külföldi indexeket és futikat amiba hogyan erőszakolod bele és honnan?
külföldi indexeket és futikat amiba hogyan erőszakolod bele és honnan?
Te ne érts, félre. Teljesen igazad van. Nem vagyok egy sértődös fajta.
Én nem szeretnék topicot nyitni. De ha kérdeztek tőlem, és ha tudok nindig válaszolni fogok.
Nem izélgetés volt, ne értsd félre! Biztos hülyén fogalmaztam.
Én is vendégnek érzem még magam, amiatt sem gyártok topikokat szívesen. [ráadásul én még csak nem is értek az egész tőzsdéhez... :-) ]
Itt mindenki vendég, mindenki egyenrangú, mindenki nyithat új topikot =)
Demokratikus oldal =)
No de van értelme szerinted? Nem akarok topikgyáros lenni feleslegesen. :-)
Én még csak vendégnek érzem magam, ezt ti tudjátok. Ha kérdeznek tőlem én válaszolok.
De igazad van, természetesen, nem ami téma.
nekem már sok topikom van, úgyhogy rád vár a feladat, ne mindenhol én legyek a moderátor =)
Stratégiák megosztásának, kitárgyalásának esetleg egy külön topik? Csak egy ötlet. Nyissunk? Vélemény?
Az szép. Jó ötlet. Próbálkoztam én is ilyennel, de sose a makróknál. Nem roszz =)
Lehet, ma kipróbálom, mert a munkanélküli adatok általában nagyot rúgnak.
Két féle stratégiám van.
Egyik sem titok. Például én tegnap elött zártam mindent. Tegnap csak figyeltem a piacot, ha nem vagyok poziban, sokan nem szeretik de én a makrokat le szoktam kereskedni, tehát negyed kettő elött attam egy stoppos vételt 14000-ra és egy stoppos eladást 13930-ra.
És a piac eldöntötte ,hogy észak ilyenkor 10K szük stopp, a vége 14200.
Tehát 200pont*10K- 14*2(broki díj)=17200Ft félóra alatt.
Amit spekulans linkelt az ADX-ről az szerintem a legérthetőbb.
Primitíven összefoglalva:
Kék:
Trenderősséget mutat, függetlenül a trend irányától! 20-40 között határozott a trend. 20 alatt iránytalan, 40 fölött már várható az irány változása, fordulása.
Trendváltozás akkor legvalószínűbb, amikor a 20-at alulról, vagy a 40-et felülről, határozottan metszi.
Piros és zöld:
A trend irányát mutatják. Ha megnézed a chartot, egyértelmű lesz. Ha piros van fent csökkenő, ha ződ, akkor emelkedő. Persze ha közelítenek, netán metszik egymást, akkor várható az irány változása.
Tehát a kék teljesen független a zöld-piros párostól! Csak kényelmi okokból vannak egy helyen, hogy a kék mit metsz, az lényegtelen, hisz egész mást mutat.
(ha hülyeséget írtam volna, kéretik rámszólni!)
Rutinos lehetsz már Amiban, ha ilyen régóta használod.
Van valami jó stratégiád?
Persze nem azt kérem, hogy küldd át az afl-ed, csak, annyit, hogy kizárólag ami alapján kereskedsz, vagy azért mást is nézel mellette? Meg egy-két nem titkos irányelvet, ha tudsz adni =)
Külföldön is trédelsz, vagy csak itthon?
Nekem is van egy amiba programozott stratégiám, viszonylag eccerű, de eddig működött hellyel-közzel.
én is köszönöm neked. Pf-en ki vagyok tiltva,de Amatoregy segítségével megkaptam a köremail-ed =)
Nézd meg itt: http://www.thebetbulls.com/cms2/indicators