Regisztráció Elfelejtett jelszó

RFV

Re: Jönnek az új E-Star kötvények

#394512 Wedge Előzmény: #394507

Honnan veszed, hogy Soós Csaba eladott volna akár 1 db részvényt is? Nem adott el. Ha visszakapja a kölcsönadott részvényeket, a részesedése visszaáll 37,2%-ra. Ez a részesedés csökkenés pedig csak a tőkeemelésnek köszönhető, nem annak hogy eladott volna...

#394511 Nessuno Előzmény: #394507

Soós lehet eladta egy részét, de tervezve is volt, hogy 600.000 új részvényt eladnak. Az, hogy ilyen hamar el tudták passzolni külföldi intézményieknek, az szerintem siker. Ja és Soós Csaba még növelheti a részvényeinek a számát, ha megveszi Makra József 8%-át.

Az OTP leépítése szerintem logikus. 2 év alatt 3x a hozam. Lehet, hogy nem pozitív, hogy egy ekkora részvényes leépíti a mennyiségét, de logikus. Lehet nem egy lengyel akvizíciót vártak, hanem inkább csak egy lengyel projektet, amit lehet finanszírozni. Az akvi nagy falat, nehéz kifizetni érte a vételárat, még ha meg is éri a cégnek a rizikót.

Kötvénykibocsátás: ha jól emlékszek, akkor tavaly nyáron indították el és olyan kitétel volt, hogy 1 év alatt max. 10 milliárdot vonhat így be a cég. Lassan lejár ám ez az idő! Szóval engem ez nem zavar, hogy most megint új kötvények vannak, főleg ha jól olvasom csak 1 éves futamidőre kisebb kamattal, mint az előzőek.

A következő negyedéves jelentésben sok mindent kell majd olvasgatni, de érdekelne az új összetételű nagybefektetői kör, plusz mennyi készpénze van a cégnek.

#394507 taresz Előzmény: #394498

Nos én egyre sötétebben látom az jövőt.

Soós eladta egy részét a cégnek.

OTP leépítette kb. 30 %-át az állományának.

Kötvénykibocsátás 1 hónap alatt kettő.

Nekem ez pénztelenségre utal.

#394498 zeeh_ Előzmény: #394492

Túl nagy falat volt ez a lengyel akvi, ettől persze még lehet finom. :)

Jönnek az új E-Star kötvények

#394492 VadSpeki

A ma délutáni, már belinkelt jó hírekhez kapcsolódva:

http://www.napi.hu/tozsdek-piacok/jonnek_az_uj_e-star_kotvenyek.487591.html

Jönnek az új E-Star kötvények

2011. június 24., péntek 17:58 Józsa Bernát

Újabb kötvénysorozatot indít az E-Star, ezúttal csak az intézményi befektetőket megcélozva.

A BÉT honlapján megjelent tájékoztató szerint az E-Star2012A jelű, 2012 október 24-i lejáratú, százezer forint névértékű papírokat június 27-29 között jegyezhetik a befektetők.

A július elsején forgalomba hozni tervezett, tőzsdére is bevezetésre kerülő kötvények az eddigieknél alacsonyabb, 8,925 százalékos kamatot (8,9946 százalékos EHM) fizetnek. A kibocsátott minimumérték 100 millió forint.

Kassai Ákos, a társaság vezérigazgatója a Napi Gazdaság kérdésére elmondta, a bevont összeg a müködő tőke finanszírozását, illetve a romániai projektek kapcsán felmerülő ÁFA-tételek kiegyenlítését szolgálja majd.

Re: ......

#394458 Sumerologo Előzmény: #394417

Én próbálom kihasználni ezt az időszakot.....Naponta veszegetek 5 - 10 darabokat.....Vagy éppen rám "öntenek" 5 - 10 darabokat...;)

Türelmes és gyűjtögető fajta vagyok.

Re: ......

#394437 Nessuno Előzmény: #394421

Nem ártana egy új részvényesi adat, hogy kinél mekkora részvény csomag van. Ebben az írásban is már nem a valós adat van (pl. OTP Alapkezelő). Ha az új részvényeket kibocsátották már és a kölcsönszerződés lezárul Soós Csabánál, akkor örülnék egy letisztult tájékoztatónak, hogy kinél mennyi van és kik a nagybefektetők.

......

#394417 Bodzaszedő

Egy szép felhúzást szeretnék már látni.Hiányoznak a több százas meg ezres kötések.Alig van kisbefektető már akinek megérné itt eldobni.Ez látszik is a könyvön

......

#394416 Bodzaszedő

Egy szép felhúzást szeretnék már látni.Hiányoznak a több százas meg ezres kötések.Alig van kisbefektető már akinek megérné itt eldobni.Ez látszik is a könyvön

......

#394413 Bodzaszedő

Re: nincs cím

#394274 holnor Előzmény: #394272

illikvid időszakban vagyunk, sokszor volt már ilyen a papír életében. általában csak a hírek környékén nő meg a kereskedési kedv, olyankor mélyebb a könyv, kisebb a spread.

Re: nincs cím

#394272 Hathor Előzmény: #394249

Yo reggelt!

77darabos legnagyobb kötéssel +3.94%ot lehet itt elérni??!!

huha..

Jó reggelt kívánok. Nagy…

Jó reggelt kívánok. Nagyon komoly befektetők nagy pénzel vannak benne ( és nem 3000 -ért vették) Amennyiben aggodalomra látnának okot, sec-pec fillérekből felhúznák. Nem teszik, mert nem aggódnak .

Re: közlemény

#394227 hAliG Előzmény: #394220

Értem :)

Amit leírtál az a tőzsde működése :)

Amikor csökkenő trend van, akkor valakik beadják a kulcsot (mondhatjuk így) és ezért esik. Amikor emelkedő trend van, akkor meg valakik veszik és azért emelkedik :)

Persze mindkét esethez az szükséges, hogy az adott félnél (bedobók vagy vevők) többen, több db részvénnyel legyenek :)

Ha nincs vevő 10 db-okkal is beeshet 5000-ig, aztán lehet egy évig ülhet benne az ember, mire jó esetben nullában ki tud szállni.

#394226 panpeter Előzmény: #394220

Értem. Jó alkalom bővítésre. Ha a nagyoknak megérte 10k-ért, talán nekem is:) Egy hét pihi jön, gépet nem viszek, telefon kikapcs. Jövő hét végére remélem 11 k felett leszünk (forgalommal). Paramentes kereskedést mindenkinek!

#394221 Bodzaszedő Előzmény: #394220

Értjük,de mi van ha mégsem?A gond az,hogy nem látjuk tisztán a helyzetet és mivel élesben megy a dolog,ezért mindenki bizonytalan.Főleg,hogy az utóbbi időben elég sok ilyen érdekes "beadta a kulcsot" dolog volt

#394220 Bendeguz Előzmény: #394143

Higgadjatok már le, illikvid hét után valaki beadta a kulcsot, és ennyi. Forgalom nélkül nincsenek támaszok, csak pár gyenge ellenállás. Aki 10k alatt adja, megérdemel mindent, amit a sors ad neki, én nem fogok trágárkodni. Ennyi. Tessék végre lemondani a reált és nem minden este itt őrjöngeni, hogy esett 10 darabbal 2%-ot. Érti valaki az álláspontomat?