Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

RFV

Re: Jönnek az új E-Star kötvények

#395154 Lxrose Előzmény: #395147

Keves kiveteltol eltekintve a tortenelem folyaman vegig luzerek voltunk, sajnos nem a pozitiv pelda lett ragados. De mivel egyebkent meg eleg sok a tehetseges emberunk (aki marad az orszagban persze), megmaradtunk magnak Europa kozepen. Erdekes ellentmondas ez, kivancsi lennek, mikorra oldodik fel.

A masik jelenleg fontosabb kerdes persze az, hogy az altalad helyesen irt dolgok mikor kerulnek a helyukre a reszveny araban is.

#395153 taresz Előzmény: #395147

Nem akartam a tegnapi válaszra hosszabban reagálni, de:

Nem tőkeáttétel és nem 3 napos meggazdagodás a cél.

Pénzfosógép az jó lenne, de még nem bírtam szerezni. Ha tudsz egyet szólj hol vetted.

Gyengék elhullanak? Az biztos, de kitartok, mert rohadtul ráérek. (Az összes pénzem ebben van.)

Egy szóval sem írtam, hogy nem hiszek a dologban, de vannak fenntartásaim.

Aki nem tud beszállni a hurrá optimizmusba annak le kell szaggatni a fejét???

Nem hiszem.

ÁFÁ-s finanszírozós kérdésemre jött egy teljesen korrekt válasz, amibe én primitív nem gondoltam bele. Ezt ezúton is köszönöm a válaszolónak.

Re: nyár

#395148 akpo7 Előzmény: #395000

Pedig teljesen egeszseges, hidd el! OTP meg 4*-ezett rajta, miert ne realizalhatna???

#395147 Formerplayer Előzmény: #395108

Kicsit tendenciózus, ám annál rosszindulatúbbak a kérdésfeltevéseid.

1."Lakosság egyre kevesebbet jegyzett": igazad van, a magyar lakosságra igazán jellemző, hogy egyre nagyobb források felett rendelkezik, s ennek egyre nagyobb részét fordítja megtakarításokra...nem lehet, hogy aki érti,tudja,ismeri,informált a vállalati kötvények fogalmáról, az már az első körben jegyzett, s így természetes a következő kibocsátások csökkenő volumene?

2."Miért kellett csökkenteni a lejárati időt"? Hát pontosan azért, hogy ne kelljen még hosszú évekig az amúgy elég nagy terhet jelentő 10-12% kamatot fizetni, s elképzelhető, hogy így lehet összhangba hozni a megvásárolt projektek készpénzteremtő képességével...hogy ne legyen lejárati mismatch....

Egyébként ez a lépés is növeli a részvényesi értéket,"több marad a cégben".. Ezt sanda kérdésfeltevéssel negatívként beállítani a részvénnyel szembeni rosszindulatra vall....

Egyébként nem is értem, hogy miért, de megy a folyamatos fanyalgás. A cég az elmúlt 2-3 hónapban, nyomott piaci hangulat közepette közel 5 milliárd Ft-ot vont be a cégbe, egyedüli tőzsdei részvevőként arra használta a piacot, ami a tulajdonképpeni célja. Eközben éppen megduplázódott a cégméret, s egyre több külföldi szereplő jelenik meg a tulajdonosi oldalon. Megjelent a vállalat Kelet-Európa egyik legnagyobb országában, ahol ezzel az általa elérhető potenciális piac is a többszörösére emelkedett.

Az egyetlen valamirevaló növekedési sztori a parketten, ami igen-igen fontos kritérium egy komoly pénzt kezelő külföldi profi befektetőnél. Eközben a magyarok inkább kiszállnak, a hozzá nem értő fontoskodók pedig tekergetik a fejüket:"ajjaj, nem tetszik nekem ez a kötvénykibocsájtás. Ebből még baj lesz"

Miért érzem úgy néha, hogy--nemzeti elkötelezettségem ellenére -- ez az ország a lúzerek gyülekezőhelye?

#395145 matgab Előzmény: #395108

Számomra is az tűnik inkább normális tőkebevonásnak egy nyilvánosan jegyzett társaság részéről, hogy ha van lehetősége akkor a piacon szerezzen magának tőkét. Ennek legegyszerűbb és a legtisztább formája a nyilvánosan jegyezhető kötvény.

Így van ez a világ összes normálisan működő piacán.

Idegenkedni egy Nyrt esetében a kötvénykibocsátástól az olyan, mintha mondjuk egy bank idegenkedne a hitelnyújtástól.

Ja, hogy mutyilandban nem ez az általános? Hát attól még hogy szembe jön velünk mindenki az autópályán attól még nem mindenki más a hülye...

Ha már egy cég tesz azért, hogy transzparens legyen, és tőkeszükségletei miatt tőzsdére lép (mert tegyük fel, hogy nem egy Őrmester, vagy Econet típusú bennfentes átvágós, adóoptimalizációs kisbüfikirablós részvényről beszélünk) és vállalja annak hátrányait (mert ugye az eredeti tulajdonos így ad a tortából a többiek részére is, valamint vállalnia kell a tőzsdei többletköltségeket is) akkor számomra teljesen logikus a kötvény fínanszírozás.

#395114 Kezdolap Előzmény: #395108

ÁFA finanszírozásnál beleférhet...

Működő tőke esetében is

#395108 exmnbs1

nekem pedig az a szimpatikus, ha a hosszabb kötvények kamataira van saját forrásuk

a lakosság egyre kevesebbet jegyzett a kötvényeikből

miért kellett csökkenteni a lejárati időt?

#395066 Roadrunner Előzmény: #395051

Mert annak fél év az átfutása, a kötvénynek meg 2 hét. És kb ugyanannyiba kerül.

Re: Reál

#395048 Nessuno Előzmény: #395040

Én az azt megelőző kötést írtam, az 26-os volt utána 45-ös jött. De tényleg ez tök lényegtelen, csak írtam, hogy olyan mintha...

#395025 Bendeguz Előzmény: #395009

Nem lesz gond a görögökkel, de csak azért nem, mert mindenki ezt várja. A Közép-európai távhő és geothermia pedig nem függ tőlük, így ismét kár emiatt parázni. Vakmajom érdekes chartokat szokott feldobni, olykor-olykor bejelöli a főbb piacmozgató híreket. Vicc ahogy néha a világ reagál :)

#395009 VadSpeki Előzmény: #394988

Üdv. Formerplayer!

Remélem sikerült kipihenned magad! Frissült erővel újra a pályán? :-)

Én nyugodt is vagyok, csak ahogy írtam korábban a görög para miatt vagyíok kicsit parás, de ha jobban belegondol az ember, ha netán negatív szcenárió esetén (görög témában) csökkenő részvényárfolyamok alakulnak ki, akkor az E-Starnál stabil szint lehet nagy valószínűséggel a 10 000 Ft-os árfolyam, így ott én tuti beállok vételre, ha lesz benne csökkenés.

Egyedül a Közkézhányadon belüli tulajdonosi struktúra, átrendeződés nem tiszta itt néhány részvényesnek, köztük nekem sem.

Szerintem nagyon pozitívan fogadnának a részvényesek egy részletes tulajdonosi struktúrát!

Mondjuk nekem nem sürgős, ráérmég 1-1,5 hónapot is, ha addig zajlanok az átrendeződések.

Üdv.! Sép estét!

#395006 Formerplayer Előzmény: #394994

Köszi, sikerült feltöltődni, bár gyerekkel kicsit más a dimenziója mint 10 éve haverokkal..:) Más. Nem biztos, hogy rosszabb...De azért neckermannal ne utazzatok....Igazi aljas társaság, pedig eddig nem csalódtam bennük....Multi helyi mentalitása magyar mutyis vezetőkkel. A legrosszabb kombó....

#395003 Formerplayer Előzmény: #395000

Bakker!

Kötvénykibocsájtás nem egészséges?Mondd már el,miért?

Olyan forrásbevonás, amely nyilvános és a tőzsdén naponta lemérhető a kötvény napi árfolyama által? Úgy, hogy egy olyan akvizíció közepén vannak, ami duplázza a céget?És sikeres, mert egy fél év alatt a 70%-át lejegyezték nagybüfik az éves programnak?

Komolyan mondom, néha csodálkozom, miért nem látják egyesek a fától az erdőt..Ja, hogy nem kellene maximális tőkeáttétellel 2 hét alatt a csodát várni?Lehet, hogy a Te készülékedben van a hiba...Hogy nem nyerőautomatára fizettél be, ami csak szarja a pénzt, amiko csak akarod és amikor csak megrántod a kart?

Az egy másik sztori...a gyengék elhullanak, még ha nagy ambiciókkal is érkeztek.

Bocs, én megtanultam, hogy nincs ingyen ebéd..Saját káromból. Neked megadatott, hogy másoktól tanulj...Az nem a többiek hibája, ha ez Neked nem sikerül....

Re: E-Star

#395002 VadSpeki Előzmény: #394928

Igazad van, fő a türelem és a lazítás így a nyár közepe felé. A Cég iránt töretlen a bizalmam, tetszik a pénteki kötvényprogram-bejelentés is. :-)

Plusz, ha jobban átolvassa az ember a pénteki közleményt, abban az is szeperel, hogy a közeljövőben bevezetik az új tőkeemelésből származó részvényeket a BÉT-re és a lengyel tőzsdére is (más-más időpontban, ha jól emlékszem, így szerepel a közleményben, javítsatok ki nyugodtan, ha tévednék)

Szóval szerintem a részvények bevezetése után pörögnek föl az események. :-)

Egyedül a görög helyzet aggaszt kicsit, és a szerdai napot meg is várom a további vételekkel... hátha leönti 1-2 parás kisbüfi a görög téma miatt és még lehet olcsóbban is venni. :-)

Üdv.! szép estét!

#395000 taresz Előzmény: #394988

Igen! Aggódom!

Ezt magamra vettem mert rajtam kívül itt nem sokan aggódnak, vagy nem ragadnak billentyűzetet.

Az elmúlt 1-2 hónap történései nem igazán nyugtattak meg.

Amit lentebb is írtam. OTP eladása és az egymást érő kötvénykibocsátások.

Ez nekem nem fest egy egészséges képet.