Szia!
Ha jól értettem, akkor pénzt is tudsz transzferálni, így az ingyenes. Ha a két brókercég a Kellernél vezeti a számláját. Így nem kell utalni.
Szia!
Ha jól értettem, akkor pénzt is tudsz transzferálni, így az ingyenes. Ha a két brókercég a Kellernél vezeti a számláját. Így nem kell utalni.
Még mindig nincs válaszom. Hogy járok jobban zárok 4 insturmentumot és az ellenértéket + a pénzt átutalom, vagy áttranszferáltatom és a pénzt átutalom.
MOndjuk ha zárom annak jutaléka van + a pénz utalásnak is. És akkor a pozik visszanyitásának is van jutaléka.
Ez így csak azt jelenti, hogy az adószám tartalmazza a születési dátumodat.
Egyébként pedig:
"1. Az adóazonosító jel tízjegyű szám.
2. Az adóazonosító számot az alábbiak szerint kell képezni:
a) az 1. számjegy konstans 8-as szám, mely az adóalany magánszemély voltára utal,
b) a 2-6. számjegyek a személy születési időpontja és az 1867. január 1. között eltelt napok száma,
c) a 7-9. számjegyek az azonos napon születettek megkülönböztetésére szolgáló véletlenszerűen képzett sorszám,
d) a 10. számjegy az 1-9. számjegyek felhasználásával matematikai módszerekkel képzett ellenőrző szám."
Ne haragudj Sanyi de ez akkora butaság volt! Sztem meg pont a menő tréderek több számlán tolják, kihasználva a piac adta lehetőségeket.
Nem a ruha teszi az embert! Ahogy a kereskedési számla sem határozza meg a trader profizmusát.:)
Kicsit olyan mintha a befőtt rakná el a nagymamát!
Bár több helyen titkos algoritmust, meg bűncselekményt emlegettek a "szivárogtatás" kapcsán, de a kérdéses algoritmus a 1996. évi XX. törvény, 1. számú mellékletében található és mint ilyen, abszolút publikus:
http://www.complex.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=99600020.TV
Okos húzás volt a cégtől. Elsőre ami mindenkinek beurik a Teckó nagy erős olcsó, mindenhol elérhető közelségben van.
Főleg hogy van aki Budapesttől 200km re él és kereskedik :D
az én ügyfélszámom 16xx és én is tescoban nyitottam, azóta voltam a központjukban is, velem rendesek voltak én tavaly decemberben nyitottam náluk számlát. jó,nekem nincs akkora tőkém, könnyen mozdítom. két évet azért kitapasztalok velük.
Igen a teszkó ügyfél barát jó ötlet, ahhoz képest milyen macera a Roosvelt térre eljutni parkolni stb.
de sokan mégis a Mercit választják"
Szvsz nem jó a példa:) A mercit azért veszik mert a társadalomnak szól, én ezt megtehetem. Azt hogy hol van számlád azt nemtudja senki. Max a félelem az ami a drágább cégnél tartja.
Ha egy rendszer ugyanazt tudja és mellette a kötésdíjak 3/4-e a zsebedben marad akkor nálam egyértelmű a váltás,most nem MB és Trabi esete forog fenn,mert annyival nem fapadosabb a Randi,sőt első nekifutásra majdnem azt tudja mint Eq sok sok éves fejlesztése,akkor hogy is van ez? :D Tudom hogy régi Eq sok csináltak de ugye Ross Brawn is vándorol F1 -ben :D
Teszkóhoz meg annyi köze van hogy szerződtek velük,nem kell annyi irodát fenntartani,és az ügyfél sem csak 4 helyre mehet az országba számlát nyitni,mindkét félnek előnyös...no mind1,nincs ebből semmi gond Te így,én úgy látom :D
Azért ez törvényileg szabályozva van,akárki nem nyithat csak úgy brokicéget,úgy gondolom annyira van komoly cég mint Eq.
persze, minden lehetőséget meg kell vizsgálni. sl viszont összegtől ftelnül kell, kben tleg jön a harmadolás.
igen, erre gondoltam, csak egy felszámolás alatt álló cégnél nem tudom hogyan megy ez. :)
másik.. nem szabad eljutni, de szerintem most lenne egy 5500as leütés OTPben sokan ülnének benne, mint 10Ks OTPsek 2Knál, vagy 1.2nél, az majdnem tizedelés. Az élet útjai kifürkészhetetlenek. Pesrze nem kell a legrosszabbra gondolni, de a legjobbra sem ,-)
így én minden esélyt számításba veszek.
Nálam 8számjegyekkel gondolkodni kell.
Másnál1-5kontis szám nem nagy gáz.
először harmadolásig nm szabad eljutni :) de ha már így történt, és vmi miatt még mindig tartani akarja az ember a pozit, akkor ott a transzferálás. ennek van egy fix díja (eq-nál 1000 ill. most már 5000 huf per papír (nm darab, hanm fajta).
szokták volt mondani Mecedes-trabant esete, de itt legyen Mercedes-Új skoda esete (nekem is új skodám van).
Jó a skoda, ugyanazt tudja, célja egy elvisz ahova kell, csak olcsóbb, de sokan mégis a Mercit választják, így ki tudja mi lesz hogyan.
A menőbb trader nem megy Tescos Randomhoz (szerintem), csak a kis speki.
csak arra gondoltam, hogy akkor abban a platformban zárod a pozit, amit nem tennél egyébként, mert nem akarsz harmadolást lezárni. Persze erre lehet van az átvezetés másik brókercéghez, de ezt a formáját nem ismerem, mert nem vezettem még át sem számlát, sem értékpapírt. Laikus kérdés csak.
"Mi van, ha bebuksz egy pozit, lefelezed a tőkéd, harmadolod egy krachal, és menned kell a cégtől bármilyen okból, akkor kényszerzársz.. vagy nem tudom, több elgondolkodtató tényező is klehet"
nm értem, hová akarsz kilyukadni. mi köze a harmadoláshoz a brókercégnek?
Így van ezek apróságok,nem tartana sokból megcsinálni de nagyban segítené az áttekinthetőséget és gyors tájékozódást.
pont ezt mondtam, hogy így gondolkodik egy skalpos speki.
Vannak tényezők, ha befagyasztják a számlát, persze ott van mellette a 6milkás Beva vagy mi :) bocs ha nagyon elírtam a rövidítésüket.
Mi van, ha bebuksz egy pozit, lefelezed a tőkéd, harmadolod egy krachal, és menned kell a cégtől bármilyen okból, akkor kényszerzársz.. vagy nem tudom, több elgondolkodtató tényező is klehet