti tulajnak ez akkori éri meg,ha:
a, tőkeáttétel révén időarányosan magasabb hozamot remél,mint a finanszírozási költség
b, a részvényben parkoltatott tőkét jobb hozammal tudja máshol befektetni.
Mivel az E-Starnál ez utóbbi történik--ez igazából egy kötvénykibocsátással egyenlő végeredményű, de annál gyorsabb forráshoz jutás-- nem értem a károgást. Azért nem 100k részvényt tart a cég, hanem 100k határidős kontraktust, mert a felszabaduló 300-400 milliót jobb megtérüléssel tudja máshol befektetni, mint a fizetett költség.
A 100k saját részvény pedig az előre bejelentett munkavállalói ösztönzési program része. Hozzáteszem, mivel 5%-nyi az előre bejelentett, és minden bizonnyal megvásárlandó részvényarány, ez jelen esetben kb 130e részvényt jelent. Mivel itt már a management is alulértékeltnek tartja a papírokat, nem lennék meglepve, ha a hiányzó pár tízezer darabot lassan elkezdenék venni....
2. OTP kölcsönadás....
Már egy tucatszor lejött, hogy nem eladták, hanem kölcsönadták a papírokat. Kis logikával kitalálható kinek:Equilornak. És miért?
Mert pont ennyi hiányzott, hogy a Soós Cs által kölcsönadott mennyiséggel kiegészülve kiadja a most kibocsájtott 240e darabot. És mégegyszer: azért adta mind Soós Cs, mind az OTP kölcsön a papírokat, mert a most kibocsájtott részvények csak hetekkel később "készülnek el", s így biztosítható volt, hogy a jegyzők már most megkapják a papírokat, amik az "elkészülés" után újra visszakerülnek Soós Cs-hoz.
Cserébe a befektetők azonnal utalták a pénzt a részvényekért és nem 3 hét múlva.
Van még kérdés, hogy sikeres lesz-e az Eetek akvizíció?......
Igazából tőlem a cég a hodlon is árulhatna házakat, chartokat nézem. Az meg eddig elég muri. 10k alá visszanézett, innen möhet majd fel :) semmi nem lesz.
Meglátjuk.De mostmár egyre összetettebb a dolog az biztos.Pannergy meg csak egy mítosz.Furkálják a lukakat állandóan,etetik a népet,hogy milyen jó lesz majd,de nem történik sosem semmi
geotermikus energiában nincs lé, mint a pannenergy? :)
dehogy tud kiszállni... Határidő rizikó, egyik blue se hatin viszi papírjait, hanem részvényként... kissé illikvid a történet még mindig... :)
Eddig mindig nyerőben sikerült újrakötniük.Ezért mondtam a kölcsönösséget.A cég fundásan jó,hozza az eredményeket folyamatosan,a befektetői meg előre áraznak igy a cég nyer a hatijával,a befektetők meg ki tudnak szállni mert lesz aki megveszi.Még egy ilyen kör mindenképpen benne van a közeljövőben aztán majd látjuk.Mindenesetre minden projektje nyereséges a cégnek,van ami kitermelje a kamatokat.Nem hasonlitanám egy Econethez vagy Pannergyhez
Még former sem válaszolt nekem , pedig már többször kérdeztem , mi szükség van a határidős pozikra.
Régebben valaki linkelt itt egy egyetemi vizsgamunkát, abban azt írták, hogy a 2013-15 időszakra a jelenleg ismert projektekre is további asszem 10 mrd-os finanszíozási igény merül fel. Ez a pénz még hiányzik a mostani kötvénykibocsátások után is nem?
Az üzleti modelljük miatt mondjuk hatalmas CAPEX-ek kellenek most, amik a jövőben fordulnak termőre - hiszen a megrendelők helyett (ön)finanszírozzák a fejlesztéseket, nem? Azért ez nem ugyanakkora beruházási igény mint a szellemi szolgáltatás (synergon) vagy a média/rendezvényszervezés (econyet)...
Bár annak a mechanizmusát, hogy hatizásból hogy lesz pénze egy cégnek, nem egészen értem. El tudjátok ezt röviden magyarázni?