Regisztráció Elfelejtett jelszó

Plotinus fórum

Re: nyerni? hogyan?

#388623 bugi5 Előzmény: #388621

pontosabban: lesz osztalék, de csak az osztalék-elsőbbségi részvényekre, ha jól emlékszem a nyereség 20%-át fogják kifizetni.

#388621 xmann Előzmény: #388611

osztalék nem lesz. azt mondták hogy a vagyon alakulását fogja követni a részvényárfolyam, legalábbis erre törekszenek. így nincs szükség osztalékra

#388612 pepe01 Előzmény: #388611

Személy szerint nem támogatom az osztalék fizetést, mert a cégnek most növekednie kell.

#388611 lagwagoner Előzmény: #388596

Jaja...majd ha látunk historikus részvényárakat (és osztalékokat), akkor majd több következtetést tudunk levonni.

#388596 xmann Előzmény: #388516

szerintem nem kell ezt az egészet úgy túlbonyolítani. ez gyakorlatilag egy tőzsdén kereskedett hedge fund(szerűség). van akinek kell ilyen, van akinek nem

#388515 pepe01 Előzmény: #388511

Megadtad kérdésedre a választ.

Az eszközérték növekedésével fog növekedni a részvények ára is.

#388511 lagwagoner Előzmény: #388506

de ha az eszközérték esik a kibocsátáskori értékéhez képest akkor a részvényár is követheti, így az az eszközár erejéig eshet. Viszont lehet, hogy a részvényár növekszik a veszteség ellenére is :-) akkor meg királyság van :-) Láttunk már ilyet a dotcom lufi idején ;-)

#388509 lagwagoner Előzmény: #388501

Ők felveszik a 20%-ot, de még mindig fenntartom a kérdésem, hogy te, hogy részesülsz a nyereségből? Egy (származtatott)alapnál a 20%-os sikerdíj bevett szokás (hogy high watermark vagy one year date-to-date elven az más kérdés). Szóval egy alapnál a hozamból 20% az alapkezelőt illeti meg. Így viszont hogy részvény formájában vagy résztulaj és egy újabb lényeges befolyásoló tényező van a részvényár (plusz miket szavaznak meg amire nincs ráhatásod és nem kalkulálhatsz mint a költségekkel vagy sikerdíjjal).

#388506 pepe01 Előzmény: #388501

A cég azt is közzétette, hogy nem engedik eszközérték alá a részvények árát.

Szép új világ?

#388505 lagwagoner

Világos, ha egy szép nagy vagyonkezelő RT-t szeretne létrehozni, ahhoz fair játékosnak kell lenni/tűnni és jó hozamokat kell produkálni, hogy azok újabb befektetőket vonzzon (nagyobb likviditás és/vagy újabb részvénykibocsátás>>esetleg ehhez társuló magasabb részvényár>>többet ér a cég)

De csak arról beszélgettünk, ha minden szép és jó. Viszont mi van ha a mögöttes tradek veszteségesek? Mi van ha negatív osztalékot szavaznak meg (ez mit jelent, mi a menete, hogy érinti a részvényeseket /bocs a hülye kérdésért, de nem voltam még RT. tulaj közvetlenül)

#388501 pepe01 Előzmény: #388492

Nekik pont ez a business benne. Tiszta átlátható a cég működése, nincs szinte semmilyen kiadásuk (csak ami kötelező). Cserébe felvehetik az elért nyereség 20%-át. Tehát teljesítményre fizetnek.

#388500 lagwagoner Előzmény: #388492

Osztalékelsőbbségi?! Hmmmm...ebben az esetben, minden jó szándékot feltételezve a tulajokról/alapítókról érdemes megvárni, miket szavaznak meg. (Arról nem is beszélve, ha veszteségesek lennének az ügyletek).

Egyelőre maradok a jó öreg Citadella Alapnál (korábbi Aegon Citadella Alfa).

Egyébként ezekkel együtt is szívesebben venném a Plotinust hosszú távra -pont Zsiday úr személye miatt (is)-, mint egy agyon marketingelt, átláthatalan költségekkel terhelt, ismeretlen személy(ek) által kezelt most divatos "tökegarantált" limonádé alapot (ugye a bankos kisasszony már nem magyarázza el a jövő/jelenérték számítást, meg a (infláció alatti hozam) reálveszteséget.

#388498 Krumenaker Előzmény: #388496

Nem követem nyomom. Nekem itt 1 darab részvényem van összesen :)

A konstrukció érdekes, és kíváncsi vagyok a kifejletre, de nem hiszem, hogy nagyobb téttel beszállok.

#388496 BudFox Előzmény: #388492

lehet azt tudni hogy hogy áll a cégünk ? melyik üzleten mennyi haszna volt eddig ?

#388492 Krumenaker Előzmény: #388490

Engem azért zavar az osztalékelsőbbségi részvények jelenléte. A tajékoztatás eddig tényleg jó, majd meglátjuk, milyen lesz 2-3 év múlva (még újak a tőzsdén, frissek - új seprő jól seper).

#388490 lagwagoner Előzmény: #388488

Köszi, persze www.plotinus.hu

asszondja:

"A társaság célja, hogy a következő 10 év átlagában éves 30%-os sajáttőke-arányos eredményt érjen el. Amennyiben ez sikerül, akkor a hosszútávra befektetők ennek megfelelő éves hozamot realizálhatnak – osztalékfizetésen vagy részvényárfolyam-emelkedésen keresztül. Természetesen a magas kockázatvállalás miatt a részvénybefektetés potenciális kockázata nagy, de a társaság vezetősége hisz abban, hogy ezt ellensúlyozni fogják az elért eredmények."

Tehát elvileg van/lesz osztalék.

"...Amennyiben ez sikerül, akkor a hosszútávra befektetők ennek megfelelő éves hozamot realizálhatnak – osztalékfizetésen vagy részvényárfolyam-emelkedésen keresztül" ha kifizeti osztalékon keresztül a potenciális hozamot akkor értem, de a részvényárfolyamba miért is épül be a nyereség? Vagy jó fejek Viktorék és mindig fair értéken vesznek tőlem. (Amugy Viktorból ki is nézném, mert hiteles embernek tűnik, de ugye az üzlet az üzlet)

Egyébként a transzparenciával nem lesz gond. Erre ad Viktor.

Re: nincs cím

#388489 Krumenaker Előzmény: #388480

Igen, ezzel részben egyetértek, a befektetési alapok kiválóan alkalmasak az emberek megvezetésére, teljesen más kommunikációs metódussal kellene megmutatni ezeket a a bankokba betérőknek, elmondva azt is, amit említesz, hogy többnyire nincs semmilyen "portfoliókezelés", hanem a befjegy értéke x, y és z indexeket fog követni. Arról nem is beszéve, hogy készüljön fel a kedves ügyfél a legrosszabbra, pl. hogy a vétel és az eladás is az aznapi legrosszabb árfolyamon fog megtörténni :)

#388488 Krumenaker Előzmény: #388482

Igen, ez jó kérdés, a Plotinus, mint cég nyereségessége Zsiday nyereséges vagy veszteséges tőzsdézéséhez kötődik, viszont egyáltalán nem biztos, hogy a Plotinus, mint részvény, ezt a sikerességet egyenes arányban követni fogja a parketten.

Ezért írtam, hogy ésszerűb az embernek direktben saját magának "lemásolnia" Zsiday kereskedését - ha bízik benne.

A kérdésre válaszolva: onnan lehet tudni, hogy a Plotinus rendszeresen közleményeket ad ki a befektetéseinek éppen aktuális értékéről.

Re: nincs cím

#388487 lagwagoner Előzmény: #388480

A Plotinus viszont nem alap hanem részvény, ahol a realizált nyereség nem épül be az egy jegyre jutó eszközértékbe. Szerintem csak úgy lehet nyerni, ha csak fanatikus fundások kereskednek a részvénnyel (bár ehhez nagyobb likviditás és kisebb bennfentes kereskedés kellene).