:))
:D
Ebből látszik, hogy elfoglalt voltam:)
Bár főnököm látná a májusi hónap fórumozója verseny eredményét, biztos szörnyülködne!
Az előző héten nem sokat kereskedtem. Szokás szerint kicsit bénáztam a Richterrel ( a heti árfolyam tükrében) és pénteken sikeresen kereskedtem a Nutex papírjaival.
Sikerült 10%-os day trade ügyletet bonyolítani, feltehetőleg nem is fogok többet a papírral kereskedni.
A héten beborult az ég a részvénypiacok felett, ezért elkezdtem leépíteni a portfoliomat, ma minden +-os Richter-t kiszórtam.
A 23600-on és 23700-on nyitott shortokat tartom, bővítésre készen állok.
Úgy gondolom, hogy az elmúlt 8 hónap Richterben folytatott medvepiaci kereskedésemből sokat tanultam, a globális medvepiac visszatérte nem okoz(hat) problémát.
Például nem fogok lombard hitelből hígítani:)
Richter H1-es chart: http://kepfeltoltes.hu/view/110610/richter_hu_60_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Az árfolyam beszorult, lássuk merre indul.
" Az OTP 9,7-es előremutató P/E* rátán forog. Ez egy kicsivel elmarad az általában megszokott 10-es előremutató P/E rátától. Ugyanakkor azt gondoljuk, hogy jelenleg akár magasabb értékeltségen is foroghatnának a részvények, ugyanis a céltartalék-képzés várható csökkenése jelentős impulzust adhat a profitbővülésnek, amely indokolttá tenné a szokásosabbnál magasabb értékeltséget, s ez leginkább a P/E rátára vonatkozik."
by profitline
Nehéz kérdés.
Amúgy a napokban a Pannunion vétel előtt ezen morfondíroztam.
A Zwack elmúlt két éve (ami nem egyezik a naptári évvel) enyhén szólva is extra pocsék lett.
A vezetés a 2011/2012-es üzleti évükre már bevételnövekedést jósol, ami kedvező lehet a kisbüfik számára is.
Lássuk be 850ft-os osztalék mellett, ami jövőre sem fogja elérni az 1000ft-ot, nem valami fényes befektetés (csak is kizárólag hosszabb távra) néhány hónapra. jelenleg bruttó 6%-os osztalékhozam elég karcsú.
Ami a kérdésed lényege lenne, arra nem tudok válaszolni. Szerintem elég nagy falat lesz számára a 15000-es szint is, bár gyorsan hozzáteszem, hogy több ismerősöm is szeretne néhány 100 db-ot venni, ami eladók hiányában meghúzhatja az árat.
Zárszóként érdemes beállni sávosan a könyvbe 13500tól lefele, és reménykedni.
Én a nyárra Pannunion-t veszek/ szeretnék venni, mert jelenleg a felvásárló 210ft-ot fizet érte, és a héten még 200 alatt is lehetett kapni.
Ezen is érdemes elgondolkodni. Nincs semmilyen költség, csak 2 papírt kell bevinni egy ERSTE fiókba.
Üdv!
Töröm az agyam Zwack részvényen beleülni a nyárra mi a véleményed???
ERSTE-be szoktam járni havonta legalább 2x. 2 papírt kell bevinni, nem sok időt vesz el.
Veszek még a meglévőkhöz és jobb hozamot kapok, mint ha nyárra bef. alapba raknám a szabad cash-t.
Mol-t és E-start ugyanott vettünk forintra:)
Pannuniont megéri utánajárogatni papirokat viszegetni ?
Biztos hogy konzervativ vagy?:D Ricsi
Picit összesítem az elmúlt időszak kereskedési tapasztalatait.
BUX hati short: 23400-23300, 23600-23420 Semmi céláram nem volt, megnyugtat a short pozi:)
E-star: 9900-10600: nem tetszett az alacsony forgalom, ezért 1 nap után dobtam. 10000 alatt újra veszek.
FHB: 910-930: Megfogalmaztam magamban a 950-es szint visszatesztjét, mint célárat. Egy hirtelen gondolattól vezérelve eladtam.
MOL: egyelőre nem tudok beszélni a korábbi bohóckodásomról: sok apró trade az állami vásárlás előtt és 0-ban kidobott kabalapakk.
Ma vettem 23000-en.
Pannunion: 196-on kaptam 400db-ot. Már töltöm a papírt, elfogadom a nyilvános ajánlattétel során kínált 210 ft-os ajánlatot. Szeretnék még venni és utána viszem be az ERSTE-be a nyomtatványt.
Ja igen majdnem elfelejtettem.
Richter: ma vettem 35000-en.
Tehát összegezve sem a nyerő kifuttatásában, sem a stop használatában nem sikerült előrelépnem.
Eladtam a maradék kabala MOL papírjaimat is, szeretnék újra shortolni.
Szépen érkeznek az engedélyek:)
http://bet.hu/topmenu/kibocsatok/kibocsatoi_hirek/107137076.html
Lezártam shortjaimat zárás előtt.
Egész héten nem leszek kereskedési időben, nem szeretnék kockáztatni.
Nagyon gyengus a prompt Bux 23100 közelében, ezért próbából rádobtam.
:)