Regisztráció Elfelejtett jelszó

RFV

Re: csipegetés

#392004 Fornit Előzmény: #391999

Intézmények nagy tételben nem +7-8%ra és nem pár napra-hónapra vásárolnak.

Re: csipegetés

#391999 Sanyax Előzmény: #391957

Bocsi, én aztán tényleg tökk amatör vagyok, de ha 10e-ért vette a papírt akkor ez a 11e körüli ár elég jó nekik, nem? Ha hülyeséget írok akkor mégegyszer bocs (ez a sok bocs már kicsit szíj melindás volt)

csipegetés

#391957 Formerplayer

Nos, aki valóba szándékozik még csipegetni, szerintem elkezdheti a mai nappal...

Elég egyértelmű jelzések jöttek a piacra, csak valakik ezt megpróbálják egy kicsit félreértelmeztetni vagy annyira eltompult az emberek jó részének agya--tisztelet az itt nagy számban megjelenő kivételnek--, hogy nem látják a fától az erdőt:

1. Ilyen piaci hangulatban(egy hónapja esik a benchmark amerikai index) egy, a magyar ""profi"" befektetők által túlértékeltnek mondott papírban csak és kizárólag külföldi befektetési alapok 10 millió euró alaptőkeemelést hajtottak végre,közel a piaci árhoz, jelentős túljegyzéssel. Normális országban ez a hír egy hétig címlapos lenne,mert ugyan mutassunk már egy hasonló példát a magyar tőkepiacon az elmúlt években.

2.Kiárazódott az"Úristen, ezt miből fizetik ki" tipikus magyar görcs, ráadásul beintettek az ilyen esetekben az utolsó pillanatban általában drasztikusan díjat emelő magyar bankoknak is azzal, hogy a jó részét a mindenki által egyetértve nagyon olcsón megszerzett új cégcsoportnak saját forrásból fizetik ki..(a pár éve még 80 millió euróért tőzsdére vezetni kívánt céget alig több,mint 20 millióért sikerült megszerezni!!)

3. Csak a szemét nem veri ki egyeseknek, hogy a "Utilico további részesedést szerzett"..Mennyit is?Miért nem mondja, hogy mennyit? Csak nem azért,mert akkor könnyen kikövetkeztethető lenne, mennyit akarnak még venni, hogy ha az ilyen cégek külföldön a legritkább esetben állnak meg 5% alatt?

4. Mennyit is szerzett az Impax? Ja, hogy több, mint 1%-ot...Lásd, mint fent az előbb...

5. Állítja a közlemény, hogy csak ez a két cég vásárolt be? Mert ha csak ők lettek volna, már egyenként is túl kellene lenniük az 5-5%-os tulajdonrészen....

6. Miért gondoljuk, hogy ezek a cégek nem fognak arra figyelni, hogy igen nyereséges befektetés legyen nekik az E-Star, különösen, hogy közeledik június 31, a alapok teljesítményének értékelési ideje?

Re: Új tulajok az E-starban

#391949 VadSpeki Előzmény: #391911

Szép jó napot!

Azért tegyük hozzá, hogy az objektivitás kedvéért, hogy a következő szövegrészt csak a portfolió rakta hozzá: " ... de vélhetően ezek egyike sem bír majd piacbefolyásoló erővel."

Egyébként szerintem, ha valóban objektív módon akar tájékozódni az ember, akkor természetesen a legtutibb és legmegbízhatóbb a Társaság Hivatalos Közleménye.

Szerintem meg van annyira pozitív hír a tegnap esit Közlemény a tőkeemelésről, hogy megérne pozitív elmozdulást az árfolyamban. :-)

Aki meg ilyen nagy és komoly bejelentésre dobja a részvényt, az egyszerűen nem túl okos ember, és még finoman fogalmaztam. :-)

Üdv.!

#391931 Lxrose Előzmény: #391924

En meg meg azt is el tudom kepzelni. A MOL-ra kiadott tobb szaz milliardot, mert strategiai agazat, meg az oroszok meg a fene tudja meg, hogy mi, ebbe meg benntartja a penzt, aztan 2 ev mulva keres rajta mondjuk 1 milliardot.

#391924 Nessuno Előzmény: #391911

Valamikor még Soós Csaba azt mondta, hogy nem szereti az állami tulajdon vállalást, sem az állami támogatási rendszert. Azt hiszem, hogy erre a majd 3%-os pakkra gyorsan megtalálhatják a vevőt, persze ha az állam is belemegy a vételi árba. Vagy még tartogatják egy ideig (pl. látnak benne fantáziát az akvi után, projektek bejelentése előtt) és még ebben az évben magasabb áron eladják. Nem hinném, hogy az állam a jövő évig csücsülne ezen a mennyiségen...

Új tulajok az E-starban

#391911 kelvin

Két hír is érkezett az E-Star piacára, de vélhetően ezek egyike sem bír majd piacbefolyásoló erővel. Egyrészt lezárult a társaság zártkörű tőkeemelése és a Wood kifizette a papírok ellenértékének számító 2,4 milliárd forintot, másrészt a nyugdíjpénztári eszközátadás következtében egy 2,85%-os állami tulajdonos jelent meg a társaságban.

http://www.portfolio.hu/vallalatok/zold_energia/uj_tulajdonosok_az_e-starban_2.151032.html

Részvények dbszáma

#391850 VadSpeki

Akkor ezzel az új tőkeemeléssel a Cég részvényeinek összdbszáma: 2 400 000 db + 240 000 db = 2 640 000 db innentől kezdve.

2,85 %-nyi M.Nyugdíjpakk (Állahoz került) - 68 400 db

Szerintem ez nem vészes mennyiség, emiatt nem kell izgulnia senkinek, mivel a Magyar Állam sem hülye, nem apránként fogja beszórni ezt a pakkot. Hanem valószínűleg az lesz a logikus szerintem, mint ahogy történt az Állami Nyomdánál is. Nyomdánál egyszerre nagy pakkokt adott el az Aegon és egy árfolyamszinten (775 Ft) volt is egyből rá nagy vevő...

Szóval emiatt nem hiszem, hogy izgulni kéne... :-)

Szuper hírek!!

#391844 VadSpeki

Hírek a BÉT-en!!!!!!

Nagyon jó hírek jöttek!!!

A Cég részére megfizették a részvények ellenértékét!

2,4 milliárd Ft!!

Le a kalappal a menedzsment előtt a tőkeemelés gyors lebonyolításáért, tényleg ritka az ilyen a BÉT-en!!

Erre inni kell a hétvégén. :-)

Re: Hírek a BÉT-en

#391840 egyetleneim Előzmény: #391836

Én 50.000 darabra tettem az "állami" részvények számát, nem sokkal tévedtem. Nem találom komoly rizikónak ezt a mennyiséget, biztosan el tudják passzolni.

Re: Hírek a BÉT-en

#391839 holnor Előzmény: #391836

de nm is sok. pont el lehet passzolni a tőkeemelésből kimaradóknak (vö. Kassai többet is jegyeztek vna). 2 nagy jegyző van megemlítve (U és Impax), tehát van alapja a Former által említett anonimitásban marad, mert venni akar még elméletnek.

szerk.: Impax igen jó nevű alap, tetszik :)