ez tedd már fel tudástárba vagy cikként légyszives. Ilyet Én is akartam, de még nem hoztam össze. Hasznos nagyon! köszi
ez tedd már fel tudástárba vagy cikként légyszives. Ilyet Én is akartam, de még nem hoztam össze. Hasznos nagyon! köszi
Készítettem egy összehasonlító táblázatot a legismertebb kisbüfis bróker cégekről:
http://kepfeltoltes.hu/view/110627/BrokerDijak_20110627_www.kepfeltoltes.hu_.png
Ha hiba van benne, szóljatok!
Elsétálok a Tescoba megnézem azt a Randomos lehetőséget. TescoRandom discont:D
Csak a KBC kémek miatt:D
Nem tudom a pontos menetet, meg a kondíciókat, de sztem meg kellene próbálnod profi számlára váltanod! Vagy utána kellene számládon, hogy mennyit spórolsz a TBSZ-en adóval és ez milyen arányban áll a szlavezetési díjaddal. Lehet mégis megéri a TBSZ így fizetősen is.
Én a számla vezetési díj bevezetése miatt jöttem el az előző brókercégtől a kbc-hez,
mert agyvérzést kaptam mikor egy évig nagy bukóban ülve a beker. árból számított sz.vez díjak befizetésére szólítottak minden hónap elején.
Sok családtagot is rádumáltam a kbc-re..........
"Arra is szeretnénk felhívni a figyelmet, hogy a nyesz-re vonatkozó számlavezetési díjnál pontosítottuk a kondíciós listát, csak nyesz számla használatakor kizárólag az eredeti nyesz díj lesz érvényes. "
-És én mit csináljak az öt évre tervezett , nem mozgatható tbsz számlámmal tele rakva osztalék részvénnyel, k&h bef. jeggyel, nem transzferálható rfv kötvénnyel?
Mai áron, 60 hónap kb 120ezer számlavezetési díj csak a tbsz-en, ezt nem mondták a tavalyi akcióban.
KBC nem rátette a kezét, hanem az Equitas tulajdonosai eladták. De mi is a gond ezzel? Alapítottak egy új cége a Random Capital-t. Miért nem igazolsz át oda?
PETI csak nálam nem akar elindulni vagy másnál sem megy?
Be sem tudok jelentkezni, mert 12029-es hibával leáll.
Nem tetszik amit csináltak. Az a kur-va sok HUF HUF HUF mindenhol, úgy kell kibogarászni az árfolyamokat, az oszlopok egybefolynak.
Nem látható a nyitó záró napi min-max érték sem a könyvben. A grafikonoknál lévő betűtipus sem tetszetős :-(
apjuk fhasszát... ennek ellenére szerintem mégis maradok, az a havi 2-300 Ft szlavezetési díj nem éri meg nekem, hogy emiatt ellógjak munkából 2-3 órát. Máris ott tartanék veszteségben, mint az 1 évi plusz költség...
a következő kérdőíven viszont nagyon le fogom húzni őket. ez lesz a kisember bosszúja :D
"így például lehetővé tettük, hogy amíg nem választ díjcsomagot valaki, addig a "régi" kondíciókkal szembesüljön minden téren, nem csak a számlavezetésben (természetesen addig nem tud kereskedni, amíg számlacsomagot nem választ). "
biztos velem van a gond, de még mindig nm értem. az egyszerűség kedvéért tekintsünk el az adóhatástól. a 2 eset:
1. eladom a 40k-s pakkot január 10-én, a 35k-sat okt. 10-én, mindkettőt 38k-n. ekkor január 10-én van 3,8 millióm, realizált veszteség 200k. okt. 10-én a 2. eladás után van 3,8m-m, realizált nyereség 300k. egyenleg (feltételezve, h a jan.10-i pénzemből nm vesztettem, de nm is nyertem) 7,6m, +100k.
2. eladom a 35k-s pakkot január 10-én, a 40k-sat okt. 10-én, mindkettőt 38k-n. ekkor január 10-én van 3,8 millióm, realizált nyereség 300k. okt. 10-én a 2. eladás után van 3,8m-m, realizált veszteség 200k. egyenleg (feltételezve, h a jan.10-i pénzemből nm vesztettem, de nm is nyertem) 7,6m, +100k.
amit nm értek, h mi ez a kevesebb pénzzel kereskedhetsz, ill. több pénzzel garázdálkodhatsz szöveg. akármelyik pakkot adom el, 3,8 millióm lesz. ebből a szempontból lényegtelen, h 300k-t nyertem, v 200k-t buktam az ügyleten. az a megközelítés, amit írsz, sztem hibás és a vesztes pakk tartásához, ergo nagy bukóhoz vezet.
Most olvasom csak, hogy mi készül az Equitasnál. 2004 óta vagyok az ügyfelük, de most nagyon megingattak. Első sorban a számlavezetési díj miatt. Nagy kár, hogy a KBC anno rátette a kezét erre jó kis cégre.
"Le szeretnénk szögezni, hogy nem állítjuk, hogy nem emelkedtek meg a díjaink, nem akarjuk elmaszatolni ezt a kérdést. Sajnos kénytelenek vagyunk árat emelni, a július 1-től érvényes díjszabás viszont még mindig a kedvező ajánlatok közé tartozik a hazai piacon, főként, hogy a változásokat a szolgáltatásaink színvonalának további emelésével kötjük össze."
Kedvező ajánlatok közé?
Ki fogja használni a külföldi kereskedést a KBC-nél ilyen jutalékok mellett?
Idióták... Kisbüfiknek innentől felejtős a KBC szvsz, ilyen jutalékok mellett nem éri meg. Még a sokak által szidott CIB Ebroker is így lényegében olcsóbb lesz egy hajszállal.
A készletértékelésnek alapvetően az adózás miatt van fontos szerepe, lehet vele játszani. Ha nyreséged van, akkor tudod azt minimalizálni egy bukó pozi likvidálásával, ha meg veszteséged egy beragadt pozi miatt, akkor egy olcsóbbban vett pakkal kihozhatod jó esetben nulla közelire vagy nyerőre.
De nem értem, hogy mi nem érthető a fenti példán. :)
Ha a bukós pakkod dobod ki, realizálsz -200 ezer buktát, azaz ennyivel kevesebb zsetonból tőzsdézhetsz utána. Ha meg a nyerő pakkot, akkor +300 ezerrel több zsetonból garázdálkodhatsz a beragadt 40k-s pozíció mellett. Odaát a példa arra ment ki, hogy a 2 db 100 db-os pakk eladása nem egyidőben történik (ha egyidőben történne, megállná a helyét pénznyelő példája), de 8 hónap különbségről volt szó. Úgy pedig nagyon nem mindegy, hogy a számlán a számlán lévő szabad tőkéhez képest +300 ezer vagy -200 ezer Ft-tal tudsz tőzsdézni, amíg ki nem vágod a második 100 db-os pakkot.
Valahogy nem látom a KBC által benyögött rengeteg pozitív visszacsatolást a fejlesztéssel kapcsolatban, amit tegnap írtak a PF-re. Se a Facebookon, sem itt, sem a PF-en. Ha van esze a Randomnak, leütik a labdát és villámgyorsan behozzák a FIFO mellé a másik 3 készletértékelést.
ott
hol másutt ? Đ
összevissza beszéltek komolyan nem is értem
ráadásul az erténél is van szmlvezetési díj,
sajnos az eq drágább lett most ez tény
hol?
eq-nál is annyi a DT
magyar hatit meg felejtsd el, már 2 éve otthagytam rohadt drága és illik xar
kb negyedáron lehet daxozni
ne a normál díjszabást nézd. 0,3% a DT, hati meg 200Ft
nm értem a pf-es hozzászólásodat:
"100 db 40000-ért
100 db 35000-ért.
38000 Ft-nál eladnál 100 db-ot, akkor az első, 40000-es pakkot dobja majd ki 200 ezres REALIZÁLT mínuszban. Míg készletértékelésel ez lehetne 300 ezer plusz is (a 40000-es csomagot meg majd akkor kivágod, ha eléri mondjuk a 40k-t).
Ezt a 300 ezret pedig addig meg bírod forgatni más papírban akár, míg a -200 ezer realizált bukót elég nehéz... "
az utsó mondatnak szvsz nm sok értelme van. penznyelonek van igaza: akármelyiket adod el, uannyi rved, pénzed marad, az apehnek meg ott a saját nyilvántartásod.