Köszi; Jó lenne, ha rugalmasak lennének és módosítanák. Miután R-ANDI olyan mint Equitas PETI, gondolom a programozónak nem tartana sokáig megoldani a készletértékelést :)
Köszi; Jó lenne, ha rugalmasak lennének és módosítanák. Miután R-ANDI olyan mint Equitas PETI, gondolom a programozónak nem tartana sokáig megoldani a készletértékelést :)
szerintem csak rutinellenőrzés során találhatnak meg, szerintem....
Egyébként meg igen, segíthetné a KBC az SZJA bevallás elkészítését. Mondjuk úgy, hogy pontosan megmondja, hogy hova mit kell írni. (ha nincs más ilyen jövedelmed). Az a papírköteg nálam is csak porfogó.
Szerintem még mindig jobb, ha önellenörzést kérsz, mint hogy ők értesítenek levélben, hogy hova mekkora összeget kéne befizetned.
én is mindig a ny/v kimutatás alapján csináltam. de a szabály szerint a saját naplód alapján kell. + itt az eq-s hsz is:
"KBC Equitas Balázs: A készletértékelési modell megváltoztatása főként IT okokra vezethető vissza, de szerintünk tényleg csak technikai a kérdés. Az adóbevallást úgyis a saját nyilvántartásod alapján kell megtenned ezentúl is, és ott úgy állítod szembe az ügyleteket, ahogy neked a legmegfelelőbb.
3 órája
"
http://www.facebook.com/KBCEquitas/posts/122466971172368
szerk.: realt továbbra sem lehet levonni.
http://online.kbcequitas.hu/adozas
"Tehát, mivel a Befektetési törvény külön szabálya kiemeli, hogy az információ értékesítés, így a valós idejű adatszolgáltatás a befektetési szolgáltatástól és kiegészítő szolgáltatástól eltérő, egyéb szolgáltatás, így az az értékpapírral kapcsolatos járulékos költségnek nem tekinthető, tehát a tőzsdei ügyletből származó nyereséggel szemben sem számolható el."
Randomnál alapértelmezett a FIFO, azonban a készletértékelési elvek évközbeni esetleges változtatásának lehetőségéről a jövő héten tudnak részletes tájékoztatást adni.
Ha van eszük, leütik a labdát, szólnak a programozóknak és nagyon gyorsan bedobják itt is a LIFO, LOFO, HIFO készletértékelési módokat a FIFO mellé.
Ezt már csak úgy teheted jóvá, hogy befizeted a rád és családodra eső tartozást az államadósság csökkentő alapba:)
Vazzki, ne már! Tőzsdén dolgozó haverom mondta, hogy le lehet vonni a realtime-ot. A KBC-nél vagyok, baxnak küldeni rendes elszámolást, helyette kinyomtatják az éves kötéslistámat. Hát kösz... És most mi lesz? Utaljak gyorsan 24 ezret a közösbe, vagy várjak míg megtalálnak? Megtalálhatnak?
Ezekben a forradalmi időkben bármi megtörténhet, úgyhogy nézz mindig hátra. :)
Most szeretnélek megkérni jelezd felénk , amennyiben az APEH intézkedést foganatosít a REAL miatt.
Milyen ősi brókercégnél voltál, ahol még a broki díjjat is neked kellett levonni?
Vagy 2szer vontad le? :)
A Real-t nem lehet elszámolni, a számlavezetési díjjat igen.
Real-t nem lehet, csak a jutalékokat. Neked véged lesz, közmunkában talán törlesztheted a bírságot. Más most kezd el gyakorolni az árokásást. :-)
Sajnos nem, a real-time adat díját nem számolhatod el.
Én még a realtimeot és a broki díjakat is levontam a nyereségből. Jól csináltam? Életem első saját adóbevallása volt, remélem nem fognak análisan intrudálni a NAVik :)
bocs, nézz hülyének, de nem értem.
Most akkor azt írok be a bevallásba amit akarok?
eddig úgy készítettem el, hogy lekértem a webrokiból jan 1-től dec 31-ig a nyereség/veszteség listát és a kettő közti veszteséget beírtam; mert eddig az éves elszámolásom csak bukás volt....
na, ebbe én belekavarodtam, próbáltam agyalni, hogy van-e jelentősége ennek a fifo-nak vagy sem, de most túl meleg van hozzá. :)
"Randomnál ez hogy működik? Mert a KBC-nél rohadt idegesítő ez a szisztéma... Ha megindul valami, nem lehet piacin belevenni nagyobb mennyiséget egyszerre, mert csak az eladói oldal első szintjéig teljesíti a vételi megbízást."
A KBC-nél egyszer-kétszer én is megszívtam ezzel, aztán elégedetlenkedtem és elmagyarázták, hogy tulképp én vagyok a hülye, mert benne van a FAQ-ban, hogy limites vételt és eladást kell megadni ahhoz, hogy addig szívjon a porszívó, ameddig a könyvben van valami.
Sziasztok
Én rászántam a mai napot, nyitottam egy RC számlát és 4 év után , mindent átlapátolok a KBC ból . A KBC-tbsz en még gondolkodom.......
az adózásnál a saját kereskedési naplód számít, úgy párosítod az ügyleteket, ahoygy szeretnéd. a brokis csak tájékoztató jellegű.
Az remek... :-/ Mindjárt rákérdezek.
Az "első bankhoz" nem akarok visszamenni, mert az egy rohadt legalja társaság.
Random:
"Azon ügyfelek, akik 2011. június 30-án legalább 100.000 Ft értékű portfólióval rendelkeznek, 2013. december 31-ig garantáltan 0,1%-0,2%-on köthetik meg prompt és 50 Ft-on határidős ügyleteiket. Társaságunknál nincs számlavezetési díj és nem is tervezzük bevezetését."
azt mondják, hogy nincs.
de ez így qrva jó lesz, ha phyl-t akarok eladni, és pl nem az egészet, akkor a legrégebbi bekerülésem most 107 ft.... hurrá... aztán ha évekig itt rohad még, és egyszer vmikor nyerőben adnám el, még adót is fizethetek, mert "elévül" a jóváírási lehetőségem... dupla szívás.