szinte biztosnak tekinthető - néhány apróbb részlet hiányzik még -, hogy Gulácsi Péter a következő szezonban a Hull City kapusa lesz majd, és hogy az állandó játéklehetőség biztosításának reményében a Liverpool kölcsönadja jelenleg második számú kapusát a második vonalban szereplő Tigriseknek.
A transzfer miértjéről az egyik hulli portál bővebb cikkben számol be, és egy szakíró véleményét is kikérte az ügyben, aki mind a Pool, mind a City belső ügyeiben járatos, így mindkét fél részéről a górcső alá vehette a kölcsönadás részleteit. James Pearce, a Liverpool Echo zsurnalisztája így értekezett Gulácsiról, akire szerinte mint Pepe Reina majdani legerősebb kihívójára tekintenek a Vörösöknél:
– Többször is láttam őt védeni az elmúlt szezonban is, amikor a Tranmere-nél szerepelt, és elmondhatom, hogy egy rendkívül tehetséges fiatal kapusról van szó. Tudom, hogy Kenny Dalglish nagyra tartja őt, nem véletlen, hogy amikor kinevezték a Poolhoz, szinte azonnal megtette őt második számú kapusnak, ami azt jelentette, hogy a kispad az övé volt, de Liverpoolban szeretnék, ha állandóan játszana, épp ezért kerül most is kölcsönbe. A Hull City egy remek hálóőrt nyer a személyében, a Tranmere-nél is rendkívül elégedett volt vele mindenki, hisz remek védései mellett, termetéből fakadóan, ura a kapu előterének. Szerintem nem sok jobb megoldást találhatott volna a City a kapusproblémáira – mondta a szakértő.
A Hull Daily Mail cikke szerint már a Tranmere-nél eltöltött időszak előtt kiszúrta magának Gulácsi Pétert Nigel Pearson, a Hull menedzsere, és Steve Walsh, a City vezető játékos-megfigyelője, aki már nem sokkal azután, hogy a magyar kapus Angliába került, igen jó véleménnyel volt a Liverpool tartalékcsapatának akkori hálóőréről, aki már a Hereford kapusaként egy Leicester elleni 3-1-re elveszített (!) mérkőzésen is lenyűgözte a Hull jelenlegi szakmai vezetőjét.
Gulácsi ráadásul nem csak a szakmai stábtól, de a City védelmének egyik újdonsült vezérétől is megkaphatja a szükséges bizalmat, hisz a Hull nemrég igazolta le a tengelybe Jack Hobbsot, akivel igen jól ismerik egymást, hisz Liverpoolban csapattársként, később pedig ellenfélként is többször találkoztak a pályán.
Ami a Hull City jelenlegi kapusait illeti: Mark Oxley személyében hivatalosan egy hálóőre van a Tigriseknek, azaz Gulácsinak feltehetően komoly szerepe lesz az északkelet-angliai városban.