Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Nyilasi befektetési alap

Re: nincs cím

#384183 holnor Előzmény: #384177

nm rossz a 8-10%, meg diverzifikálni is kell, de akkor inkább a kötvény. gondolj bele, optimális esetben 10%. mennyi erre az esély? 50%? de ha még 70, akkor is várható értékben 7%-ot kapsz. és ebből még lejön az alapkezelői díj, esetleg értékpapír szla díja, etc. akkor már inkább a fix 7-8%-os lekötött betét, vagy kötvény. persze csak szvsz :)

a menedzselés nm nagy dolog, gyakorlatilag annyit jelent, h nm fixen 5 éven tartom benn a pénzt, hanm csak időszakonként. teáht ha hozamcsökkenésre számítok, veszek (hosszú)kötvényalapot, ha nm, akkor maradok kp-ben. zárás, részvényalap analóg módon. kivételt képez az abszolúthozamú alap, ott nm érdemes ki-be venni a tőkét. v bízol az alapkezelőben, v nm.

és h tötént az átpattintás?

#384177 Rozsdáskilincs Előzmény: #384172

Nem olyan rosz az ezekben az inséges időkben:) Nem lehet mindent betolni rvbe. A nyugodt alvás igen jó befektetés tud lenni:D Ebbe az alap menedzselésbe megoszthatnád a tapasztalatodat, ha van kedved időd.

Engem úgy átpattintottak a hozam garantált alappal hogy még mindig röhögök a balgaságomon. Persze felháboritó hogy ezt ma 2010 megtehetik. Fontolgattam egy feljelentést! Aztán hagytam a csudába. Pedig azért engedik meg maguknak mert mindenki ezt teszi eltüri.

#384173 Rozsdáskilincs Előzmény: #384162

Nem értem miért nem biznak bennem hogy magam is összetudom számolni mennyit emelkedett a részvényem amióta megvették. Kitették e időközben a pakkból ha ki akkor miért, ha meg vissza akkor is várnék egy kommentet. De alegfájóbb, nagy titok mi milyen áron került be. Szal nem szimpatizálok velük. Azért van alapom hogy ne nézzek m ár ki olyan hülyén, spekuláns alapnélkül! Mikor tudjuk a nagyok szerint a tőke nagyrészének itt kellene lennie.

#384172 holnor Előzmény: #384152

a hozamgarantált alap eleve nm nyerő konstrukció* (ha vki megnézi a felépítését, rögtön látja), aki rendes hozamot akar nm tesz bele pénzt. még ha összejön a maximálisan elérhető hozam, az sem sok egy spekinek. én a kötvény, rv, abszolút alapokat nézem/néztem, de ott is szükség van pozimenedzsmentre.

* ez kicsit túlzás, de aki tőzsdézik, nm éves 8-10%-ra vágyik.

na de ez már a befalap topikba való :)

#384162 Rozsdáskilincs Előzmény: #384152

Nem szivesen irom de szerintem lenyúlják a lét! Legalábbis más magyarázatott nem találok a nagy titkolódzásra.

#384152 matgab Előzmény: #384141

a magyar alapok szarok. Vagy messze banki kamatok alatt hoztak nekem vagy tőkevédettség miatt nullát. De a legnagyobb része az mínuszos volt. Pedig éveket (3-5) vártam bennük.

Pedig volt USA kötvényalaptól kezdve, Eu-i részvény, Ázsiai részvény, közép EU-i részvény, Megújuló Energiába fektető alap, meg minden lófütty. Egyik sem hozta a bankbetét szintjét sem, arról nem is beszélve, hogy cserében egy csomó díjat levontak.

#384151 Rozsdáskilincs Előzmény: #384148

""év után már a pult túloldaláról kért tanácsot a hölgy, h mibe érdemes tenni a pénzt :D""

Ez ütős! :D De télleg ez van még idehaza.

#384148 holnor Előzmény: #384141

a banki ügyintézők többsége tájékozatlan, tisztelet a kivételnek. én pár évig alapokban tartottam a pénzem, meg érdekel is a téma, úh nagyjából képben vagyok. emlékszem, még amikor bejártam a fiókba, 1-2 év után már a pult túloldaláról kért tanácsot a hölgy, h mibe érdemes tenni a pénzt :D

még az előző témához annyit, h a benchmarkhoz kell viszonyítani az alapon elért hozamot.

#384141 Rozsdáskilincs Előzmény: #384138

Ez lemaradt a szerkesztés miatt

Ja ez az alap nemzetközi részvény alap. Amit nem értek volt egy giga bull az eredményben megse látszik. Nemtudnak válaszolni a kérdéseimre. Magyarország én igy szeretlek! Kicsit jobban szerethetne ő is engem:)

#384138 Rozsdáskilincs Előzmény: #384125

Valahol lehet olvasni az alapok összetételéről, müködése, igen kiváncsi lennék ezekre mibe fektetnek a nagyok

Nem nagyon ismerem az alapokat. Nem bizom senkiben pénzügyekben:) a tőkém egy kis része van ott Top trend nem valami fényes eredménnyel ami engem igazolni látszik. Rettenetes állapotok mutatkoznak ezen a területen is. Nemtudta megmondani a forgalmazó hogy mik pontosan a instramentumok. Kissebb pánik alakult ki mikor rákérdeztem. Majd hosszas kutakodás után már többet tudott mondani. Azt mondta nemszokták kérdezni az ügyfelek. Szép mi? Bankbetét többet hozott volna

#384125 holnor Előzmény: #384119

nm a legjobb linkek, mert pl. nm mutatja a szórást, így egy csomó értelmes mutatót nm lehet számolni. mert van a hozam - ami pl az első V-s alapnál nm tűnik nagynak -, és van a vállalt kockázat (amit a szórás jelezne). ha ilyen összefüggésben vizsgálnánk, akkor V-é az egyik, ha nm a legjobb alap hazánkban.

tehát önmagában a hozamot vizsgálni helytelen.

#384119 Rozsdáskilincs Előzmény: #384111

hmm... köszönöm a linkeket elmentem, Langymatag eredmények! Gondoltam hogy hasonló mert különben viszhangja volna. De akkor miért is nagyok?! Ki mondja? Mivel bizonyitja? Miért ilyen népszerüek a spekik körében? Az eredményeket senki nem nézi? Csak a tudományosan alátásztott érveken nyugvó cikkeket! A tőzsde a tudomány területe vagy szerencsjáték? Egyáltalán mi van itt? hohohó...

#384111 holnor Előzmény: #384107

Nyilasinál ugye csak a virtuális portfóliót ismerjük (hedge fund), az alapja meg csak 1 éve megy, tehát itt nm lehet következtetést levonni. egy-két tippje nagyon bejött (pl. a 2009 márciusi alj, "Részvények s.arért-h.gyért" :D), néhány pedig nagyon nm (ide sorolom az olaj 60 dollártól való shortolását, még akkor is, ha kiülve nyereséget hozott).

Zs. és V. teljesítményét a befalapjuk alapján le lehet mérni:

http://www.eco.hu/befalap/osszefoglalo/194

http://www.eco.hu/befalap/osszefoglalo/1032

http://www.eco.hu/befalap/osszefoglalo/890

ill. Zsidaynál a Plotinust is érdemes figyelni. talán ez utóbbi a legalkalmasabb a teljesítmény mérésére, hiszen ez a legkevésbé kötött forma.

#384107 Rozsdáskilincs Előzmény: #384105

Tökéletesen egyet értek! Magam is hasonlóan. Vajon e remek elme visszatükröződik e a számlán? Az eddig számomra ez nem derült ki!

#384105 holnor Előzmény: #384028

különböző személyiségek, különböző időtávok, módszerek.

mind a hármukat a gondolatébresztő írásaik miatt olvasom. van mögöttük 15-20 év kereskedési tapasztalat; olyan dolgokra mutatnak rá sokszor, ami nm biztos, h eszembe jutna. nm konkrét kereskedési 5letekre gondolok - olyanokat ritkán említenek -, hanm bizonyos piaci összefüggésekre. sztem ők ebben nagyok.

#384086 Rozsdáskilincs Előzmény: #384071

A 05.21 és a 05.23 Között én ellentmondást látok. Bár változni kell a piaccal együtt. Két nap alatt sokat változhat a helyzet

#384071 Rozsdáskilincs Előzmény: #384061

Igen a piaci árak hosszútávon felfelé tendálnak, De és ez a kis de a hullámok megmaradnak.

A kenyeret meg ne keverjük bele:) Azé a nép igen megtud mérgesedni:) Inkább legyen példa a cipő boksz meg a kefe.:D

#384066 Rozsdáskilincs Előzmény: #384058

Jaj nemtudom hogy mit csinált Ati mi hol lenne jó neki. Az itteni beirásokból tudom hogy nem megy jól neki. Csak olvasom a cikkeit megszokásból. Az a válság szvsz elég speciális volt a gyorsan javuló eredmények ezt mutatják. Igen énsem tartom elképzelhetetlennek az új csúcsokat sem. De azt sem a könnyüpénz időszaka után nehezebb lesz eredményeket javitani. Szal ez a piac ahol mindig valami őrület történik ami minden logikával ellenkezik:)